Mărturii Și Rezultate Business Mom

Mărturii Și Rezultate Business Mom - Barbu Iulia

Mărturii Și Rezultate Business Mom – Școală Antreprenorială Și De Mentorat Pentru Mame

Business Mom III – impresii la final

           
           1. Când și cum a apărut ideea de afacere?
Purtând ia bunicii mele, s-a născut dorinţa de a cerceta motivele, de a mi le explica şi de a realiza transferul acestora în format digital. Am trecut apoi la altă etapă, aceea de organizare a unor evenimente prin care aceste motive să fie restituite comunităţii contribuind pe de o parte la perpetuarea motivelor iar pe de alta la transmiterea îndeletnicirilor pe care le aveau româncele odinioară, acum, când, peste tot în lume, oamenii se întorc spre valorile tradiţionale, adaptate la tendințele actuale.
            2. Care a fost cel mai frumos moment de până acum?
Un moment în care am trăit sentimentul muncii împlinite sau o confirmare a faptului că sunt pe un drum bun, a fost cel în care am primit un e-mail, în următoarea zi după cea în care am coordonat unul din cele 25 de ateliere: „Bună ziua! Doresc să vă mulțumesc pentru atelierul organizat ieri. Am învațat lucruri noi și am avut parte de o atmosferă foarte frumoasă. Sper să ne revedem curând! Cu stimă, Adela A. ”
            3. Dar cel mai provocator?
Proiectul „Muzeul din Casa Junilor” al Uniunii Junilor din Brașov și Brașovul Vechi, la care am participat în acest an a fost o provocare pentru că s-a desfășurat pe o perioadă de numai trei luni dar a cuprins patru expoziții, mai multe ateliere și o parte grafică ce a constat în realizarea unui calendar de perete, a șase variante de semne de carte precum și a unui DVD cu 60 de modele culese de pe cămășile junilor.
            4. Cum a ajutat Business Mom dezvoltarea afacerii tale?
Proiectul Business Mom m-a ajutat pe mine ca persoană, ca mamă dar și ca femeie pentru că mi-a dat încredere în mine și în ideile mele, întâi prin faptul că am fost selectată să particip la el. La fiecare modul de curs sau de mentorat am vorbit despre mine, despre ceea ce fac eu și am primit un răspuns: o părere, o apreciere sau un sfat. Am intrat în contact cu persoane din diferite domenii de activitate, având astfel șansa să stabilesc conexiuni și chiar colaborări concrete.
            5. 3 învățăminte utile pentru viitoarele mame antreprenor?
            Le încurajez în primul rând să își pună ideile în practică, dezvoltându-și pasiunile, ascultând și părerile celor din jur dar luând propriile decizii, apoi să urmeze cursul de antreprenoriat, folosind la maximum timpul petrecut cu trainerii și mentorii și nu în ultimul rând să nu se aștepte la un succes venit peste noapte și la un câștig foarte mare și rapid pentru că lucrurile trainice se construiesc din pași mici.

