Placinta „Dovleac Încarcerat”
Ingrediente :
https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/09/Placinta-Dovleac-Incarcerat-300×225.jpg
- făină integrală
- mac
- sare
- drojdie
- dovleac
- banană
- semințe de chia
Proces de fabricație
Aluatul – este aluat de pâine îmbogățit cu mac
Crema – dovleac copt blenduit împreună cu banană (ponderați cantitățile astfel încât să va placă gustul dacă faceți prea multă „crema” se poate pune în forme de silicon la rece și poate fi mâncată că și budincă) după ce s-au blenduit se adaugă semințe de chia – eu am pus 2 linguri
Asamblarea
se întinde pe fund de lemn o foaie mediu de subțire cu făcălețul și se așează în formă (eu am una de silicon) . Foaia se așează astfel încât să atârne în afară peste marginile formei, Se taie excesul se umple forma cu cremă . Apoi se face grilajul – se întinde o foaie la fel de groasă că cea de la baza plăcintei și se taie fâșiuțe cu cuțitul și se așează (fără să apăsați) peste cremă. „Împletitura” am făcut-o din 2 suluri lungi rulate unul peste celalalt. Floarea – free hand.
Stă la cuptor 30 min la 180 grade , apoi stă la rece până se răcește bine.
Se poate mânca cu miere , dacă vi se pare că nu este suficient de dulce sau cu ciocolată.
Se mănâncă exclusiv cu oameni dragi!
Poftă Bună !
Articol scris de Sorina Bascoveanu.
Aluatul – este aluat de pâine îmbogățit cu mac
Crema – dovleac copt blenduit împreună cu banană (ponderați cantitățile astfel încât să va placă gustul dacă faceți prea multă „crema” se poate pune în forme de silicon la rece și poate fi mâncată că și budincă) după ce s-au blenduit se adaugă semințe de chia – eu am pus 2 linguri
Asamblarea
se întinde pe fund de lemn o foaie mediu de subțire cu făcălețul și se așează în formă (eu am una de silicon) . Foaia se așează astfel încât să atârne în afară peste marginile formei, Se taie excesul se umple forma cu cremă . Apoi se face grilajul – se întinde o foaie la fel de groasă că cea de la baza plăcintei și se taie fâșiuțe cu cuțitul și se așează (fără să apăsați) peste cremă. „Împletitura” am făcut-o din 2 suluri lungi rulate unul peste celalalt. Floarea – free hand.
Stă la cuptor 30 min la 180 grade , apoi stă la rece până se răcește bine.
Se poate mânca cu miere , dacă vi se pare că nu este suficient de dulce sau cu ciocolată.
Se mănâncă exclusiv cu oameni dragi!
Poftă Bună !
Articol scris de Sorina Bascoveanu.