Silviya Bobeș și Yumi Yum

Raluca Voinea și Yumi Yum

Silviya Bobeș și Yumi Yum

Raluca Voinea și Yumi Yum

Cum s-a născut ideea acestei afaceri? 
Apariția pe lume a fetiței noastre, Emma, ne-a schimbat complet stilul de viață. Ideea Yumi Yum s-a născut grație Emmei, în urma procesului consumator de timp, adesea stresant, de a găti mereu mese proaspete și sănătoase pentru ea. Am învățat că echilibrarea alimentației este o adevărată provocare – trei mese pe zi, șapte zile pe săptămână, meniuri cât mai diversificate. Pe lângă viețile aglomerate, cu puținul timp liber care s-a transformat în timp petrecut în bucătărie, reușim, totuși, să îi fim mereu alături.
Yumi Yum s-a născut astfel din dorința de a ajuta părinți precum noi, să își hrănească copilașul cu mâncare sănătoasă, dar în același timp să scape de stresul gătitului. Vrem să fim un real suport în modul în care familiile își hrănesc copii și dorim să le oferim mai mult timp liber. Timp pe care îl vor putea petrece cu micuțul lor, pentru a putea surprinde și cel mai mic surâs.  
Ce te motivează zilnic să mergi pe acest drum? 
A fi mamă înseamnă a avea 2.5 job-uri full-time. Majoritatea mamelor simt că viața lor este o listă fără sfârșit de lucruri de făcut, iar una dintre cele mai mari presiuni ale unei mame este legată de dorința de a îi oferi copilului o dietă sănătoasă.
Sunt motivată de faptul că Yumi Yum este calea sănătoasă privind mâncarea pentru fetița mea și faptul că știu că noi putem oferi o mică pauza mămicilor care au mare nevoie de ea.
Copilașii noștri merită cele mai sănătoase alimente. Nutriția echilibrată este mult mai importantă în primii ani de viață ai unui copil, decât în viața de adult. Nutriția afectează dezvoltarea unui bebeluș.  Noi credem în valorile unei familii echilibrate și în sintagma celor șapte ani de acasă. Apariția unui copil schimbă foarte mult dinamica unui cuplu. Este foarte important ca părintele să fie prezent în viața copilului său. Un copil are nevoie cel mai mult de iubire (ok, și puțin de somn și o hrană sănătoasă). Este esențial ca el să crească într-un mediu armonios. Copilul va simți orice tensiune în familie, astfel că părinții trebuie să învețe să fie foarte liniștiti, calmi și prezenți. Nu putem fi tot timpul zen și calmi, dar tocmai de aceea este foarte important să ne găsim timp și pentru noi, dar și pentru activitățile de cuplu.
Cum tratezi dezamăgirile? 
Încerc să fiu mereu cu capul sus și să îmi caut drumul spre succes. Nu poți să conduci un business fără să fii bine în interior. Asemenea, am realizat că este timpul să nu ne mai privim viața în viteză, iar pentru ca lucrurile să capete formă, avem nevoie de răbdare. Trebuie să trăiești lucrurile în care crezi.
Aș dori să subliniez faptul că o femeie trece prin etape diferite în cariera sa. Uneori poate face mai mulți pași în carieră, alteori ritmul ei încetinește. O femeie își poate începe cariera mai târziu și este posibil să o întrerupă din diferite motive personale. Indiferent de caz, chiar dacă femeile au un start mai lent, asta nu înseamnă că sunt mai puțin competente decât un bărbat.
Dar oamenii care îți spun că nu vei reuși? 
Pe ei îi tratez cu zâmbetul pe buze. Este foarte important să fii realist și rațional în ceea ce faci, în special când este vorba despre un business. Mereu sunt acele voci care te vor descuraja. Încerc să nu mă las copleșită de negativism și să îmi continui treaba. Simt că ceea ce facem este ceva bun.
Întotdeauna exemplul personal ne definește pe noi ca părinți, lideri de business sau oameni în comunitate.  Îmi doresc să fiu mereu un exemplu pentru fetița mea, chiar și atunci când greșesc. La puțin timp după ce a apărut Ema, am realizat că acela a fost momentul în care m-am schimbat. Noi am făcut parte din acea generație hipercompetitivă. Doar după ce a venit fetița noastră, am conștientizat că nu este vorba despre competitivitate, ci despre trăiri, acceptare și autenticitate.
Care a fost pana acum cea mai mare satisfactie profesionala? 
Deschiderea afacerii Yumi Yum, împreună cu soțul meu. Ideea s-a născut în una dintre vacanțele noastre. Normal, creativitatea funcționează cel mai bine când ești relaxat.
Deschiderea a fost un drum al învățării și al sacrificiilor. Apar obstacole, deși eu nu cred în ele. Eu cred în obstacolele pe care mintea noastră – fără repaos –  are grijă să le pună.
Perioadele acelea roz s-au intersectat cu perioade mai puțin colorate din viața noastră. Însă, am învățat cele mai multe lucruri din perioadele mai puțin colorate. Femeile știu să învețe, știu să reacționeze în crize, știu să implementeze, în timp ce continuă să meargă cu capul drept și sus înainte.
Ce si cum va fi Yumi Yum peste 5 ani? 
Mi-ar plăcea să ne extindem la nivel național, în special în marile orașe. Dorința noastră de bază este dezvoltarea sanatoasă a copiilor. Vrem să fim un real suport în modul în care familiile își hrănesc copii și dorim să le oferim mai mult timp liber.

