Mamă, Soție, Prietenă – Sibiu – Partea 1

Mamă, Soție, Prietenă - Sibiu - Partea 1

Mamă, soție, prietenă, femeie de carieră și voluntar Happy Moms Sibiu – partea I

Pare că timpul se dilată pentru astfel de femei, par și sunt tot timpul cochete, puternice, vesele, de neoprit. Orice își propun reușește și totul merge ca de la sine, cu bucurie, veselie și fără piedici sau provocări. Oare există secrete pe care încă nu le-am aflat? Cum reușesc să îndeplinească la fel de bine cele N roluri? Le mulțumim pentru sinceritate și sprijin constant! Cine sunt ele?
Lidia Bădilă este PR Happy Moms Sibiu și sufletul seriei de evenimente Ora de sănătate din Sibiu, care a dat start-ul Orei de sănătate din Brașov și campaniei #sanatatelapachet. O mamă pe al cărei chip se citește mereu bucuria, un jurnalist, specialist PR și mai nou o scriitoare cu har.
Daniela Vuță este Coordonatorul proiectului Business Mom Club Sibiu, inima și motorul acestei inițiative. O mamă extrem de grijulie și iubitoare, o soție dedicată, o doamnă extrem de organizată, de caldă, pentru care seriozitatea și standardele și obiectivele atinse cu efort susținut sunt măsura reușitei.
Mariana Tălmăceanu este voluntar Happy Moms Sibiu, o mamă frumoasă, pentru care a face bine este mai presus de binele material imediat. Un economist de un optimism incurabil, calmă și care mereu găsește soluții cu liniște.
interviu Sibiu foto
De unde și cum a început povestea Happy Moms?
Lidia
Eu eram o „happy mom” înainte ca măcar să știu că există această asociație (râde). Anii ce au urmat după nașterea celor doi copii ai mei, au fost cu siguranță cei mai frumoși dar și cei mai revelatori pentru mine, atât pe plan personal cât și din punct de vedere profesional. Am fost nevoită să lupt cu prejudecăți și, într-o zi, mi s-a spus chiar verde in față că nu ma mai bucur de susținerea superiorilor ierarhici pentru că, dupa apariția copiilor, sarcinile de serviciu au trecut pe locul II. Eram șocată, nu îmi venea să cred ce îmi auzeau urechile. Nu era normal să fie ața? Cum îi poți cere unei femei să puna copilul/copiii pe un loc secundar, după serviciu?! Eram producător general într-o stație locală de televiziune. Înainte să rămân însărcinată, stăteam mereu cu bagajele făcute. Eram la dispoziția redacției 24/7. Îmi iubeam meseria și îmi clocotea sângele în vene ori de câte ori dădeam un breaking news sau doar produceam un banal buletin de știri. Simțeam că satisfac o nevoie a publicului, nevoia de informare și asta îmi era de ajuns. După ce am plecat din televiziune, a urmat o perioadă de căutări. Am început să fac cursuri, să mă perfecționez și chiar să îmi dezvolt anumite hobby-uri. Soțul meu câștiga destul cât să ne fie bine, dar asta nu era suficient pentru mine. Eu eram obișnuită să am o contribuție importantă la bugetul familiei și, faptul că nu câștigam mai nimic era foarte frustrant. După 13 ani de presă eram puțin amorțită. Nu știam încotro s-o apuc. Am încercat să fac diverse lucruri dar toata lumea mă trăgea înapoi de unde plecasem. Toți ămi spuneau că eu sunt un foarte bun comunicator și că asta trebuie să fac. Până la urmă asta am facut. Sunt specialist în comunicare și relații publice dar și trainer și public speaker.
Mi s-a părut o idee bună să îi învăț pe oameni să comunice și să obțină astfel ceea ce îți doresc, de la ei și de la ceilalți. Era visul meu să înființez o asociație prin intermediul căreia să le ajut pe mamele aflate în dificultate. Apoi, cațiva ani mai târziu, din senin, am primit un mesaj de la Dana Lupșa. În câteva cuvinte îmi spunea cu ce se ocupă Asociația Happy Moms și mă invita să vorbesc despre succes la prima conferințî MAMA, organizată la Sibiu. Am simțit că e răspunsul la rugăciunile mele. Restul e istorie… (râde)

