Interviu cu Ioana Marinescu, "Pisica pe Sârmă"

Pisica cover refacut mic
Ioana Marinescu este „Pisica pe Sârmă”, un om deosebit care întotdeauna găsește sens și scop în tot ceea ce se întâmplă, găsind varianta cea mai frumoasă de a da mai departe din experiența sa. Aflăm în interviul ce urmează atât cine este ea, cât și mai multe despre conceptul…pisicii.
Aici este „cuibul” Pisicii – https://pisicapesarma.ro/

  1. Cum a început ideea Pisicii pe sârmă?

Cine e pisica și de ce pe sârmă – care este metafora in spate? Pisica pe sârmă a apărut în urmă cu 3 ani și a avut în spate câteva motivații. Una a fost nevoia mea de a pune într-un spațiu toate textele nesfârșite care se derulau în capul meu. Ajunsesem să gândesc în texte și articole, iar postările mele de pe Facebook erau kilometrice, tocmai pentru că simțeam nevoia să împărtășec gândurile mele. Un alt motiv a fost dorința de a împărtăși experiențele personale legate de diferite etape  prin care am trecut și “probleme” cu care ne-am confruntat : infertilitate, sarcină, creșterea copilului,  educație, relația de cuplu. Denumirea are în spate o realitate și o metaforă.  Pisica este numele meu de alint. Inițial, doar prietenul meu – actual soț mă striga așa, ulterior toți apropiații au ajuns să îmi spună Pisica și Pisica am rămas. Metafora este sârma, care reprezintă permanenta căutare a echilibrului. Odată cu maternitatea, am descoperit o nouă “eu”, care se schimbă zilnic și este mereu în căutare de sine și de echilibrare a relațiilor cu ceilalți. Pisica este și o metaforă a rezistenței. Știm foarte bine de cele 9 vieți ale Pisicii și cât este ea de puternică, deși aparent fragilă.

2. Atunci când scrii un articol despre copii si parenting, care este primul tău gând când ai apăsat butonul de publicare?

Cum poate asta ajuta un părinte aflat la început, un părinte care își pune întrebări sau trece printr-o etapă grea. Ce plus valoare aduce celor are citesc articolul? Întotdeauna caut să împărtășesc situațiile prin care trecem, dar și soluțiile pe care le-am găsit, îmi pun eu însămi întrebări și cer sfatul cititorilor mei. Din fiecare articol îmi doresc ca cititorii să rămână cu ceva, oricât de mic – o soluție care nu apăruse, gândul că nu sunt singuri, întrebarea dacă procedează corect sau mai există o altă cale. Dacă se întâmplă asta, misiunea mea este îndeplinită.

3. Care sunt subiectele care crezi că îi fascineză pe oamenii de calitate din 2018?

Cred că unele subiecte evoluează odată cu evoluția societății. Treptat, ne preocupă alimentația sănătoasă, pentru că ne dăm seama că evoluția nu e întotdeauna benefică și invențiile pot altera calitatea vieții pe termen lung. Ne preocupă metode alternative de educație,  pentru că realizăm că ceva din educația pe care noi am primit-o nu a fost tocmai în regulă. Ne preocupă dezvoltarea personală, ne punem întrebări despre noi și lume. Sunt subiecte care în urmă cu ceva ani erau de domeniul fantasticului. Când copiii noștri vor fi părinți altele vor fi temele care îi vor grământa, iar asta este cât se poate de normal într-o lume cu un ritm atât de alert de dezvoltare.

4. Ce te motivează cel mai mult?

Prima motivație a mea este familia. Fetița și soțul meu sunt “farul” meu, iar împreună formăm o echipă puternică, în orice situație ne servește viața. În ceea ce privește blogul, mă motivează nevoia constantă a oamenilor de informație, dar nu acea informație seacă, tehnică, ci informația venită din experiență, încărcată de emoție, de amprenta personală. Reacțiile, comentariile, încurajările pe care le primesc de la cititorii mei mă ajută să merg mai departe.

5. Ce ne poți spune despre tine mai aparte, mai puțin general?

Soțul meu glumește câteodată, zice că nu mai este nimic ce oamenii să nu știe, pentru că totul este pe blog. Sunt multe lucruri despre mine care nu au fost spuse pe blog sau au fost spuse doar fugitiv, fără să facă subiectul vreunui articol. Hmmm, să vedem. Nu am fost niciodată premiantă în clasele I-IV, deși “pe vreme mea” aproape toții copiii luau coroniță. Abia în clasa a IX-a am început să iau premiu. Când aveam vreo 10 ani, m-am suit pe garajul unei case din vecinătate, împreună cu alți copii și am furat cireșe albe. La 3 ani am căzut în urzici, cred că este cea mai veche amintire a mea. Citesc “în hopuri”, adică devorez câteva cărți în câteva zile, apoi fac pauză săptămâni bune. În adolescență am fost îndrăgostită de actorul Mihai Călin și am mers să fac figurație la ProTV în publicul emisiunilor prezentate de el special ca să îl cunosc J. Iubesc dulciurile și nesul cu lapte. Când merg la mare mănânc aproape numai midii, sau fructe de mare. Când eram mică, am plâns de am rupt la Cartea junglei, la cinematograf, pentru că Mowgli și-a părăsit prietenii animale.

6. Care sunt 3 lucruri pe care le-ai luat cu tine pe un munte? Ca să nu fie insulă pustie…

Un pix și un caiet  – le asimilez ca fiind un obiect, pentru scris, firește J, o sticlă de apă – trebuie să fiu și practică, nu? și o fotografie cu familia mea

7. Ce înseamnă pentru tine Normalitatea?

Greu. Cred că normalitatea se definește altfel pentru fiecare din noi. Eu aș zice că normalitate e atunci când trăiești în armonie cu tine și cu ceilalți, faci tot posibilul să respecți resursele pe care le ai, să îi tratezi pe cei din jur cu respectul pe care îl aștepți la rândul tău. Când îți înveți copilul să fie bun cu oamenii și animalele,să nu îi rănească pe cei din jur, dar nici să nu se lase călcat în picioare. Echilibrul e cheia în toate și cred că asta e normalitate.

8. Cum te vezi peste 5 ani din punct de vedere profesional?

Îmi doresc ca blogul www.pisicapesarma.ro sa creasca in continuare, sa devina un reper in randul parintilor si nu numai – pentru ca partea de educatie, stil de viata sanatos, calatorii etc., ocupa un rol important pe blog. De asemenea, imi doresc sa fac ceva in domeniul educatiei, sa schimb mentalitati, sa ajut la mult trambitata schimbare de sistem pe care toti ne-o dorim, dar nu stim de unde sa o apucam.

9. Dacă ar fi să faci o singură magie pentru această Lume, ce ai alege să faci?

Să redau oamenilor bunul simt. Cred ca daca te raportezi cu bun simt la tot ce este in jurul tau, nu ai cum sa dai greș.
Interviu realizat de Andra Dan, voluntar copywriter Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top