Mamă, Soție, Prietenă – Cluj – Partea 1

Mamă, Soție, Prietenă, Femeie - Partea I

Mamă, Soție, Prietenă, Femeie De Carieră Și Voluntar Happy Moms Cluj – Partea I

Adriana Dunca – Head of Happy Moms Cluj și Teodora Leonte – PR Happy Moms Cluj, sunt două mame determinate, profesioniste și prietene, două suflete care aleg să ofere din timpul lor comunității de mame din Cluj.
Florina Russu – mama optimist, veselă, caldă și fotograf voluntar al comunității, este un spiriduș pentru care totul se rezolvă cu răbdare.
Pe Daniela Copădineanu – voluntar Happy Moms – am cunoscut-o în octombrie, iar dăruirea și iubirea ei pentru frumos, profesionalismul și dedicarea, seriozitatea și tenacitatea, ne-a cucerit pe loc.
Le mulțumim din inimă pentru tot ce generează în Cluj! Am vrut să aflăm mai multe despre viața lor personal și mai ales profesională, așa că le-am provocat la un exercițiu de sinceritate.
 
voluntare cluj
 
De când și cum a început povestea alături de Happy Moms?
Adriana
Povestea mea alături de Dana și Happy Moms a început în octombrie 2016.  O prietenă dragă (Bogdana Runcan) m-a întrebat dacă vreau și pot să mă implic în organizarea conferinței MAMA, pentru că dorește să mă recomande Danei. După o discuție caldă și rapidă la telefon am spus da și am intrat într-un grup de pe Facebook unde împreună cu alte mămici pe care nu le văzuzem niciodată am organizat împreună prima conferință MAMA. Am invitat-o pe Teo Leonte, prietena mea de o viață să se alature echipei. Am fost plăcut suprinsă de legatura care s-a creat între noi și de modul în care 6 mămici care nu s-au întâlnit niciodată s-au mobilizat și au organizat cu succes conferința MAMA la Cluj 🙂

Teo
În luna octombrie 2016, m-am alăturat mamelor voluntare care organizau prima conferință MAMA de la Cluj-Napoca. Am preluat din mers sarcinile și ne-am adaptat unele altora, neștiindu-ne până în acel moment. Conferința a ieșit foarte bine, deși au existat niște momente tensionate :). De atunci încoace, I am a happy mom :).
 
3
 
Florina
Este o replică într-un film, cred că se potrivește în introducerea poveștii mele alături de Happy MomsHappy Moms got me when Dana said „Hello! I can see you!” Restul, pentru mine, sunt detalii. Așadar, totul a început la telefon cu Dana, apoi a continuat în echipă. Tuturor le mulțumesc și le sunt recunoscătoare!
 
Daniela
Povestea alături de Happy Moms a început în 2016 după ce am participat la prima Conferință MAMA organizată la Cluj Napoca.
5
 
Ai o carieră/afacere? Poveșteste-ne despre aceasta.
Adriana
Acum sunt 70% din timp mămică 🙂 restul timpului încerc să demarez mai multe proiecte care sunt încă în faza incipientă. Am lucrat în marketing mai mulți ani atât pe cont propriu cât și ca angajat. Îmi place cel mai mult antreprenoriatul și sper să auziți în curând mai multe despre proiectele noastre.
 
Teo
Munca mea se focusează pe marketing și comunicare, domeniu în care activez de mai bine de zece ani. Scriu cu pasiune în timpul liber, pentru mine și pentru copiii mei. Am avut colaborări strânse cu presa, am avut ani de-a rândul un editorial dedicat artei în cel mai mare cotidian din Satu Mare. Am scris sute de articole în engleză și în franceză pentru site-uri nișate pe gastronomie, artă, fashion. De trei ani și jumătate sunt în concediu maternal, însă continuu să activez ca și freelancer într-o varietate de proiecte, cele mai multe focusate pe copii.
 
