Marciana Slavu cu Bună Stare și Mâncare

Marciana Slavu- Bună Stare și Mâncare

Marciana Slavu cu Bună Stare și Mâncare

https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2018/03/FB_IMG_1519774319741-1-e1519903329922.jpg

Ca mămică, te simți responsabilă pentru felul în care îți hrănești puiul. Iar atunci când ai în orașul tău pe cineva care îți furnizează mâncare sănătoasă pentru toată familia, te simți mai liniștită și îți pregătești comenzile cu rigurozitate.

  1. Cine este omul Marci Slavu?

Omul Marciana Slavu: în prezent sunt omul din spatele echipei Bună stare și mâncare, sunt mamă a unui băiețel de aproape 9 ani, soție, soră, fiică și, nu în ultimul rând, parte a unei comunități de oameni minunați din Sibiu.

2. De când ești antreprenor/freelancer și ce te-a inspirat să începi o activitate pe cont propriu?

Antreprenor am reușit să devin în urma unor săptămâni petrecute in cadrul unor proiecte ale Școlii Femeilor Manager „Adela Dinu” din Timișoara, cursuri ce mi-au dat efectiv dozajul adecvat de curaj și competențe antreprenoriale, necesar demarării unei afaceri. Simțeam tot mai mult o dorință de a fi propriul „regizor ” pe scena profesională, fără a mai depinde de un salariu fix, de un program rigid de 8 ore și de o muncă de rutină (menționez că  am activat in dom financiar-contabil timp de 16 ani).

3. Spune-mi câteva motive pentru care crezi că merită să deschizi o afacere în România.

Noi, ca români, merită să deschidem o afacere in România pt simplul fapt că suntem români. O veche ” moștenire ” ne dă impresia falsă că in România nimic nu merge,  că toți cei care vor să te ajute de fapt îți pun bețe in roate: este nevoie de idei puse in practică antreprenorială, de împărtășirea de cunoștiințe și idei fără a ne fie frică de concurență.  Fiecare individ (român in cazul nostru) este unic, ceea ce el are in mintea sa ca idee nu poate nimeni să o sustragă, iar comunitatea din prezent este mai mult ca oricând deschisă la noi experiențe.

4. Ce provocări ai întâmpinat în crearea afacerii şi cum ai trecut peste ele?

Cea mai mare provocare a fost crearea unei linii directoare care să mă ghideze in desfășurarea afacerii: aveam libertate totală, nu mai depindeam de nimeni ca angajator, însă nu aveam aproape un model de inspirație in domeniul ales, doar energia și setea de a face si pt ceilalți din jur (in afară de familie) ceea ce imi făcea plăcere zi de zi: prepararea unor meniuri cu nutrienți valoroși vegetali.

5. Care sunt mentorii tai sau ce carti te inspira in activitatea ta?

Un mentor nu pot să spun că am avut, dar și acum pot să mă gândesc cu drag la o distinsă doamnă manager din cadrul Școlii Naționale a Femeilor Manager din Timișoara :Adela , un exemplu clar de feminitate, viziune și abordare curajoasă a oricărui obstacol. Cărțile cele mai citite in această perioadă au fost și sunt cele cu rețete  și stil de viață  bazat pe bucătăria de profil: vegană si raw-vegană.

6. Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat de când ai lansat Bună stare și mâncare?

În acești 2 ani și câteva luni de business personal, am învățat că viitorul financiar al familiei trebuie desprins in totalitate de afacere, astfel încât să nu fiu nevoită să iau cele mai importante decizii in business cu gândul la ceea ce implică câștigul sau pierderea financiară, independent de bunăstarea familială. O altă idee este faptul că afacerea unei mămici  este prosperă dacă femeia din spatele ei este in formă maximă, înconjurată de dragoste și înțelegere in familie sau comunitate.  Doar faptul de a te ascunde „de tine” in spatele unei afaceri, nu este suficient pe termen mediu și lung.

7. Transmite-le un mesaj doamnelor din Business Mom Club.

Un sfat pt minunatele doamne din BMC: Atunci când ați decis să aduceți un copil (copii) pe lume si ați născut , ați atins un nivel de curaj similar cu cel de a deschide o afacere. O afacere se poate considera un nou copil, o nouă activitate ce vă solicită total și care nu ține seama că sunteți  obosite sau nu, că aveți  timp liber sau nu: mamă full time, antreprenor tot așa.  De noi depinde însă trasarea unei bariere de timp in business, pt a ne bucura și de celelalte aspecte ale vieții. Vă  îmbrățișez, Marciana Slavu.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top