1. Cand si cum a aparut ideea de afacere?
    Ideea a aparut in momentul in care am identificat pe un grup minunat de pe Facebook o nevoie nesatisfacuta, intrebari care ramaneau fara raspuns : . Apoi, pe calea dezvoltarii personale, cu un ajutor nepretuit alaturi, am descoperit ca mi-ar place sa ajut, ca de fapt am pornit pe calea asistentei medicale inca din liceu, dar m-am pierdut pe drum. Dupa ce am lamurit acest lucru, inscrierea in programul Bussines Mom III a venit ca un lucru firesc,iar acest program este cel  care m-a ajutat pas cu pas sa pornesc si pe calea antreprenoriatului. Si a dezvoltarii mele personale si profesionale la cel mai inalt nivel de pana acum! Ce o sa iasa….veti vedea!
 2. Care a fost cel mai frumos moment de pana acum?
    Pffff……au fost multe momente frumoase……dar cel mai frumos si memorabil  moment pana acum a fost cel in care am realizat ca pot sa fac ce mi-am propus, cel in care mi-am dat seama ca ponind pe acest drum am alaturi de mine oameni care ma sustin intr-un proces care va fi si frumos, dar si  greu in acelasi timp!
3.  Dar cel mai provocator?
    Asta e cel mai simplu. pana la momentul de fata, provocarea cea mai mare ( dar depasita!) a fost inceputul relatiei cu autoritatile statului. Si inca cred ca se va pastra provocarea…..restul…le vom afla si rezolva pe parcurs.
4. Cum a ajutat Business Mom dezvoltarea afacerii tale?
    Business Mom a fost pentru mine inceputul. A fost tot ajutorul de care aveam nevoie pentru a-mi pune in ordine toate informatiile care le aveam in cap, dar fara o logica anume. In Business Mom am gasit tot suportul teoretic pentru inceperea unei afaceri, am gasit suportul moral al trainerilor si al colegelor, am gasit experienta si deschiderea colegelor si a mentorilor care m-au ajutat enorm sa vad in ideea mea de afacere oportunitati pe care altfel nu le-as fi vazut. Am gasit aici oameni in adevaratul sens al cuvantului, care si-au pus sufletul si afacerea pe tava pentru ca noi sa invatam si sa putem evolua frumos. Sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce Happy Moms a pus in acest proiect pentru a ne ajuta pe noi, antreprenoarele debutante!
5.  3 invataminte utile pentru viitoarele mame antreprenor?
    Nu sunt inca in masura sa dau sfaturi, insa va doresc celor care aveti o pasiune, o idee, o sansa sa faceti ceva pentru voi, sa incercati, fara teama de esec!  Avem de unde cere ajutor,  avem exemple graitoare de pasiuni inflorite in afaceri prospere, avem sansa sa le oferim copiilor nostri mai mult decat lucruri materiale: le putem oferi timp de calitate cu noi…..oare nu asta isi doresc? Eu va doresc sa aveti curajul de a porni! Restul va veni de la sine!

1.Cand si cum a aparut ideea de afacere?
Ideea afacerii a pornit de la o nevoie personala – am realizat ca ceea ce prefer eu la capitol de lingerie nu gasesc in vanzare, astfel, printr-o provocare personala mi-am propus sa creez asta singura pentru mine. Intuitia mi-a spus ca eu nu sunt singura care tanjeste dupa lengerie femenina si eleganta, dar si comoda si naturala. Am riscat, am produs o serie de articole pe care le-am propus spre vanzare, iar reactia a depasit asteptarile mele.
2. Care a fost cel mai frumos moment de pana acum?
Trebuie sa mentionez doua momente. Primul, a fost incurajarea pe care am simtit-o cand articolele mele au fost receptionate atat de calduros de catre alte doamne, acele reactii le port in inima si ele imi dau increderea sa depasesc orice moment de stagnare. Al doilea a fost realizarea ca, dupa ce pun o idee pe roate, pot sa mai incerc si alta. Fara frica, spiritul antreprenor da roade.
3. Dar cel mai provocator?
Provocarile continua zilnic, in dependenta de starea mea se simt ca fiind mari sau mici. Deci, cel mai provocator este sa am grija de mine, pentru ca atunci cand ma simt capabila si imi amintesc ca nu sunt singura, stiu ca pot infrunta orice.
4. Cum a ajutat Business Mom dezvoltarea afacerii tale?
In mai multe feluri. Foarte mult mi-a ajutat sa ascult povestile colegelor, am inteles ca multe probleme si frici sunt intr-adevar universale, acest fapt e incurajator. Iar acel ‘framework’ de afacere pe care l-am conturat gratie expertizei profesoarelor imi da curaj sa ma aventurez in orice directie ma  duce inima.
5. 3 invataminte utile pentru viitoarele mame antreprenor?
Sa fiti sigure ca cineva are nevoie de idea voastra, discutati deschis cu persoanele care au experienta in antreprenoriat, puneti-le toate intrebarile pe care le aveti, si faceti-va un program – lucrati la afacere zilnic, cat de putin. Succes!!

1.Cand si cum a aparut ideea de afacere?

A aparut din necesitate. M-am orientat catre ceea ce stiu sa fac, catre ce cunostiinte si acreditari posed. Doresc sa am si o alta alternativa viabila in timp, pe care sa ma pot baza, in afara de job-ul principal.

2.Care a fost cel mai frumos moment de pana acum?

Momente frumoase au existat mereu pe parcursul cursurilor, insa toate au culminat cu ultima intalnire, care s-a lasat cu lacrimi sincere. S-au creeat intre noi sentimente frumoase.

3.Dar cel mai provocator?

Cand a trebuit sa ne prezentam in cateva idei simple, dar concise ideea de afacere, in fata colegelor. Apoi am primit feed-back „critic” si constructiv.

