Un business dulce – Ramona Stoica, Sanomar Select, Sibi

Un business dulce – Ramona Stoica, Sanomar Select, Sibiu


Ramona Stoica

Cu siguranță multe dintre voi, atunci când ați decis să deveniți mămici, ați deranjat șeful sau șefa. La fel a pățit și Ramona, mămica antreprenor de azi. În interviul acordat, ne povestește cum a transformat această situație neplăcută într-un atuu. 

Interviu realizat de Adina Lukacs
 
Cine ești tu, Ramona, când nu porți pălăria de antreprenor?
În primul rând vă mulțumesc pentru acest interviu si mă bucur ca am onoarea de a va putea împărtăși experiența mea.
Când nu port pălăria de antreprenor sunt mămica a doi copii minunați, o fetită de 7 ani, Diana și un băiețel de 4 ani, Rareș. Sunt absolventa a Facultății de Științe Economice, o persoana dornica de a experimenta tot ce este nou. Deși, în prezent, timpul meu liber este scurt, îmi place să îl petrec cu familia și cu prietenii și să profităm de fiecare clipă petrecută împreună.


Și cum te transformă șorțul de cofetar, după ce ai intrat în laboratorul tău? Ce reprezintă Sanomar Select pentru tine?

Sanomar Select pentru mine a fost și este o provocare continuă, este o pasiune descoperită din ambiția de a-i oferi fetiței mele, Diana, tortul la un anișor, un tort cu adevărat de casă și totodată să aibă un aspect special pentru ea.
Șorțul mă ajută să îmi demonstrez în fiecare zi că eu pot, mă ajută să îmi depășesc barierele și mă ajută să le demonstrez copiilor că nu există „Nu pot”. Fiecare comanda pentru mine este o provocare, fiecare client este un pas înainte și o mulțumire.

 
Care a fost momentul hotărâtor pentru deschiderea laboratorului din Cristian (n.r.  jud. Sibiu)?
Sincer, eu fiind economist și contabil, un mare antitalent în ale prăjiturilor (cel puțin asta credeam pană acum 6 ani) nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi face tot ceea ce fac acum. După ce am făcut tortul fetiței mele, nu doar eu am fost surprinsă de rezultat, ci și invitații și a culminat cu un val de cereri de a face tortul copiilor invitați. Punctul determinant a fost în 2015, după nașterea băiețelului meu. Un mare mulțumesc aș putea spune acum, fostului meu angajator care, încă de la primul copil a fost deranjat de faptul că vreau să am copii și să stau acasă doi ani, să le fiu alături. Părinții mei mi-au pus la dispoziție spațiul, iar împreună cu soțul meu am demarat toate procedurile necesare autorizării deschiderii laboratorului de cofetărie, un drum lung, dar care pană la urmă, cu perseverență și dorință, l-am parcurs cu bine și am ajuns la rezultatul visat.
 
Drumul de la primul client până la cel cu numărul 100 este întotdeauna presărat cu emoții multe și lecții de business și viață. Cum a fost pentru tine? Ai avut o echipă care să te ajute cu promovarea și vânzările sau te-ai ocupat și de asta?
Drumul a fost destul de anevoios aș putea spune. Am avut multe momente în care am fi vrut să renunț, dar l-am avut întotdeauna alături de mine pe soțul meu care m-a susținut și care m-a ajutat în tot ce am avut nevoie. Aș putea spune că el a fost primul care m-a susținut, de la primul pas în acest demers, apoi am fost susținută moral de clienți. Susținere mare am avut și din partea copiilor, care fără să știe, mă încurajau prin reacțiile și emoțiile pe care mi le dădeau când vedeau torturile create de mine.
De tot ce înseamnă laborator m-am ocupat eu și soțul meu, Andrei. De la renovarea spațiului de producție, pană la promovare, marketing, livrare. Toată partea de planificare producție, preluare comenzi și realizare oferte o realizez eu, de asemenea o mare parte din producție este realizată de mine, iar designul este 100% creația mea.

 
Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat de când ai deschis laboratorul tău de bunătăți?
Cel mai important lucru pe care l-am învățat este că tot ceea ce îmi doresc pot să realizez, să nu mă mulțumesc  niciodată cu puțin, să îmi înving întotdeauna temerile pentru că obstacolele te ajuta sa evoluezi si sa devii mai bun in tot ceea ce faci.
 
Sunt multe mămici care au ales să facă din pasiunea pentru prepararea dulciurilor un business. Tu cum te diferențiezi?
Produsele realizate de mine sunt create in primul rând ca pentru noi acasă, cu foarte mare atenție la detalii, prin metode tradiționale si cu atenție la calitatea acestora, motiv pentru care eu, personal, mă ocup si de aprovizionare. Pentru mine contează enorm sa vad clientul mulțumit ca primește ceea ce își dorește, atât din punct de vedere al gustului cat si al design-ului.
 
Ai 3 sfaturi pentru mămicile care vor să devină antreprenor, dar încă nu îndrăznesc să facă pasul?
Am mai multe sfaturi pentru mămicile care vor sa devina antreprenor, cele mai importante ar fi: sa nu spună niciodată nu pot, sa aibă încredere in forțele proprii, sa fie un exemplu pentru copiii lor si întotdeauna sa fie conștiente ca tot ceea ce oferim primim. Daca oferim respect, încredere, iubire si facem totul cu pasiune nu avem cum sa nu reușim! Sunt convinsa ca împreuna si cu o atitudine corecta si respect fata de munca fiecăruia putem schimba comportamentul și gândirea consumatorilor/clienților pentru a crea un mediu mai plăcut in care trăim. Tot ceea ce consumam ne definește, noi suntem fericire si asta trebuie sa oferim.
 
Unde te găsim dacă vrem ceva dulce, preparat cu ingrediente cât mai naturale?
Momentan lucrez doar pe baza de comanda, laboratorul li am in Cristian, pe Strada I, nr. 24A, comenzile le preiau cu minim 2-3 zile înainte de eveniment. Creațiile mele le puteți găsi pe pagina de Facebook, Sanomar Select – dulciuri personalizate.
 
Care este cea mai comandată prăjitură și care ar fi recomandarea ta pentru clienți?
Eu realizez dulciuri personalizate atât din punct de vedere al compoziției cat si al designului, dar din lista mea de compoziții cel mai comandat tort este Tortul Diana, o combinație delicioasa intre Mouse de ciocolata alba, kranț  de alune si jeleu natural de zmeura. Ce recomand?! Toate compozițiile, depinde de gusturile fiecăruia, si daca o compoziție nu este li lista eu o pot realiza, deoarece „la noi visele dulci devin realitate”.
 
Transmite-le un mesaj doamnelor din Business Mom Club.
Felicitări pentru ambiția pe care o aveți, sa nu încetați niciodată sa evoluați si sa va gândiți ca niciodată nu avem probleme, doar situații de rezolvat din care învățam întotdeauna ceva.
Va mulțumesc din suflet pentru timpul acordat, va mulțumesc pentru susținere si aștept cu nerăbdare sa va cunosc!

La întâlnirile noastre Business Mom Club Sibiu avem ca invitate mămici antreprenor, din Sibiu, din diverse domenii. Ne-ar plăcea să te avem ca invitată într-una dintre întâlnirile viitoare ale clubului și să ne povestești mai multe despre Sanomar Select-dulciuri personalizate. Ce zici, accepți?
O să vin cu plăcere să vorbesc despre afacerea mea, numai să știu din timp (n.r. nu-i place să-și lase clienții să aștepte după comenzi).

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top