Daniela
În urmă cu exact un an, am început să urmăresc cu admirație postările Happy Moms, de pe rețeaua de socializare, în care erau prezentate activitățile derulate de asociație pentru mămicile antreprenor din Brașov.
La vremea aceea, mă aflam într-o perioadă post – concediu de îngrijire copil, o perioadă destul de confuză pentru mine. Căutam o schimbare în viața mea profesională. Îmi doream mai mult timp alături de copilul meu, precum și libertatea de a-mi pune în aplicare creativitatea și pasiunea pentru comunicare. Dar nu aveam suficient curaj pentru a face o schimbare.
De la o simplă conversație prin Facebook cu Dana Lupșa, a urmat apoi un schimb de mesaje, în urma cărora s-a conturat ideea de a dezvolta activități și inițiative Happy Moms și în Sibiu. Am început să creionăm împreună un plan de acțiune și alte câteva mămici cu inițiativă s-au alăturat voluntar planului nostru. Și astfel, a luat naștere Business Mom Club Sibiu. Au urmat apoi alte inițiative minunate, dedicate mămicilor sibiene, printre care și un proiect local unic în țară, “Ora de sănătate”, constând în întâlniri lunare pe teme de sănătate, cu scopul de a facilita schimbul de informații corecte, valide, dintre medici sau specialiști și mămicile din Sibiu.
Mariana
Am cunoscut Happy Moms prin intermediul unei prietene care a participat la una din ședintele lunare BMC. Era foarte entuziastă de ceea ce se întampla acolo încât mi-a stârnit curiozitatea și începând cu luna august 2016 nu am mai lipsit de la aceste întâlniri.
Ai o carieră/afacere? Povestește-ne despre ea.
Lidia
În urmă cu 9 ani am înființat împreuna cu soțul meu, Dalin Events, o agenție care organizează evenimente, inițiază și derulează campanii integrate de comunicare și relații publice, oferă servicii de comunicare cu mass-media și realizează producţii audio-video profesionale.
La ora actuală coordonez campanii de comunicare și promovare pentru mai multe companii și ofer traininguri și consultanță în dezvoltarea abilitățatilor de comunicare și în realizarea de strategii de construire și întreținere a imaginii publice.
Mamă, Soție, Prietenă - Sibiu - Partea 1
Daniela
Privind retrospectiv, îmi dau seama că parcursul meu profesional nu are o traiectorie liniară. Mi-am început cariera profesională în Brașov, în urmă cu mai bine de 10 ani, în domeniul consultanței în marketing. Tot atunci, odată cu studiile doctorale în marketing, am pus bazele unei cariere didactice în mediul academic, pe care am dezvoltat-o până la nivelul de lector universitar, în cadrul unei universități particulare din Sibiu, orașul meu adoptiv.
Totul părea că merge exact așa cum mi-am dorit, până când, am devenit mamă. Deodată, prioritățile mele s-au schimbat. Am devenit mai conștientă de valorile care mă definescși de potențialul meu foarte puțin valorificat la acea vreme. După un an de căutări intrinseci, am descoperit că pasiunea pentru comunicare și educație este cea care mă definește cu adevărat, însă contextul era total nepotrivit. Și am (re)descoperit că a fi trainer mă pune în acord cu toată ființa mea.
Din acel moment, lucrurile au venit aproape de la sine. L-am cunoscut pe Paul Ardeleanu, fondator al francizei Speakers Club,  companie națională de training & coaching pentru dezvoltarea abilității de a prezenta, în special în fața unui public. În colaborare cu acesta, am pus bazele Speakers Club Sibiu și, din februarie 2017, susținem programe de training și workshop-uri dedicate anteprenorilor, managerilor, trainerilor, oamenilor de vanzări și tuturor persoanelor care sunt interesate de dezvoltare personală, prin tehnici de comunicare, tehnici de livrare a mesajului, gestionarea emoțiilor sau limbaj non-verbal.
danisp
Mariana
Sunt economist de meserie, sunt angajată. Din păcate nu am afacerea mea! Merg pe principiul că niciodată nu este prea târziu, și chiar mi-aș dori să îmi construiesc o afacere proprie.
marianat
Când le faci pe toate? Și mai ales cum?
 