4.Cum a ajutat BM dezvoltarea afacerii tale?

Prin parteneriate care se vor putea materializa in contracte.

5.Trei invataminte utile pentru viitoarele mame antreprenor.

Sa participe la aceasta scoala,chiar daca nu au conturata o idee despre viitoarea afacere pentru ca :

* in conjunctura creeata ( colege si lectori) pot sa isi gaseasca cu adevarat ideea de afacere sau sa descopere noi valente ale ei;

* vor capata curaj in a o pune in practica;
* vor stabili conexiuni care se vor dovedi de ajutor pe mai departe in afacerea lor.

1. Cand si cum a aparut ideea de afacere.

Ideea de afacere o aveam de foarte mult timp in minte. Era acolo mereu, dar nu stiam de unde sa o apuc, mai ales ca lucram in corporatii. Mereu am vrut sa fac ceva pe cont propriu si sa fiu propriul meu sef. Dar nu imi dadeam seama exact ca afacerea trebuie sa porneasca in primul rand de la o pasiune. Cautam mereu idei de afaceri, ce as putea sa fac si cum. Dar pana la urma mi-am dat seama ca nu pot sa fac altceva decat ceea ce imi place mie cel mai mult. Sa pictez. Pe orice. De la pictura pe fata( face painting si body painting) la pictura pe obiecte, pe mobila, pe pereti si asa mai departe.
2. Care a fost cel mai frumos moment de pana acum?
Cel mai frumos moment de pana acum, legat de afacere, a fost momentul in care mi-am infiintat firma. Atunci am realizat si mai bine ca asta e drumul meu, pe care voi merge cu incredere si bucurie de acum inainte, fara sa mai fac un pas inapoi.
3. Dar cel mai provocator?
Fiecare zi si fiecare proiect sau eveniment sunt o provocare pentru mine.
Nu stiu daca pot spune ca un moment a fost mai provocator decat altul. Viata e provocare continua. Si imi place asta.
4. Cum a ajutat Business Mom dezvoltarea afacerii tale?
Business Mom mi-a aratat ca pot sa si dau din aripi, nu numai sa le port 🙂
Mi s-au confirmat multe lucruri, in sensul bun si ca ceea ce fac este bine si ca sunt pe drumul cel bun. Eram putin nesigura pe mine, dar aceasta nesiguranta a disparut cu ajutorul oamenilor care ne-au invatat si ne-au fost mentori la cursul de antreprenoriat, dar si al colegelor.
5. Trei invataminte utile pentru viitoarele mame antreprenor.
  1. Sunteti unice. Indiferent daca pe piata exista servicii si produse asemanatoare. Sa nu va fie teama de asta. Nu va descurajati.
  2. Sa aveti curaj. Fara curaj pierdem foarte multe in viata noastra.
  3. Se poate. Orice. Forta e in fiecare dintre noi. Si zambiti 🙂
1.Cand si cum a aparut ideea de afacere?
Ideea de afacere a aparut inainte de a incepe scoala de antreprenoriat.
2.Care a fost cel mai frumos moment de pana acum?

