Carmen și Arianna Clinci – mamă și fiică pe drumul faptelor bune

Carmen și fiica ei, Arianna, aduc binele și frumosul în comunitatea brașoveană de mulți ani. Cea mai recentă faptă bună este ilustrația realizată de către Arianna, domnișoara delicată de doar 13 ani, pentru coperta cărții Îmbrățișări pentru mama – un volum emoționant cu texte despre mame. Ne-am dorit mult să le descoperim împreună și să aflăm mult mai multe despre aceste suflete frumoase, așa că le-am provocat să răspundă unor întrebări.
Carm.2
1.Cine este Carmen?
Sunt fiică, soră, soție, mamă, noră, prietenă, colegă. Sunt autentică în fiecare caz în parte. Iubesc oamenii, de aceea port un deosebit respect pentru natura umană.
Mă consider onestă, altruistă, empatică și, zic eu,  tocmai datorită autenticității mele am reușit să leg relații de colaborare solide, de încredere, pozitive, prin care am finalizat pe partea profesională multe proiecte de impact pentru comunitatea din dragul nostru oraș.
Îmi place să aloc suficient timp și de calitate familiei mele, căci sunt o familistă convinsă. Alături de iubitul meu soț și minunata mea fetiță, provocările vieții mi se par mai ușor de înfruntat. Ne plac drumețiile, mâncarea sănătoasă, să râdem și să glumim mult.
Din punct de vedere profesional aș putea spune că sunt oarecum mulțumită. Știu că aș putea mai mult. Sunt coordonator al Biroului Local Brașov – Organizația Salvați Copiii, managerul centrului de zi pentru copii vulnerabili, psiholog clinician și de asemenea coordonez o echipă minunată de voluntari adolescenți sau cadre didactice. Îmi place să muncesc, să mă implic în proiecte ce mă provoacă și mă scoate din zona de confort, deoarece îmi doresc să învăț continuu și să ajut atât cât îmi permit competențele.
Ca și coordonator, în cadrul echipelor cu care lucrez, nu se pune problema individualismului, căci nu este vorba despre mine, ci este vorba despre echipă și obiectivele comune. Sunt înconjurată de oameni extraordinari, de la care învăț zi de zi. Atât de la profesioniști, cât și de la dragii copilași sau părinți, cu care am ocazia să interacționez zilnic.

  1. Cum decurge o zi?

O zi din viața mea este oarecum planificată. De ce? Pentru că înainte de carieră am o adoleșcentă pe care o ador, un soț înțelegător, o familie lărgită unde am responsabilități, o casă de întreținut, angajamente sociale, iar răspunsul este: o planificare pe cât posibil eficientă.
Mă trezesc dis de dimineață, deschid fereastra și îmi iau porția de aer ascultând amuzată gâlceava păsărelelor. Îmi place să pregătesc micul dejun minunatei mele adoleșcente, chiar dacă am învățat-o responsabilă și știe să gătescă, dar este modul meu de a o alinta. O acompaniez la micul dejun. După ce pleacă la școală, îmi savurez cafeaua pe ritm de muzică, apoi pornesc către birou. Jobul îmi ocupă foarte mult timp: întâlniri, webinarii, consilieri copii și/sau părinți, gestionarea echipei, diferite activități, dar este minunat atunci când ai oportunitatea de a face totul cu plăcere. Recunosc, câteodată este copleșitor și obositor,  dar îmi propun să aloc timp și pentru mine. Seara mă las purtată la plimbare de soț și copil și profităm de ocazie  pentru tot felul de discuții. Adorm ultima târziu în noapte, după ce am pus la punct casa și îmi prioritizez obiectivele pentru a doua zi.

  1. Care este cel mai important vis al tău?

Pentru mine, cel cel mai important vis care a devenit realitate, este familia. Vă spuneam că sunt o familistă convinsă. Am avut cel mai bun exemplu: mama și tata.
Lucrez de peste 10 ani în domeniul protecției copilului și văd zilnic copii suferind și tânjind după atenția părinților. Un copil care nu are alături părintele la momentul propice, care nu primește o îmbrățișare, sau nu comunică autentic cu acesta, poate fi un copil pierdut. Zilele trecute aveam o discuție cu copiii centrului, mai precis de Ziua Copilului, și dezbăteam împreună cu ei ce îi face fericiți și cum ar descrie copilăria. Am rămas cu un sentiment de tristețe când unul dintre copii mi-a scris pe o inimioară decupată că și-ar dori ca părinții să fie mai grijulii și iubitori cu el. Până la urmă, aceasta este esența vieții de familie. Dacă a venit pe lume puiul de om, nu îl interesează cariera ta, sau lipsurile tale, ci poate o îmbrățișare, o vorbă bună de valorizare. De aceea, îmi doresc ca atât eu cât și soțul să îi fim repere sănătoase Ariannei, să avem o comunicare autentică și să ne petrecem cât mai mult timp împreună.

