Ce Stie Ina să Facă: Tofu și Lapte de Soia
https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/09/Ce-Stie-Ina-Sa-Faca-300×300.jpg
Tofu (branza de soia) si lapte de soia
Tofu (brânză de soia)
Soia se lasă la înmuiat (încerc să o las 3 zile … uneori îmi iese ). Soia crudă se blenduieste urmărind proporția– soia până la jumatea cănii de blender și apă până sus. Laptele crud astfel obținut se strecoară bine (eu folosesc o bucată mare de perdea organza). Am făcut operațiunea (umplut , blenduit, strecurat) de 2 ori și apoi am pus laptele rezultat la fiert cu sare (după gust). Se lasă să fiarbă 40 min – 1 h și după ce timpul a trecut , când clocotește se pune suc proaspăt de lămâie. Pentru cât am avut am pus suc de la 2 lămâi. Se lasă să dea în clocot de câteva ori , până se vede și simte la lingură că începe să se închege. Se lasă să se liniștească câteva minute și apoi se strecoară (aceeași perdea de organza) se leagă perdeaua bine și se agață la scurs până dimineață. Se păstrează în frigider într-o caserolă închisă cu saramură (1 l apă 1 lingură de sare). E un deliciu !
Poftă !
Lapte de soia
Soia se lasă la înmuiat cel puțin 24 de ore (încerc să o las 3 zile uneori îmi iese alteori nu )
După înmuiere se spală și se fierbe succesiv câte 15 min în 3 ape diferite. Se strecoară și se clătește încă o dată.Se pune în blender 1 cană de soia cu 4 de apă (puteți experimenta în funcție de cât de gros vreți să fie laptele) se mixează bine. Se strecoară (folosesc o bucată mare de organza) . Poate fi îmbogățit cu curmale, banane , vanilie, miere sau ce va doriți .
E important ca soia folosită să nu fie modificată genetic ! Sursa mea este în piața Dacia la prima tarabă de mierari familiile Szanto și Baciu
Poftă bună !
Articol scris de Sorina Bascoveanu
Soia se lasă la înmuiat (încerc să o las 3 zile … uneori îmi iese ). Soia crudă se blenduieste urmărind proporția– soia până la jumatea cănii de blender și apă până sus. Laptele crud astfel obținut se strecoară bine (eu folosesc o bucată mare de perdea organza). Am făcut operațiunea (umplut , blenduit, strecurat) de 2 ori și apoi am pus laptele rezultat la fiert cu sare (după gust). Se lasă să fiarbă 40 min – 1 h și după ce timpul a trecut , când clocotește se pune suc proaspăt de lămâie. Pentru cât am avut am pus suc de la 2 lămâi. Se lasă să dea în clocot de câteva ori , până se vede și simte la lingură că începe să se închege. Se lasă să se liniștească câteva minute și apoi se strecoară (aceeași perdea de organza) se leagă perdeaua bine și se agață la scurs până dimineață. Se păstrează în frigider într-o caserolă închisă cu saramură (1 l apă 1 lingură de sare). E un deliciu !
Poftă !
Lapte de soia
Soia se lasă la înmuiat cel puțin 24 de ore (încerc să o las 3 zile uneori îmi iese alteori nu )
După înmuiere se spală și se fierbe succesiv câte 15 min în 3 ape diferite. Se strecoară și se clătește încă o dată.Se pune în blender 1 cană de soia cu 4 de apă (puteți experimenta în funcție de cât de gros vreți să fie laptele) se mixează bine. Se strecoară (folosesc o bucată mare de organza) . Poate fi îmbogățit cu curmale, banane , vanilie, miere sau ce va doriți .
E important ca soia folosită să nu fie modificată genetic ! Sursa mea este în piața Dacia la prima tarabă de mierari familiile Szanto și Baciu
Poftă bună !
Articol scris de Sorina Bascoveanu