Toata perioada scolii a fost presarata cu momente frumoase, nu as putea sa aleg unul in mod special.
3.Dar cel mai provocator?
Sa lucrez cu mine.
4.Cum a ajutat Business Mom dezvoltarea afacerii tale?
A confirmat lucrurile pe care le stiam deja si a adus un plus de informatie.
5. 3 invataminte utile pentru viitoarele mame antreprenor?
-sa-si definitiveze bine ideea de afacere.
-sa faca pasii necesari in vederea dezvoltarii afacerii , ACUM
-sa nu investeasca mai mult decat pot suporta
1. Cand si cum a aparut ideea de afacere? 
Ideea de afacere a apărut în mai 2017, după ce am adus acasă minunea noastră de băiat. Mi-am dat seama că l-am scos din sistem, dar nu este sigur că i-am făcut un mare bine, dacă eu petrec cu el doar o oră-două pe zi, în restul timpului fiind la serviciu sau pe drum spre şi dinspre serviciu.  Mi-am dat seama că îmi doresc mai mult timp pentru mine şi copilul meu, dar în egală măsură să şi ajut oamenii să treacă mai uşor şi cu ajutor, prin acest proces al adopţiei.
2. Care a fost cel mai frumos moment de pana acum? 
Încă nu este un business, însă cel mai frumos moment a fost când cineva mi-a spus că povestea adopţiei noastre a fost inspiratoare şi i-a dat putere să nu renunţe şi să meargă mai departe cu acest proces greoi şi anevoios.
3. Dar cel mai provocator? 
Cel mai provocator moment în business încă nu a fost dar sunt sigură că va fi. Între timp mă antrenez la provocări cu fiul nostru, căci avem parte de destule.
4. Cum a ajutat Business Mom dezvoltarea afacerii tale? 
Business Mom mi-a ajutat să-mi dau seama ce afacere îmi doresc, m-a ajutat să vad care sunt opţiunile legale pentru afacere şi mi-a înlesnit accesul la o reţea de oameni de calitate, pe ajutorul cărora mă pot baza la nevoie.
5. 3 invataminte utile pentru viitoarele mame antreprenor?
Am învăţat să fiu încrezătoare în puterile mele, căci iubirea pentru pui sporeşte puterea.
Am învăţat la Business Mom că mamele antreprenor sunt o forţă a comunităţii.
Având mai multe pasiuni, am învăţat la Business Mom  să o transform în business pe cea care consumă mai puţin timp şi resurse dar oferă satisfacţii, astfel încât să îmi rămână mai mult pentru puiul meu.

Iulia Barbu, Business Mom II – Iulia Barbu Photography

Programul Business Mom a fost și este în continuare un program vizibil și transparent în mediul virtual, așa că nu a fost greu de identificat, mai ales că ori de câte ori deschideam pagina de socializare, dădeam peste ceva legat de activitățile sau rezultatele programului. Pe de-o parte sceptică, pe de-o parte intrigată, mi-am zis, de ce nu? mai ales că tocmai intrasem în concediu fără plată. Pentru mai multe detalii, am luat legătura cu Dana Lupșa, apoi lucrurile au venit de la sine. Nu știam la ce să mă aștept, așa că m-am lăsat surprinsă de utilitatea programului, de deschiderea oamenilor pe care i-am întalnit, de profesionalismul cu care au tratat fiecare situație în parte și, nu în ultimul rând, de răbdarea pe careau avut-o cu noi.

Dacă m-a ajutat acest program? Foarte mult. Pe de-o parte, m-a ajutat să îmi pun ordine în bagajul de cunoștințe pe care îl aveam – știam și făceam anumite lucruri, însă acționam instinctiv. Pe de altă parte, a venit în întampinarea nevoilor mele, nefiind un om al cifrelor.

Anca Todoran, Business Mom II – Acasa la Petrulia

De cand mă țin minte, ca și adult, îmi doream să îmi deschid o afacere. Anii însă au trecut, am avut noroc de o slujba bună care îmi oferea siguranță, confort și suficientă libertate, așa că dorința s-a estompat în timp. Apoi am rămas acasă în concediu de îngrijire a copilului și dintr-o dată aveam foarte mult timp de gandire. Ideea s-a întors, dorința parcă era mai profundă și nu îmi dădea pace. Nu știam ce să fac, cum să încep, de unde să pornesc.  Prietena mea fusese cu un an în urma la cursurile și training-ul din cadrul porgramului Business Mom și cand a aflat că se organizează o a doua ediție m-a „trimis” și pe mine.

Așa le-am cunoscut pe mămici (aici intră toate: Dana, trainerii, colegele, mentorii și cele care s-au ocupat de copiii noștri pe durata cursurilor, pentru că toate sunt mămici) și pe Rareș Crețu. A fost, și este încă, o experiență minunată. Nu aș fi crezut că poți să rezonezi cu cineva pe care l-ai văzut de cateva ori. Sau că cineva care în urmă cu cateva luni îți era străin, poate să te susțina, să aibă încredere în tine și să te ajute să îți găsești calea.

 Am prins curaj și încredere, am aflat cum să încep, ce îmi doresc să fac și de unde să pornesc. Totul datorită lor și programului care ne-a adus împreună.

 Acum am început Clubul de vacanță „Acasă la Petrulia”, unde îmi doresc să aduc joaca în vacanțele copiilor. Joaca așa cum o știam eu de copil și cum mi-o doresc pentru copii mei. Urmează after-school din toamnă. Simultan subînchiriez locația pentru petreceri cu și pentru copii, unde părinții se pot relaxa în timp ce copii aleargă, țipă, sar și folosesc jocurile și echipamentele noastre.

