Povestea Noastră

Era o după amiază călduță de primăvară. Aveam doi copii cu zâmbete largi, un soț iubitor, doi câini care se bucurau mereu să ne vadă și o carieră la universitate, însă simțeam că dincolo de toate astea pot aduce bucurie nu doar soțului, copiilor și patrupedelor de altfel extrem de iubitoare.

Aveam însă nevoie în primul rand de încredere. Încrederea cuiva care avea experiență în lucrul cu cei mici pentru că a fi mamă și a susține ateliere pentru copii sunt două lucruri complet diferite. Dar îmi doream să aduc zambete pe chipul lor, să învățăm, să ne jucăm. Un mesaj lung și convingător, câteva momente de așteptare, și răspunsul a venit – Da, e o idee foarte bună!

Așa a luat naștere, împletit cu încrederea Ioanei Balaban, un atelier numit Povestea mea magică, susținut la cea mai cunoscută librărie din Brașov, la care de altfel am intrat pur și simplu spunând simplu și răspicat că asta îmi doresc.

Povestea Noastră
Povestea Noastră

A urmat un an în care cei mici au trebăluit împreună cu cele două NA – Dana și Ioana – povești interpretate despre curaj, prietenie, iubire, pe care apoi le-au ilustrat și la final au fost mandri posesori ai propriilor lor cărticele. Decorurile, marionetele, povestea, toate erau pregătite de la 0 acasă, împreună cu copiii mei, în mare parte din materiale reciclate.

Mămici de poveste

Apoi am constatat că multe dintre mămicile celor care veneau la ateliere erau antreprenoare și așa s-a născut ideea întâlnirilor Mămici de poveste – întâlniri lunare în cadrul cărora aduceam o poveste a unei afaceri gestionată sau inițiată de o mamă cu experiență de cel puțin 5 ani, iar eu contribuiam cu expertiza mea în management.

Povestea Noastră
Povestea Noastră
Habar nu aveam că vor urma târguri, conferințe, festivaluri, femei precum Andreea Marin sau Gianina Corondan care să ne susțină sau oameni frumoși precum Andrei Roșu care să alerge pentru noi. Cât despre extinderea în alte orașe…nici un gând.
Asociația Happy Moms

La un moment dat, una dintre mame și-a oferit sprijinul pentru a sponsoriza acțiunile mele, așa că era momentul ca Asociația Happy Moms să ia ființă! Și așa a început povestea miilor de ore de voluntariat, sutelor de femei între care stabilim conexiuni trainice, zecilor de afaceri pe care le ajutăm să pornească și să se dezvolte și ulterior a zecilor de voluntare din întreaga Transilvanie care au aceleași valori ca și mine – educație, familie, voluntariat, iubire, onestitate.

Povestea Noastră
Povestea Noastră

Am știut de la început că, prin prisma profesiei dar și a nevoilor mele personale de a cunoște cu adevărat și din interior mediul de afaceri, proiectul principal va fi o școală antreprenorială, așa că am ales cele mai utile cursuri necesare unui antreprenor, experiența femeilor care au deja afaceri, promovarea afacerii nou create, dar și networking-ul necesar unui start-up fără resurse, dar demarat din pasiune, așa încat start-ul să fie unul cât mai eficient.

Și a fost. 3 ani, 10 afaceri, 30 femei care au parcipat la programul Business Mom, un program care se derulează gratuit pentru mame singure sau care vor să renunțe la job pentru a deveni antreprenor.

Am realizat apoi că e nevoie de educație financiară mult mai devreme, când am constatat că puiul meu cel mare nu avea noțiuni foarte clare legate de bani și a fi antreprenor, așa încât am demarat programul Business Kid. Sute de copii au intrat în contact cu noțiuni clare și utile legate de bani, economii, buget, cheltuieli dar și donații și generozitate.

Povestea Noastră
Tabara de educatie non-formala
Iar când am constatat că în medii defavorizate informația ajunge greu spre deloc, am decis că următorul proiect să fie cel al unei tabere care să aducă bucurie dar și informații utile despre antreprenoriat și bani, unor copilași care au rezultate bune la învățătură. 9 copii în primul an, din toată țara, 11 în al doilea.

Și pentru că educația este filonul existenței mele, la solicitările mamelor din Brașov, împreună cu Filiala Crucea Roșie Brașov, am demarat o campanie care vizează introducerea în școli ca disciplină obligatorie a Educației pentru sănătate. Pana acum sute de copii din grădinițele din Brașov au fost informați într-o manieră prietenoasă despre nutriție, a avut loc o dezbatere publică la care am fost invitată să vorbesc despre necesitatea și oportunitatea introducerii în curriculum a acestei discipline și nu ne oprim.

Tabara de educatie non-formala

Povestea Happy Moms a început lin și a crescut la fel de calm și cald. Și continuă în Sibiu, Cluj, Făgăraș.

Dar cine sunt eu?

Iubesc două perechi de ochișori căprui, care mă însoțesc zilnic pe drumul către fericirea de a fi mamă. Și la fel de mult, dar altfel, încă o pereche, tot căprui, care mi-a arătat încă de acum vreo 15 ani ce minunată este lumea, ce aromă are culoarea cerului și ce parfum au oamenii de zăpadă.

Îmi place muzica veche, o cafea tare și dulce, ador culorile îndrăznețe și zambetele de copii. Respir prin toți porii aerul fierbinte de vară, dulciurile cat mai dulci și tot ce ține de Crăciun. Cred cu tarie că merită duse la bun sfarșit doar lucrurile pe care le faci cu pasiune, în compania oamenilor care te inspiră. Și că oamenii intră sau ies din viața noastră cand au ceva să ne învețe sau cand au epuizat de transmis energie, informații, experiențe.

Povestea Noastră

Îmi place mult să scriu, să ascult și la fel de mult să vorbesc, de aici și meseria care m-a ales, plasandu-mă la catedră. Îmi place să ma amuz pe seama faptului că sunt doctor. Nu, nu unul “adevărat”, ci unul în management. Îmi place organizarea, pot rezuma viața mea, “economic”, în cifre de cotitura: 7ani de căsnicie pană la primul copil, încă 2 ani și 5 luni pană la al doilea, 2 ani de schimbări legate de preocupări, interese, oameni. O nouă lume, un alt univers. Și este abia începutul! Îmi iau energie de la persoanele dragi, din satisfacția lucrului făcut așa cum cred EU că e bine.

Nu știu niciodată să răspund rapid și răspicat cați ani am. Și oricum varsta este o cifră, cum bine spun unii. Dansez mult, dorm puțin și TRĂIESC. Și pentru mine “leul” nu este o monedă,ci zodia care mă cuprinde și mă definește cu precizie. Sunt Dana Lupșa și un vis, acela al educației, mă determină în fiecare zi să merg mai departe, conducând asociația Happy Moms.

Rapoarte

Shopping Cart
Scroll to Top