Jurnal De Călătorie

Jurnal De Călătorie

Jurnal De Călătorie – Emiratele Arabe Unite

Indubitabil, Orientul exercită o mare atracție în alegerea unei destinații de vacanță. Orientul promite să ne îmbete simțurile cu arome, condimente, căldură, peisaje exotice, construcții misterioase, obiceiuri inedite și oameni fascinanți.
  Cu ceva timp în urmă, am pornit în explorarea Orientului și am descoperit un loc cu o mare putere de atracție: Emiratele Arabe Unite(UAE). Cele mai cunoscute două emirate, Dubai și Abu Dhabi, din federația de șapte sunt două dintre cele mai agreate destinații turistice din întreaga lume.
Conștienți că la un moment dat că petrolul, principala lor sursă de venit, se va epuiza au încercat să înlăture această dependență și au investit în turism și alte industrii, guvernul acordând investitorilor și localnicilor diverse facilități fiscale.
Din acest motiv, regăsim o infrastructură hotelieră, deșertică și de agrement în dezvoltare exponențială. Minunile arhitecturale ca (Burj Khalifa, Burj al-Arab, Sheikh Zayed Grand Mosque, Emirates Grand Hotel, Palm Islands etc) sfidează toate limitările imaginației și legile fizicii.
Mai mult decât atât, în orice domeniu de activitate, regăsim facilități tehnologice de ultimă generație, culminând cu proiecte științifice puse în aplicare la scară reală ca de ex. Masdar City, un centru proiect pentru companii de energie regenerabilă.
Un alt aspect al vieții sociale care este adus la un nivel superior este shopping-ul căci, o alternativă la îndemână pentru zilele toride de vară o reprezintă mall-urile. Mai bine spus, mega-mall-urile căci majoritatea sunt adevărate “localități” în care localnicii sunt toți cumpărători iar casele sunt de fapt magazine, mii de magazine iar „câmpurile” le reprezintă parcările dispuse pe zece nivele.
Bulevardele având câte șase benzi pe sens par totuși insuficiente când, la ore de vârf, se aliniază în șiruri kilometrice cele mai frumoase și gigantice mașini din lume. Bolizii cei mai rapizi îi regăsim anual pe pista de la Yaz Marina, în circuitul de Formlua 1.

20141113 143751  DSC1068 20141115 153713

Bucuria de a fi turist răsfățat o savurezi din plin în parcuri tematice (Ferrari World, Wild Wadi Water Park, Yas Waterworld Park etc); grădini spectaculoase (Dubai Miracle Garden); grădini zoologice (Al Ain Zoo); restaurante variate și lounge-uri unde poți fuma shisha; centre de sport și recreere (Al Forsan) etc.
Dacă vreți să retrângeți experiența de la global la ceva mai tradițional, Heritage Village din Abu Dhabi face o încercare timidă de a reconstrui un muzeu al satului. Pentru o experiență ușor mai autentică, puteți încerca un desert safari cu o seară petrecută în deșert.

 DSC0916  DSC1068  DSC1123  DSC1142  DSC1534

Ca în orice loc din lume, și în Emirate întâlnim contrastul între luxul orbitor al clasei bogate și sărăcia forței de lucru, în special a expaților sud-asiatici, însă acest lucru nu îi împiedică pe aceștia din urmă să aibă un comportament foarte amabil și prietenos.

 DSC1210  DSC1345  DSC1385  DSC1467

Sunt multe atuuri care recomandă Emiratele Arabe Unite ca fiind o premisă sigură pentru petrecerea unei vacanțe de vis așa că vă invit să le descopeiți prin propria percepție.
Enjoy UAE!
Foto Mihu Anghelescu
Articol scris de Dana Anghelescu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top