 Nimic nu ar fi fost posibil, nici măcar clarificarea ideilor, fără Business Mom și toate persoanele pe care le-am cunoscut aici – Mulțumesc!

Dacă m-a ajutat acest program? Foarte mult. Pe de-o parte, m-a ajutat să îmi pun ordine în bagajul de cunoștințe pe care îl aveam – știam și făceam anumite lucruri, însă acționam instinctiv. Pe de altă parte, a venit în întampinarea nevoilor mele, nefiind un om al cifrelor.

 

Blanca Toma, Business Mom II – Blanca’s Sweet Cakes

Business Mom….cea mai cea experiență de până acum. A intrat în viața mea exact când era nevoie. De atunci mi se tot schimbă viața pe zi ce trece (în bine, bineînțeles). Să încep cu începutul. Pe tine, Dana, te știam dinainte, însă acum mă bucur enorm și sunt recunoscătoare că te-am întalnit. Am tot auzit eu Business Mom…ok. ce-o fi asta? Pană cand, însarcinată fiind cu cel de-al doilea copil (moment în care mi s-a mai deschis mintea și m-am mai maturizat 🙂 ), mi-a răsărit un gând: da! Vreau și eu la Școala anteprenorială. Dar cum? Urma să nasc, apoi să stau cu bebe. S-au terminat înscrierile și am zis…hai să încerc totuși. Înscrieri terminate pe 20 februarie, eu am născut pe 19, pe 21 eram acasă.

Dana m-ai primit cu brațele deschise și mi-ai dat avânt și încredere. Mi-am zis că e un semn și știu că totul va fi bine. Astfel că „la braț” cu bebe de 1 luna am pornit! Am cunoscut multe alte mămici minunate, cu idei de business foarte bune. Iar cei/cele ce au susținut diversele module ne-au învățat foarte multe lucruri interesante și utile. Pentru mine, această „Școală” a însemnat un pas înainte pentru a avea deplină încredere în forțele proprii, un impuls ferm de a păși în această lume cu picioarele pe pămant și a întreprinde ceva pe cont propriu. 

Cum am scris, viata mea e în continuă mișcare și schimbare de atunci. Deși am avut contact direct deja cu anteprenoriatul, visul meu de a deschide „Blanca’s sweet cake”, mai așteaptă puțintel. Dar știu că se va înfăptui. Mi-am descoperit pasiunea dulce, întamplător, jucandu-mă în bucătărie pentru noi și cei cei apropiați, pană am primit solicitări pentru diverse ocazii. Voi continua cu mult drag să fac acest lucru și sper ca într-un viitor cât mai apropiat să trecem pragul localului meu cu dulcegării.

Fără Business Mom nu aș fi acum aici, așa!

M-am schimbat mult cu ajutorul oamenilor. Am legat prietenii frumoase, am ajuns chiar să vindec multe suferințe, atât pe plan fizic cât și psihic. Mi-am deschis mintea și inima pentru a vedea lucrurile diferit. Toate acestea, în primul rand, datorita Danei! Care a zis: Da, poți veni! Acum m-am emoționat. Retrăiesc lunile acelea de la curs. Mămici faine care m-au învățat multe. Am ajuns să accept să fac niște pași importanți în viață, pe care îi tot refuzam. În curand o iau de la zero, schimb orașul și schimb niște planuri.

Prietenii îi păstrez, orice-ar fi. La fel și tăvile în care coc prăjituri.

Așa le-am cunoscut pe mămici (aici intră toate: Dana, trainerii, colegele, mentorii și cele care s-au ocupat de copiii noștri pe durata cursurilor, pentru că toate sunt mămici) și pe Rareș Crețu. A fost, și este încă, o experiență minunată. Nu aș fi crezut că poți să rezonezi cu cineva pe care l-ai văzut de cateva ori. Sau că cineva care în urmă cu cateva luni îți era străin, poate să te susțina, să aibă încredere în tine și să te ajute să îți găsești calea.

 Am prins curaj și încredere, am aflat cum să încep, ce îmi doresc să fac și de unde să pornesc. Totul datorită lor și programului care ne-a adus împreună.