Florina
Am o afacere cu și despre frumusețe. Să vă povestesc despre asta.
Sunt Florina Russu, scriitor de literatură contemporană, profesor titular de literatură universală şi limba engleză în învăţământul de stat, 10 ani experienţă în domeniu şi fotograf de evenimente educative dedicate profesorilor, părinţilor şi copiilor. De puţin timp antreprenor, sunt sigură că succesul, echilibrul, deschiderea spre comunitate, schimbarea în bine este blândeţea, bunătatea, frumusețea, starea de bine a mămicii cu ea însăşi, și are legatură cu alegerea profesiei, mai bine zis cu corectitudinea alegerii carierei profesionale în raport cu sinele interior și cu abilitățile sale de viață.
florina foto
Mamică a doi bulgăraşi de aur, Miruna şi Dragoş, cred cu tărie că procesul educativ şi fotografia domeniului educaţional îmi vin natural, parcă din naştere. Actul descoperirii şi al acumulării de cunoştinţe, senzaţii, sentimente, atitudini, este cel mai frumos proces formator din viaţa copiilor, al familiei şi al şcolii. Această profesie a devenit cariera mea: să le scriu literar, să le concep și să le fotografiez. După ce am născut, am realizat despre gustul pentru frumos, în special cel cultivat de mame, că este cu atât mai performant dacă vine natural și este împărtăşit cu toţi cei de lângă ea, motivat constant, deoarece starea de bine şi de frumos la o mamă este e un dat din naştere. Și cum orice carieră sau naştere e perfectă, orice mămică poate fi, mai ales dacă e antreprenor.
 
Daniela
Da, am propria afacere, realizez bijuterii unice, lucrate manual din metale și pietre prețioase.  De mulți ani îmi doream să învăț să-mi creez propriile bijuterii. Acum 3 ani mi-am dat demisia din compania în care activam și m-am înscris la primul curs de bijuterii. Dorința de a aborda bijuteria cu profesionalism m-a determinat să exersez și să continui procesul de învățare, iar în 2017 am reușit să obțin certificarea ca instructor în argilă metalică.
daniela biju
 
“Când le faci pe toate?” Eterna întrebare pe care și eu o primesc. Și mai ales cum?
Adriana
Nu reușesc nicioadată să le fac pe toate, mereu am o listă lungă la care adaug câte ceva nou. Încerc să-mi organizez timpul cât mai bine, să prioritizez tot ce am de făcut zilnic,  săptămânal, lunar.
 
Teo
Nu știu dacă le chiar fac pe toate :). Nici nu cred că le prea poți face. Cred că poți găsi un balans alternativ între ele, deși ești simultan și o persoană, și mamă, și profesionist într-un domeniu, și prietenă, și soție. Le faci pe rând, în funcție de urgența și de timeline-ul zilei. Uneori le faci și deodată, dar să scrii un mail în timp ce copilul e în brațe trăgând de tine, nu e atât de idilic.
 
Florina
Mă bucur că am moștenit un simț al umorului dezvoltat, și atunci, ideea de perfecțiune în raport cu tot ce fac, schimbă legăturile mereu cu lumea dinafara mea. Simțul umo­rului nu se referă doar la a-i înveseli pe alții, el ne ajută să mutăm centrul aten­ției de pe partea serioasă, riguroasă a vieții de zi cu zi. Cei mai mulți dintre noi avem tendința de a strica bucuria și amuza­mentul vieții luându-ne prea în serios. Dacă știm să aducem umorul, relaxarea în relații, putem începe să ne bu­cu­răm de compania celorlalți, să fim mai creativi și să facem treabă mai bună. Aș putea să scriu pagini întregi despre scenariile pe care mi le fac cȃnd vin acasa cu poftă și cu idei geniale, și mă trezesc față în față cu frigiderul gol, coșul plin de rufe, un teanc de teste de corectat, patru ochișori de libelule multicolore care asteaptă joaca și iubirea necondiționată. Și atunci, nu le fac pe toate, ci rȃd sănătos și mă transform instant în libelula.Umorul în familia mea luminează magic plictiseala, hrănește speranța, mă conec­tează cu ceilalți, mă menține cu picioarele pe pă­mânt, concentrată și creativă. Cu o asemenea putere de vindecare și de înnoire, abilitatea de a râde ușor și frecvent este o modalitate de a-mi depăși problemele, de a-mi cultiva relațiile și îmi susține sănă­tatea fizică și emoțională. Și, ca să raspund la întrebări, le fac pe toate cȃnd pot, mai ales după o porție zdravănă de rȃs.
 
Daniela
Nu reușesc întotdeauna să le rezolv pe toate, dar munca în companiile multinaționale m-a format ca un om organizat și am învățat să îmi fixez prioritățile.
 
Va urma.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top