Interviu cu Raluca Loteanu, blogger de profesie și antreprenor peste hotare

photo RalucaRaluca Loteanu a reușit ceea ce multe femei iubitoare și cu har la scris încearcă – să fie blogger de profesie și antreprenor prin intermeniul blogului său. Dar nu oriunde, ci peste hotare, chiar în California! Departe de casă, inspirată de băiețelul ei, susține cu tot sufletul parentingul cu blândețe și a devenit deja inspirație pentru foarte multe mame din comunitatea sa.
„Mamă de condei” a două bloguri, în română și în engleză, Raluca cuprinde în palmele gândurilor sale sfaturi și idei minunate pentru mămicile din întreaga lume. Vă lăsăm aici linkurile, pentru a le răsfoi la propria inspirație și încântare:
http://ralucaloteanu.ro (blogul Ralucăi în română)
https://playfulnotes.com (blogul Ralucăi în engleză)
 
Cine este Raluca? Cu ce se ocupa ea ca antreprenor?
Sunt un om căruia îi place să învețe permanent lucruri noi, care se bucură să împărtășească experiențe și idei cu cei din jur și care își dorește ca prin asta să poată aduce o contribuție benefică în viețile altor oameni.
În fiecare zi mă străduiesc să îmbin cât mai bine rolul de mamă, de soție, de blogger si de antreprenor, să depășesc provocările pe care ele le aduc, să învăț din greșeli și să încerc să devin un om mai bun.
Deși am început să scriu pe primul meu blog incă din 2013, am început să îmbin blogging-ul cu antreprenoriatul abia acum un an si jumatate, la ceva timp după ce ne-am mutat în California. Acela a fost momentul în care am decis să transform blogging-ul într-un job full-time și așa am ajuns să învăț tot mai multe lucruri despre latura de business a blogging-ului.
Antreprenoriatul mi-a dat șansa de a face ceva ce îmi place cu adevărat si de a avea un job pe care să îl pot face de acasă pentru a fi cât mai mult timp aproape de băiețelul meu.
Blogul meu în limba engleză (PlayfulNotes.com) mi-a adus oportunitatea de a mă implica în multe proiecte frumoase, de a lega colaborări cu oameni pe care îi admir și de a crea produse digitale care sa le fie de folos părinților. Sunt pasionată de tot ceea ce înseamna business și marketing online și mi se pare minunat că antreprenoriatul îmi dă șansa de a le îmbina cu blogging-ul, care este ceea ce îmi place cel mai mult să fac.
 
Care este primul tău gând când te afli in fata multor oameni sau cand stii ca ceea ce faci/spui/scrii ar putea influența o comunitate?
De fiecare dată când mă gândesc la mine ca blogger simt atât bucurie, cât și responsabilitate. Sunt fericită că prin intermediul a ceea ce scriu pot să ajut alte mame, să le inspir atunci când trec prin momente dificile sau măcar să le aduc un zâmbet.
Mă simt foarte norocoasă că sunt oameni care îmi citesc blogul, care se regăsesc în ceea ce scriu și de la care de-a lungul timpului am învățat la rândul meu multe lucruri.
Însă această bucurie vine și cu un sentiment puternic de responsabilitate. Îmi doresc ca textele mele să aibă mereu un impact pozitiv și știu ca asta nu este întotdeauna ușor de reușit, mai ales când este vorba de subiecte mai delicate despre creșterea copiilor. Aș vrea ca orice mamă care îmi citește blogul să simtă că pun o parte din sufletul meu în fiecare articol și să nu se simtă niciodată rănită de ceva din ceea ce scriu.
 
Care sunt subiectele care crezi că îi fascinează pe oamenii de calitate din 2018?
Unul din subiectele care văd că stârnește tot mai mult interes în ultimul timp este dezvoltarea emoțională atât a noastră ca adulți, cât și a copiilor noștri.
Oamenii își doresc să înțeleagă de unde apar sentimentele lor de tristețe, de neputință sau de furie și să își vindece rănile emoționale acumulate de-a lungul timpului. Mulți ajung să conștientizeze aceste lucruri abia după ce devin părinți, pentru că deseori copiii au darul de a ne pune față în față cu toate acele sentimente pe care înainte reușeam să le ignorăm.
Tot mai mulți oameni încep să se preocupe de latura lor emoțională, dar și de impactul emoțional pe care îl au asupra copiilor lor. Mi se pare minunat că se întâmpla asta și sunt sigură că va conta enorm pentru generația copiilor noștri!
 
Ce te motivează cel mai mult?
Cel mai mult mă motivează gândul că pot aduce o schimbare în bine în viața cuiva, chiar dacă este vorba de o schimbare mică.
De fiecare dată când primesc un mesaj de la o mamă care îmi spune ca textele mele au ajutat-o cumva sau au inspirat-o să facă schimbări pe care și le dorea mă simt foarte recunoscătoare că am șansă să fac asta prin intermediul blogului. Gândul acesta m-a motivat de fiecare dată când mi-a fost greu și asta mă face să scriu în continuare cu la fel de mult drag.
 
Ce ne poți spune despre tine mai aparte, mai puțin general?
Sunt pasionată de călătorii și am avut șansa să văd multe locuri minunate din întreaga lume. Cu toate că îmi place atât de mult să călătoresc, nu am carnet de conducere și nici nu îmi doresc să conduc. Deseori lumea este foarte uimită să afle asta despre mine, mai ales că de aproape doi ani locuim în California unde condusul este considerat indispensabil.
Un alt lucru pe care puțini oameni îl știu despre mine este că am terminat două facultăți (ASE-ul și Universitatea Politehnică) deci aș putea profesa atât ca inginer cât și în domeniul consultanței în management. Însă venirea pe lume a băiețelului meu a schimbat complet prioritățile din viața mea și așa am ajuns să am un job complet diferit de ceea ce îmi imaginam în anii facultății.
 
Care sunt 3 lucruri pe care le-ai luat cu tine pe un munte? Ca să nu fie insulă pustie…
Un jurnal în care să îmi pot nota gândurile, o pătura groasă și o poză cu familia mea.
 
Ce înseamnă pentru tine Normalitatea?
Pentru mine normalitatea înseamnă să poți savura cafeaua de dimineață simțindu-te mulțumit de ce ai realizat ieri și privind cu optimism spre ce vei realiza astăzi.
 
Cum te vezi peste 5 ani din punct de vedere profesional?
Peste 5 ani sper că voi avea un blog care să inspire și mai multe mame și care să devină un punct de referință pentru informații utile despre parenting-ul cu blândețe. De asemenea, sper că voi avea un magazin online de succes cu produse digitale destinate părinților care să fie principala sursă de venit a familiei noastre și să ne permită să călătorim foarte mult. (Acesta este însă un vis foarte ambițios, pentru că soțul meu are o carieră de succes și nu este ușor de “concurat”. )
 
Dacă ar fi să faci o singură magie pentru această Lume, ce ai alege să faci?
Aș face astfel încât fiecare copil să fie crescut cu blândețe și dragoste necondiționată. Cred că nu există o schimbare cu un impact mai puternic în lume decât o generație crescută cu respect, empatie și susținere necondiționată.
 
Interviu realizat de către Andra Dan, copywriter voluntar Happy Moms
 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top