Mame si Bebeluși Fericiți

Mame si Bebeluși Fericiți

Mame Și Bebeluși Fericiți – Misiune Îndeplinită

Mihaela Drilea este mama, profesionist și un suflet pentru care a ajuta voluntar este un crez și o definiție a existenței. Am vrut să aflăm mai multe despre activitatea ei personală și profesională, ne plac mamele care inspiră alte mame.
 
Care a fost motivul principal de a începe o afacere pe cont propriu?
Motivul…..motivele – copii si programul aproape imposibil pe care-l aveam  (8-17). Nu aș fi putut să petrec timp de calitate cu fetele mele. Apoi lipsa libertății de exprimare (se pare că am o problema în a nu fi capabilî sî-mi păstrez pentru mine punctele mele de vedere), lipsa flexibilitțăii și lista ar putea continua. Apoi mai sunt și oportunitțăile pe care le-am întrezărit…..nu exista la acel moment această profesie – IBCLC- în România, nu existau în Brașov centre de educație pre/post natală.
 
Cum ai ajuns de la idee la afacerea pusă in practică?
În 2010 am decis împreună cu o prietenă – psiholog – să îndrăznim. Ea avea deja formarea de educator prenatal, eu aveam experiența de mamă de 2, și studiile de sociologie care mă ajutau în evaluarea maselor, comportamentelor…..așa că am pus la bătaie toate economiile noastre, am înființat un ONG și ne-am pus pe treabă.
 
Ce ai considerat că poți face deosebit de ceilalți din același domeniu, deja existenti pe piață?
La momentul la care ne-am lansat nu exista concurență pe piața din Brașov, iar în Romania erau centre de acest fel numai în orașele mari, eram puțini interesați și fascinați de acest domeniu și am ajuns să ne cunoaștem și să ne imprietenim, așa am reușit să organizăm evenimente de interes național/internațional. Am avut prima formare internaționala de doula în anul 2012 cu renumitul dr. Michel Odent și Liliana Lammers…..de vis.
A venit și momentul ca o mare companie de servicii medicale să fie interesată de activitatea noastră și am inceput o colaborare frumoasă, care mai dăinuie și acum. În acel moment am ajuns sa fiu certificată IBCLC (International board of certified lactation consultants) și să pot ajuta efectiv femeile care nășteau în maternitatea respectivă. A fost un moment magic….era o premieră națională!
 
Mame si Bebeluși Fericiți
 
Odată demarată afacerea, care a fost cel mai mare obstacol întâmpinat și cum l-ai depășit? (sau daca nu a fost depășit, de ce?)
Obstacole au fost multe…..nici nu le mai țin minte pe toate, pentru că au fost depășite. Un obstacol major a fost acela de a reuși să transmit cunoștințele mele cadrelor medicale….dar cu ajutor catorva doctori care au avut încredere în mine și m-au susținut, am reușit.

Cum îți promovezi afacerea? E suficient, sau se poate mai mult?
La capitolul promovare nu stau foarte bine, și de cate ori o revăd pe Dana, îmi confirmă acest aspect…..am un site, pe care din lipsă de timp nu scriu foarte des (dar măcar se găsesc acolo informații utile pentru mame) și am mai înființat o asociație AloMama, împreună cu colege consultant în alăptare și lactație IBCLC, o linie telefonică gratuită la care se poate apela 24/7 pentru orice întrebări legate de alăptare, lactație, suptul bebelușului și alte informații utile. Această asociație, AloMama, nu a fost aproape deloc promovată, dar cumva mamele au promovat serviciile oferite de AloMama.
 
Cum decurge o zi din viața ta?
Ziua începe la ora 6….după ce las fetele la școală, ajung la clinica-maternitate, până la pranz încerc să ajung la toate lăuzele care au nevoie de ajutor, apoi la prânz mă ocup de e-mailuri, consultații la domiciliu…..teme cu fetele….și apoi pauza pentru familie…..seara dupa ce doarme toata lumea mai răspund la mesajele pe care le-am primit după-amiază. Și o luăm de la început….24/24, 7/7, 365/365.
 
Cum măsori succesul?
Nu-l măsor, nu consider că am succes, eu sunt mulțumită dacă pot duce la bun sfarșit misiunea pe care o am. Fiecare om ajunge pe acest pămant cu o misiune și cu un dar….eu cred ca le-am descoperit pe ale mele.
 
Ce ar trebui să știe o mamă care dorește să pornească o afacere?
O mamă care dorește să pornească o afacere trebuie să știe exact ce îi place să facă, să fie determinată și extrem de consecventă…..să creadă în ea și în visele ei și cu puțin ajutor de la Doamne-Doamne o să reușească.
 
Cum ai aflat de Business Mom Club și ce beneficii ți-a adus?
De la Dana Lupșa, Business mom club m-a ajutat să-mi schițez un plan pentru a 2-a asociație înființată, AloMama, sa o pun pe roate.
 
Planuri pentru viitor?
Da! Clinica de alaptare!
 
Mulțumim pentru sinceritate și pentru implicarea în campania #sanatatelapachet!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top