Interviu cu Loredana-Maria Plumb, artizan de vise culinare și de Thermomix

20181207 201916 334 IMG 0574
Despre Thermomix, numai de bine! Doar cine nu a fost niciodată la o prezentare Thermomix nu știe cât de fascinantă devine lumea bucătăritului odată ce îl ai. Ca pasionată de acest aparat-minune, un adevărat gadget ce schimbă lumea femeilor în bucătărie și nu numai, pot să spun că interviul cu Loredana Plumb m-a entuziasmat și mi-a adus aminte de rețeta de unt de casă, de înghețată artizanală făcută pe loc și de faimosul Zabaglione, un desert pe care doar bucătarii cu stele Michelin știu să îl dea gata. Și… Thermomix.
Haideți să aflăm cine este acest artizan de vise culinare ce își dedică cu patimă viața profesională unuia din cele mai iubite aparate multifuncționale din marile bucătării ale lumii și care este povestea ei… delicioasă.
1. Cine este Loredana-Maria Plumb? Vă invităm să ne spuneți povestea dvs. în câteva fraze (cât mai multe, ne-ar plăcea!)
Loredana-Maria Plumb este un mic univers într-un univers infinit, ghidat de busola inimii.
Ca persoană, o femeie maturăconștientă, de o curiozitate nemărginită de a se cunoaște pe sine privind înăuntru și oglindindu-se în cei din jur. O femeie al cărei motto în viață este : „Cu Iubire, Totul este posibil! ”
2. Care este pasiunea care vă motivează zi de zi pentru a ajunge la cea mai bună versiune a sinelui dvs?
Eu am fost mereu cea mai bună versiune a mea, doar  în diferite etape de evoluție. Fiecare om și etapă din viață a creionat ființa care sunt acum. Prin urmare, pasiunea mea este viața însăși, iar faptul  o respir și o experimentez în plinătatea ei, așa cum vine, cu provocările de zi cu zi, este o binecuvântare în sine.
3. Care este povestea cu Thermomix și ce anume v-a atras atât de mult la această oportunitate de business? Care au fost provocările cele mai mari atunci când ați ales-o?
În fapt, Thermomix m-a atras pe mine venind în întâmpinarea celor două mari nevoi ale mele: timp de calitate pentru mine și familie și ușurință în ceea ce privește bucătăritul .
Nici nu aveam idee, în urmă cu 3 ani,  dorința mea foarte arzătoare de a avea un Thermomix în bucătărie avea  îmi schimbe complet viața și  îmi aducă afacerea visată.
O afacere a mea mi-am dorit încă din 2011, de pe vremea când lucram în multinaționalăînsă una în care  investesc financiar cât mai puțin și  ofer din ceea ce știu și ce sunt cât mai multdeși nu știam mai deloc ce anume  putea  ofer lumii.
Cumva, până atunci, îmi pavasem drumul, fără  realizez, ieșind din casă și vorbind cu oameni din diverse domenii, proprietari de afaceri, coach, mergând la tot felul de evenimente pe teme de start-up, dezvoltare personală sau evenimente de strângere de fonduri pentru diverse cauze din comunitatea locală.
Când am aflat  pot avea un Thermomix gratis, petrecând timp printre oameni și gătindu-le, două lucruri care îmi plăceau enorm, am zis Da! cu toată inimadeși nu aveam suma necesară plății garanției pentru a începe programul Earning, program prin care  angajam  vând (eu, cu studii de filologie și un job în audit intern) 6 Thermomixuri în 3 luni fix.
Banii au venit de la un prieten foarte bun care mi i-a dat împrumutsingura garanție pentru el fiind entuziasmul meu de a avea așa o mașinărie magică acasă.
Și fiindcă mi-am dorit atât de tare, am obținut Thermomixul gratis, i-am returnat și banii prietenului meu, iar apoi m-am autoinvitat la un interviu cu proprietarul business-ului Thermomix România în care solicitam colaborare pe termen lung în calitate de consultant. Domnul o fi simțit determinarea mea și a zis Da!, Astfel am semnat documentele și am început aventura ca proprietar de afacere proprie într-o afacere deja existență. Colaborarea a devenit rapid un job full time motiv pentru care am lăsat în spate, fără  clipesc și cu o mare bucurie, cei 10 ani de angajat la birou.
În acest moment am un portofoliu de peste 200 de clienți și susțin 20 de oameni pe drumul lor spre propriul lor Thermomix sau propria lor afacere cu Thermomix.
4. Care este rețeta nr.1 pe care o alegeți atunci când doriți să povestiți cuiva (cu demo!) despre Thermomix și de ce?
Rețeta constă de fapt în oameni, în energia care se degajă atunci când vin  vadă Thermomixul. Noi gătim mereu aceleași preparate (la demo), iar ele sunt menite  arate cele 12 funcții ale Thermomixului. Dacă ar fi  aleg o singură rețetămi-ar fi greu. Atât eu, cât și clienții, avem la dispoziție o bibliotecă on-line din care putem descărca mii de rețete pe Thermomix, în funcție de ingredientele disponibile în cămară sau de preferințele proprii .
Astfel la livrare, întreb cât timp avem la dispoziție șidupă ce aflu obiceiurile culinare ale interlocutorului, gătim cu ingredientele pe care le are disponibile în casă o rețetă din colecțiile disponibile pe platforma de rețete despre care  spuneam sau din cip-ul de rețete cu care Thermomix vine în pachet.
5. Care ar fi cei mai importanți 3 piloni sau standarde de care țineți cont mereu în alegerile de zi cu zi?
Jocul corect în care fiecare dintre părțile implicate câștigă.
Flexibilitatea în gândire și acțiune.
Determinarea de a evolua Împreună, fie  asta înseamnă o echipa de 2 sau mai mulți oameni.
6. Credeți în Viața ca Luptă sau Viața ca Armonie?
Cred în Viața ca Armonie. Armonie cu mine în primul rând și armonie cu cei din jur.
7. Care sunt cele mai importante 2 cărți care v-au inspirat înspre creștere și dezvoltare personală sau profesională de-a lungul timpului?
Secretele minții de milionar – T.Harv Eker (prima carte de gen care mi-a resetat programele mentale legate de bani)
Karma Iubirii – Geshe Michael Roach (care mi-a adus o înțelegere profundă a proverbului „Culegi ceea ce ai semănat” )
8. Cum împăcați viata profesională cu cea de familie?
Cu foarte bună organizare și cu ajutorul bunicilor copilului cărora le sunt foarte recunoscatoare pentru sprijin.
9. Cum vă vedeți peste 5 ani din punct de vedere al Carierei?
Vă pot raspunde cu certitudine peste 4 ani și jumatate, însă, cu siguranță tot printre oameni și evenimente inspiraționale, marca proprie .
10. Dacă ar fi să faceți o singură magie pentru a schimba Lumea, care ar fi aceasta?
Aș presăra iubire și mult umor peste fiecare dintre noi, unul câte unul, până la 7 miliarde.
 
Interviu realizat de Andra Dan, copywriter voluntar Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top