 Acum am început Clubul de vacanță „Acasă la Petrulia”, unde îmi doresc să aduc joaca în vacanțele copiilor. Joaca așa cum o știam eu de copil și cum mi-o doresc pentru copii mei. Urmează after-school din toamnă. Simultan subînchiriez locația pentru petreceri cu și pentru copii, unde părinții se pot relaxa în timp ce copii aleargă, țipă, sar și folosesc jocurile și echipamentele noastre.

 Nimic nu ar fi fost posibil, nici măcar clarificarea ideilor, fără Business Mom și toate persoanele pe care le-am cunoscut aici – Mulțumesc!

Dacă m-a ajutat acest program? Foarte mult. Pe de-o parte, m-a ajutat să îmi pun ordine în bagajul de cunoștințe pe care îl aveam – știam și făceam anumite lucruri, însă acționam instinctiv. Pe de altă parte, a venit în întampinarea nevoilor mele, nefiind un om al cifrelor.

Annemarie Abraham Eiramenna, Business Mom I – Arcadia Brașov

Când am început Business Mom – Școala antreprenorială, mă aflam într-o situație dificilă: singură cu doi copilași, cu un job care îmi plăcea dar simțeam că pot mai mult, și dornică să îmi pun propriile idei în aplicare. Toate fetele erau hotarâte ce să facă eu eram singura care nu știa în ce direcție să o iau. Dana mi-a dat imboldul de care aveam nevoie să fac ceea ce îmi place, dar și o alta parte foarte importantă – networking! Eu lucram cu familii defavorizate și doar cu ei aveam contact, relațiile pe care mi le-am facut la BM m-au ajutat enorm!
Persoane minunate care te influențează pozitiv. Iar cursurile la care am participat mi-au clarificat multe lucruri dar învățat și lucruri noi, care mă ajută în ceea ce fac acum.
Am reușit să înființez propria asociație non-profit, unde activitatea principală e reprezentată de ateliere de meșterit pentru copilași și familiile lor! Un cadru perfect unde ei vin și petrec un timp de calitate și pleacă acasă cu ceva meșterit de mâinile lor!
Visez la un atelier ambulant și să readuc atelierele în școală.
Daca nu era Școala antreprenorială Business Mom cu siguranță nu eram la nivelul la care sunt acum.
Mulțumesc din ♡ Dana Lupșa pentru tot, ai avut un rol important în tot acest drum parcurs!

Andreea Munteanu, Business Mom I – Mobila by Madalin

Afacerea mea și a soțului mue a înflorit tot mai mult în momentul în care am început programul Business Mom cu Lupșa Dana. Acolo am primit și mai mare încurajare și laude astfel încât am deschis firma fără să mă tem de eșec, nu m-am gândit și nu mă gândesc o clipă că afacerea nu va funcționa, soțul este tâmplarul și meseriașul, eu sunt administratorul firmei și tot ce ține de acte și promovare , ÎMPREUNĂ facem. Împreună facem ca Mobilă by Madalin să devină cunoscută în intreg Brașovul și împrejurimi, iar pe viitor în intreaga țară și, nu se știe, poate și în afaa ei! Da, am învățat la cursurile Business Mom despre vânzari, promovare, atitudine și seriozitate, fara de care nimic nu funcționează, și acum totul crește ușor și frumos precum o zambilă primavara! Niciodata nu căutați într-o afacere numai banii și dorinta de îmbogațire,căutați ce vă face fericite și liniștite, iar apoi banii vin de la sine dar cu multă rabdare! Îți multumesc, Dana

Loredana Plumb – Business Mom II – Damn perfect

În Business Mom am ajuns datorită Danei pe care o cunoscusem cu ceva timp înainte și cu a cărei idee de a sprijini mamele, rezonam în mod deosebit. Atât training-urile cât și mentoratul au fost utile în egală măsura. În timp ce cursurile pun baza pentru a trece de la idee la punerea ei in practică, mentoratul presupune înțelegerea mecanismelor funcționării unei afaceri.