  1. De ce te-ai implicat în proiectul editorial Îmbrățișări pentru mama?

O…..este alegerea Ariannei de a ne implica! I-am povestit ideea doamnei Antonela Cristina Lungu și a doamnei Dana Lupșa, fiind foarte încântată. Este un copil empatic și sunt mândră că și-a însușit valori sănătoase. Ideea de a se alătura ca și voluntar de a desena coperta cărții pentru a fii vândută, iar fondurile obţinute din vânzarea cărții să sprijine proiectul de educație financiară Business Kid, destinat copiilor cu vârsta între 7 şi 11 ani, iniţiat de Asociația Happy Moms, ne oferă oportunitatea de a ne implica în educația acestor copii. Apoi, este emoționant să te implici într-un proiect în care este vorba despre mama.

  1. Care sunt top 3 motive pentru a fi voluntar?

În ciuda a ceea ce cred multe persoane, voluntariatul nu este „muncă pe gratis”. Din contră, beneficiile pentru voluntar sunt nenumărate. Voluntariatul este un mod de a îți face prieteni noi, de a ajuta la corectarea unor probleme sociale, și de a te dezvolta ca individ.
Personal, mă face să mă simt împlinită  şi contribui cu adevărat la o cauză care poate depăşeşte comunitatea în care trăiesc. apoi ceea ce le spun și voluntarilor coordonați de mine ” fii chiar tu schimbarea pe care o vrei în lume”, iar al treilea motiv consider că prin voluntariat descoperi realitatea din jurul tău. Este uşor să trăieşti într-o bulă, deconectat de ce se întâmplă în lume, însă mai devreme sau mai târziu tot ne vom lovi de părţile olun ale lumii în care trăim. Şi nu putem aştepta ca lumea să devină mai bună de la sine, trebuie să ne implicăm. Atunci când eşti voluntar descoperi punctele vulnerabile ale lumii în care trăim şi putem ajuta să le fortificăm.

  1. Care este mesajul tău pentru cititoarele noastre?

Fiți curajoase, luați decizii, iubiți-vă. Viața este cu suișuri și coborâșuri, de multe ori ne facem planuri, nu ne reușesc, dar nu-i nimic. Cele mai frumoase lucruri ies din decizii curajoase și perseverență!
Ari2.
1.Cine este Arianna?
Sunt un copil ca toții copiii. Uneori sunt timidă, alteori foarte sociabilă. Sunt visătoare, sensibilă, îmi place să îi ajut pe cei neputincioși, Ador să desenez. Când mă simt tristă, sau singură, ascult muzică și olunt pe hârtie sau pe olunt desene, picturi, prin care îmi exprim emoțiile. De asemenea, îmi place caligrafia.
Îmi iubesc familia și ador să îmi petrec timpul alături de ea.

  1. Cum decurge o zi din viața ta?

Mă trezesc de dimineață cu gândul că începe o nouă zi, după micul dejun plec la școală unde îmi petrec 7 ore alături de colegii mei dragi. După terminarea cursurilor școlare, îmi petrec alte câteva ore alături de mama la servici. Îmi place să îmi petrec timpul acolo pentru că sunt alături de ea, dar și pentru că desfășor activități împreună cu copiii din cadrul centrului de zi. Acolo am învățat că pot să ajut și să înțeleg copiii mai puțin norocoși.
După amiaza îmi rezolv sarcinile școlare pentru a doua zi, iar partea preferată este atunci când ies la plimbare cu părinții sau când desenez. Înainte de culcare mă delectez cu o lectură.

  1. Care este cel mai important vis al tău?

Cel mai important vis al meu este să devin un artist digital cunoscut. Dar până atunci am mulți pași de parcurs și de studiat. Deocamdată sunt autodidactă.

  1. De ce te-ai implicat în proiectul editorial Îmbrățișări pentru mama?

Este o onoare pentru mine de a-mi folosi pasiunea într-un scop nobil și anume de a ajuta niște copii, iar mai apoi m-a încântat titlul cărții deoarece îmi transmite emoții pentru că eu ador îmbrățișările mamei.

  1. Care sunt top 3 motive pentru a fi voluntar?

Cele trei motive care m-au determinat să devin voluntar sunt de a mă simți folositoare, de a devein mai empatică și de a-mi crește stima de sine.

  1. Care este mesajul tău pentru cititoarele noastre?

Oferiți iubire și veți schimba lumea!
Mulțumim pentru inspirație!
Echipa Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top