Spune-ne te rog 3 lucruri pe care ar trebui sa le stie o mama care incepe o afacere?

Totul pleacă din exemplul personal. Am învățat că trebuie să crezi în ceea ce faci. Este esențial să fii realist și să te pregătești mental că vor exista dezamăgiri și oamenii care nu o să te susțină. Trebuie să te asiguri că ai de la început resursele necesare pentru un business (timp, bani, familie și prieteni care cred în tine).
Și un gând pentru noi?
Mi-a plăcut tare mult participarea la întâlnirea Happy Moms. Felicitări pentru tot ceea ce faceți: susțineți mămicile să fie pe cont propriu, dar cel mai important, le susțineți să fie fericite.
Dacă 2017 a fost anul pentru Wonder Woman, anul acesta este anul pentru Any Woman. Deși nu am locuit în România, am observat că sunt trei vectori importanți pentru a obține o schimbare – aplicabili pentru orice țară în curs de dezvoltare: femeile, tinerii și antreprenorii. Viitorul României poate fi schimbat, dacă acești trei vectori sunt atrași și susținuți. Acesta este motivul pentru care admir și mai mult ceea ce faceți în cadrul Asociației. Profitabilitatea este mai ridicată în cadrul unei firme, dacă există un echilibru în conducere.
Consider că femeile în business nu se aruncă așa ușor cum se aruncă bărbații și au tendința să își asume riscurile cu mai multă înțelepciune. Un alt lucru pe care l-am observat, pe care noi îl facem diferit, este legat de start-up-ul unui business. Femeile au mai puțin tendința să înceapă o afacere de dragul banilor. În cazul meu, îmi doresc ca fetița mea Ema să mănânce sănătos, încă de la o vârstă fragedă. Îmi doresc să petrec timp cu ea și să îi ofer dragostea mea. Este tot ceea ce are nevoie. De multe ori, mănânc și eu, împreună cu ea, un meniu Yumi Yum. Pentru orice copil, părinții sunt un model și un adevărat reper în viață. Dacă îmi doresc să îi insuflu dragostea pentru legumele sănătoase, voi mânca și eu legumele împreună cu ea.
Autentiticitatea va face ca leadership-ul feminin să crească și să ofere roade până la urmă.
Strategie pentru a-i convinge pe copii să mănânce legume
Mami, mami, nu vreau spanac! E urât!”, „Broccoli? Nici gând!” – cam așa sună refuzul copiilor de a mânca legume, mai ales cele verzi. Mamele știu prea bine. Și nu este suficient să spui „Mănâncă spanacul pentru că e sănătos”. Este nevoie de o întreagă strategie. Iată ce soluții propune dr. Mark Hyman pentru a-i convinge chiar și pe cei mai mofturoși din copii să prefere alimentele sănătoase.
Oferiți-le posibilitatea să aleagă. Când sunteți la cumpărături sau când vă gândiți ce faceți de mâncare, cereți și opinia copilului. Dați-i posibilitatea să își exprime preferințele, să le motiveze, să aleagă rețete. Copiii vor ajunge să aștepte cu nerăbdare meniurile respective și vor învăța să planifice meniuri sănătoase.
Mergeți împreună la cumpărături. Învățați-i cum să aleagă fructe, legume și alte produse de calitate. Explicați-le despre textura, culoarea și aroma alimentelor proaspete. Lăsați-i să atingă, să miroasă fructele și legumele și, de ce nu?, să guste unele dintre ele. De asemenea, este important să le spuneți de unde vin și cum cresc fructele și legumele pe care le puneți în coș.
Orice mămică are nevoie de o întreagă strategie pentru a convinge chiar și pe cel mai mofturos copil să mănânce alimente sănătoase. Care sunt sfaturile noastre? Începe cu pași mici. Alimentația sănătoasă ar trebui să debuteze atunci când copilul este mic, iar în perioada diversificării, îi vei putea oferi câte un aliment nou și vei putea studia reacția acestuia. Implicarea e esențială. Copilașul tău te poate ajuta la pregătirea mesei încă de la o vârstă fragedă. În timp ce învață să gătească el își va dezvolta abilitățile creative, matematice, îndemânarea, gustul și mirosul. Gătitul poate fi distractiv. Nu uita să te distrezi împreună cu copilul atunci când pregătiți ceva de mâncare. Ascultați muzică, jucați-vă, creați figurine vesele din legume și fructe. Gătitul poate deveni un joc din care copilul va învața să prețuiască hrana sănătoasă.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top