Șarmul de a fi singura femeie comandant de la Wizz Air – Interviu cu Andreea Litescu

IMG 4220
Încă de prima dată când am primit ca propunere un interviu adresat Andreei Litescu, singura femeie comandant de la Wizz Air, am încremenit – nu știam că există o asemenea eroină și am fost foarte curioasă să aflu câteva din opiniile sale despre Visul personal dar și despre Familie, Normalitate și multe altele. Printre rânduri, am descoperit o femeie sensibilă, dar extrem de puternică, încrezătoare în forțele proprii și în meseria aleasă. O iubitoare de Zbor, de Astronomie și de Familie. M-a inspirat și m-a făcut să mă gândesc cum suntem fiecare Aleși pentru un Drum anume, ca să îl înnobilăm cu toată forța sufletului. Vă invităm la delectare cu Andreea!
Cine este Andreea? Cu ce se ocupă ea ca și comandant? 
Sunt o persoană care a avut puterea  creadă în visul ei și am avut norocul  am niște părinți extraordinari care m-au susținut mereu și au avut încredere în mine. Iar visul de a ajunge într-o zi pilot de linie s-a împliniți acum 11 ani când aveam 23 de ani și am început  zbor într-o companie de linie. Astăzi sunt comandant în cadrul companiei Wizz Air pe avioane de tip Airbus 320/321.  fii comandant înseamnă  ai grijă  atât pasagerii,echipajul și avionul  ajungă la destinație în siguranță și cât mai confortabil. Iar pentru a ajunge comandant este nevoie de multă experiențămulte ore de zbor ziua și noaptea, în diverse condiții meteo, comunicare și calitatea de a fi un lider foarte bun.

Care este primul tău gând când te afli în fața multor oameni ca și comandant?
 reprezint cât mai bine imaginea companiei mele și a ceea ce presupune postul de comandant. Sunt o persoană foarte responsabilăcare a muncit enorm pentru a avea onoarea  fiu comandant pe o aeronava precum Airbus și consider  respectul față de cei din jur reprezintă și respectul față de mine. De cele mai multe ori atunci când sunt în poziția de comandant  gândesc cum  fie totul perfect pentru a putea duce pasagerii în siguranță către cei dragi și pentru a avea un zbor cât mai plăcut.
IMG 1875Care este Visul inițial care te-a adus aproape ce această meserie?
De mică am fost un copil diferit și am fost atrasă de înălțimi. Am făcut mai mulți alpinism până când într-o zi am fost alături de tatăl meu la un Campionat de elicoptere radiocomandate . Din acea zi s-a schimbat totul și mi-am dat seama  aviația este ceea ce  reprezintă în totalitate. De atunci au trecut 17 ani și consider  a fost cea mai bună decizie pe care puteam  o iau. Aviația pentru mine înseamnă acasă.
Ce crezi că diferentiază o femeie comandant de un bărbat comandant?
Nu consider că exista nicio diferență între o femeie și un bărbat comandant , mai ales că avionul nu știe cine se află mansa lui. În trecut femeile erau minoritare în domenii precum aviația, dar astăzi consider că s-a schimbat destul de mult acest aspect și avem foarte multe fete care își urmează visul.
Ce te motivează cel mai mult?
Sunt o fire foarte ambițioasă și întotdeauna am înțeles  dacă un drum este greu atunci merită  fie urcat . Am fost mereu motivată  fac ceea ce iubesc,iar de aviație m-am îndrăgostit iremediabil. Acum de când sunt mama abia aștept -i arăt Sarei cât de minunat este zborul și  bucur mereu când o văd entuziasmată  aude un avion și  face atentă.
Ce ne poți spune despre tine mai aparte, mai puțin general?   
 mi-a dorit mereu  merg în spațiu și  admir Pământul de undeva departe. Ținând cont  Sara nu prea aprobă astfel de calatorii cred  va trebui  o iau și pe ea cu mine.
Care sunt 3 lucruri pe care le-ai luat cu ține pe un munte? 
cană cu multă cafea cu lapte,  o carte care   facă  visez și un telescop  pot vedea cât mai bine Calea Lactee.
Ce înseamnă pentru tine Normalitatea?
Normalitatea este atât de relativă. Pentru mine înseamnă   bucur de familie și  creez alături de ei cât mai multe amintiri frumoase.
Cum te vezi peste 5 ani din punct de vedere profesional?
În același birou roz la 12.000 de m alături de colegii mei minunați și probabil implicată mai mult pe partea de training.
Dacă ar fi să faci o singură magie pentru această Lume, ce ai alege să faci?
Cu siguranță -i aduc înapoi pe cei dragi care au plecat mult prea devreme. Familia este singura care merită orice magie.
Interviu realizat de către Andra Dan, copywriter Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top