https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/09/lorepb.jpg

Sorina Bascoveanu, Business Mom I – Ce stie Ina sa faca

“ – Sorina Bascoveanu, economist!”
“ – Sorina Bascoveanu, consilier!”
“– Sorina Bascoveanu, analist!”
… ani de zile, aşa mi-am început conversaţiile legate de locul de unde aduceam bani acasă…
…de doi ani încoace zic aşa, “Sorina, sau Ina de la Ce Ştie Ina Să Facă!” … Totul a început atunci când Tudor m-a ales să îi fiu mama… şi de atunci binele nu a contenit să apară şi să-mi umple viaţa. Mămicia, este o stare ce nu se poate descrie cu cuvinte… poate cu îmbrăţişări, zâmbete şi sărutări … şi tot mai rămân “secrete”.
Cu Tudor în braţe mi-am reamintit tot ce ştiam să fac, cu Tudor în braţe le-am şi făcut, cu Tudor în braţe am şi dat un nume acestui mic început. A fost un joc de cuvinte printre gângureli şi râsete : “- Tot ce ştii tu să faci ar trebui să pui acolo: mâncarea vegană, hăinuţe, croşetăriile, tricotatele, bricolajele, atelierele, articolele, broderiile …”, spuse tati, “- Gu, gu, gu”, aprobă Tudor “- Pfff … dar va suna ciudat, măi băieţi”, zise Ina neîncrezătoare… şi ne-am jucat cu nume şi ne-am amuzat şi Ina s-a botezat spre bucuria tuturor: Ce Ştie Ina Să Facă… şi aşa a rămas.

Am început sa fac tot ce îmi reamintisem să fac… şi îmi erau toate aşa de dragi, şi n-as fi renunţat la nimic, dar la un moment dat Dana (mama lu’ Happy Moms) a intrat în viaţa mea, aparent întâmplător, şi mi-a spus aşa… dintr-o bucată: “Tu trebuie să te hotărăşti ce vrei să faci, şi să te concentrezi acolo!” … ce să zic m-a scuturat puţin conversaţia, m-a amarât puţin… dar starea de amărăciune vine doar ca să ne putem trezi la realitate… şi aşa a fost… am ales ca gătitul să-mi fie drumul.
Au trecut aproape doi ani de atunci şi nu regret nici un moment că s-a întâmplat, chiar dacă mai aud încă din când în când celebra replică “Păi cum?!?! Ai făcut atâta şcoală să fii bucătăreasă?” … “…mda… chiar mai rău, cofetareasă de prăjituri raw.”:)))))
Business Moms a fost locul unde mi-am amintit că economistul din mine ştia să-şi organizeze afacerea, şi că femeia din mine era suficient de puternică şi hotărâtă cât să o pornească…
Aşa că într-o zi rece de octombrie am urcat cu un nod în gât scările de la Registrul Comerţului şi am început aventura. N-am să mint… e o aventură , râd şi plâng încă de trei ori pe zi pe tema legislaţiei, declaraţiilor, taxelor şi impozitelor… dar ce e important, e că la sfârşitul zilei adorm zâmbind cu gândul că am facut ce iubesc să fac, în timp ce puiul îmi creşte sub ochi învăluit în atenţia şi dragostea mea, în timp ce minunea din pântece îmi raspunde cu mângăieri şi lovituri puternice şi ritmate… cât să ştiu că încă putem amândouă şi că ne e bine, în timp ce omul meu drag îmi soarbe bucuria din priviri şi emoţia din glas de fiecare dată când am mai făcut câte o “vrajă” dulce şi sănătoasă.
Sunt fericită, şi mulţumesc pentru o parte din fericirea mea şcolii Happy Moms! Am un site frumos şi discret, aşa cum îmi place să cred că sunt şi eu, am colaborări ferme şi comenzi. Sunt fericită cu fiecare “A fost incredibil de gustos!” care se întoarce după ce prăjiturile mele au fost gustate sau regustate.
E o satisfacţie pe care greu o poţi descrie în cuvinte, e o mândrie care izvorăşte din inimă şi nu e lăudăroşenie… e mândria că esti suficient de puternic să vezi corect care e drumul tău şi să atragi în juru-ţi oameni care să te sprijine şi care să îţi lumineze la nevoie calea.
Să ne fie Soare!

Gabi Cențiu, Business Mom I – topograf

Eu am avut numeroase momente „WOW” în timpul cursurilor. Știi ce m-ai învățat? Că profitul nu e tot aia cu venitul (chestie pe care o știam în teorie și n-o aplicam niciodată). Cum să îmi fac planuri pe termen scurt, mediu și lung. Cum să îmi aleg clienții. Am învățat multe, multe lucruri pe care trebuia sa le fi știut deja și nu le știam. Multe lucruri despre care nici nu știam ca există. Poate părea puțin și nesemnificativ, dar dacă nu participam în programul ăsta al tău, n-aș mai fi avut curaj să fac nimic.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top