Lidia
Dacă aș fi primit câte un bănuț de câte ori am primit această întrebare, acum aș fi fost bogată (râde). Cred că singura cale să reușești să termini tot ceea ce îți propui este să faci o planificare riguroasă a fiecărei zile. Făcând o analiză a perioadelor în care eram foarte stresată și suprasolicitată, am realizat că îmi consumam de multe ori energia cu lucruri mici, lucruri care nu se aflau pe agenda mea dar care trebuiau făcute. Așa mi-am dat seama că pe programul meu zilnic trebuie să se afle inclusiv drumurile la/de la școală și grădiniță, drumurile la piață, masa de prânz, timpul dedicat copiilor și alte astfel de activități. În felul acesta am o perspectivă mult mai clară asupra timpului meu. Am asociat diferite activități cu diferite zile și diferite intervale orare. Astfel, clienții mei știau că în anumite zile, între anumite ore sunt la birou, în alte zile aveam cursuri și așa mai departe. La mine funcționează. Dar nu mă despart niciodată de agendă!
Daniela
Organizarea este punctul meu forte. Reușesc, cu succes, să organizez orice activitate sau fiecare mic detaliu din sfera profesională, mai puțin când vine vorba despre viața mea personală. Aici, lucrez zi de zi pentru a-mi găsi acel echilibru care decurge firesc dintr-o organizare eficientă. Uneori îmi iese, alteori nu! J
Cu toate acestea, am învățat că prioritățile mele provin din zona familiei și orice activitate de acest gen are întâietate. Apoi, cu o agenda de care nu mă dezlipesc niciodată și cu foarte mult entuziasm în tot ceea ce fac, lucrurile se întamplă în mai puțin de 24 de ore.
Mariana
Chiar dacă nu am afacerea mea, lucrez 8 ore la serviciu, iar 24 ore din 24 ore sunt mamă și soție. Sunt foarte multe de făcut. De felul meu sunt o persoană organizată căreia îi place ordinea și disciplina. Acum copilul meu este mare, este student, dar treaba este aceeași. De multe ori simt că timpul nu îmi ajunge dar știu să îmi prioritizez acțiunile, astfel încat reușesc să rezolv de fiecare dată tot ce îmi propun. Excepție este neprevăzutul…dar și atunci găsesc o cale de ieșire!
Cum arată o zi din viața ta?
Lidia
Sunt aproape sigură că arată așa cum arată o zi din viața oricarei mame. De obicei mă trezesc la 6 – 6:30 ca să am puțin timp și pentru mine. Am aproape un ritual matinal care cuprinde câteva minute de meditație și, câteva minute pentru înfrumusețare. Îmi place să fiu fresh de la prima oră. Asta îmi dă o stare de bine toată ziua. Ziua de lucru începe pe la 8 și jumatate, după ce lăsăm copiii la școală și la gradiniță. Îmi petrec diminețile la birou sau la catedră și până să îmi dau seama, se face ora 12:00 și trebuie să mă duc după copii. Mâncăm împreună și apoi facem lecții. În funcție de zi, mai lucrez două – trei ore de la biroul de acasă, în timp ce copiii mei se joacă. După – amiaza îmi mai stabilesc întâlniri cât copiii mei iau lecții de tenis, sau mergem în parc. Alteori facem piața și apoi gătim cina împreuna iar seara încercăm să petrecem timp în familie sau să ieșim în oraș.
Daniela
O zi obișnuită din viața mea începe și se încheie cu un “te iubesc”. Îl dăruiesc familiei mele și îl primesc, la rândul meu. Însă, înainte de toate, mi-l dăruiesc mie. Ziua începe undeva în jur de ora 6.00, atunci când îmi dedic o jumătate de oră pentru a savura în liniște o cafea. După acest moment, lucrurile se succed cu normalitate, într-un ritm alert și antrenant în fiecare zi.
Mariana
Niciodată nu îmi încep ziua fără să citesc ceva, de regulă cărți de dezvoltare personală. Apoi 8 ore la muncă, după care în funcție de priorități, treburile casnice, și obligatoriu în fiecare zi îmi petrec ceva timp cu copilul meu! Îmi planific zilnic și…. puțin timp doar pentru mine!
Le-am cunoscut acum mai bine de 1 an, pare însă o viață. Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare pentru că au ales ca o parte din timp să îl dedice uneor cauze în care cred, că au ales bucuria de face bine în favoarea tumultului cotidian preț de ore și uneori zile. Continuarea interviului…va urma!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top