Ceainăria Zuze – micul incubator de afaceri din inima Brașovului

87887673 509006546687852 4958975781196791808 o
Ideea unei ceainării al cărei spațiu să fie folosit și pentru dezoltarea afacerilor locale mici  s-a născut aproximativ acum 1 an, când Gabriela Crăciun a constatat, discutând cu artizanii, nevoia acestora de a-și expune produsele, în lipsa deținerii unora proprii. Ceainăria este un real incubator de afaceri, la scară mică, unde artizani sau mici producători locali au creat o comunitate care colaborează și se mărește constant. Dacă la început expuneau doar 3 artizani, azi există produse a 12 producători mici/lună, iar la târguri – între 12 și 30. Artiștii locali expun lunar, micii artizani si producătorii locali vând propriile produse în cadrul târgurilor organizate periodic, iar clienții se bucură de produse realizate în serie mica sau unicat.
De la cercei realizați manual, la semne de carte cusute, la miere bio și tablouri cu licheni, ideea de a aduce oamenii împreună a creat o poveste frumoasă și foarte căutată deja de către clienții care prefer un cadou unic în detrimentul celor standard, comercializate în marile magazine.
“Greu de pus într-o definiție dar foarte ușor de simtit, pentru că da, mai presus de orice noi vă oferim o emoție, o experiență pozitivă, dar și foarte colorată. Într-o lume gri și mai ales grăbită, noi ne-am propus să fim o oază de liniște, o pată de culoare în tot cenușiul urban.” spune Gabriela Crăciun.
Gabriela este fostă angajată în companii multinaționale unde a coordonat echipe de zeci de oameni de vânzare – unde, cat timp, cati oameni, ce functii și a contribuit la creșterea de câteva ori a cifrelor lor de afaceri. Acum mai bine de 1 an însă a decis că tumultul vieții profesionale setată pe obiective generoase de vânzare a apus, și că își dorește un spațiu în care creativitatea ei și a micilor producători locali, să se manifeste. Își dorea, de asemenea, să bucure clienții cu ceaiul pe care ea însăși l-a creat și, de asemenea, să aibă timp mai mult pentru a-l petrece cu cele două fiice.
Așa s-a născut ceainăria din inima Brașovului, spațiu în care se desfășoară deopotrivă ateliere pentru copii, seri de poveste, cursuri nonformale, dar și târguri și întâlniri de afaceri sau de planificare ale mai multor organizații non profit din oraș. Este locul animat de dorința Gabrielei de a conecta afaceri care nu au un spațiu de expunere și vânzare cu potențiali clienți, de a promova initiative în domeniul educației nonformale dar și de a oferi timp cu răgaz, la un ceai.
“La noi poți savura un ceai sau o cafea, poți alege din cele câteva zeci de rețete de ceaiuri naturale alaturi de o carte sau de cineva drag ție, totul este să vii, să ne treci pragul, iar dacă ești un om viu, garantat îți va plăcea la noi.” ne mai spune Gabriela Crăciun.
În interval de 1 an s-au derulat la ceainărie câteva sute de evenimente mici și câteva mari și au trecut pragul câteva mii de oameni – cati. Planurile pentru viitor includ dezvoltarea constantă – cum? a comunității micilor producători și organizarea lunară de târguri pentru susținerea afacerilor mici din această comunitate.
Interviu realizat de Echipa Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top