Interviu cu Georgeta Pană, career coach pentru tineri și adolescenți


DSC 8538
Despre Geo Pană pot spune că mi-ar fi plăcut teribil să o întâlnesc la 16 ani, când totul era haotic pentru mine, plin de întrebări și de sâmburi de talent care scoteau nasul de sub pământ. Nu știam ce să aleg, cum să mă arăt, înspre ce să mă șlefuiesc. Paleta era atât de generoasă încât… au mai durat ceva ani buni după terminarea liceului până să mă descopăr cu adevărat și să aleg din harurile date, pentru a profesa.
Mi-aș dori ca acest interviu să ajungă la cât mai multe mămici de adolescenți și să înflorească în mintea și inima lor dorința de a-și ajuta copiii prin colaborarea cu Geo sau, un career coach în general.
Haideți să aflăm mai multe despre această doamnă de poveste și care a fost parcursul drumului ei până să se dedice, în totalitate, celor mai tinere vlăstare ale lumii.
Pentru a o contacta pe Geo Pană, vă lăsăm aici câteva resurse.
http://www.binepentrutine.ro/
https://www.facebook.com/BinepentruTine

  1. Cine este Georgeta Pană și care este povestea ei? Vă rugăm să vă descrieți în câteva (cât mai multe, ne-am dori!) cuvinte.

Am început desprindere din multinațională în 2008 și am făcut treptat trecerea de la profesor de limbi străine către terapeut în terapii alternative, consilier în dezvoltare personală, career coach (influență a avut-o experiență de câțiva ani în multinațională în resurse umane), am urmat ani de-a rândul diverse formări pentru a putea aborda holistic întâlnirile de la cabinetul meu și în 2019 la început de an am simțit  este timpul   îndrept către adolescent și student pentru a-i putea îndruma în a-și și “ calea potrivită din punct de vedere profesional, mai ales  înainte de multinațională am avut peste 10 ani de predat tinerilor și am făcut o evaluare a parcursului meu profesional și am realizat  lucrul cu tinerii mi-a adus cele mai mari satisfacții.
În plusspecializările în comunicare, body language, public speaking, limbile străineexperiență cu sutele de ateliere și taberele pe care le-am ținut în ultimii 10 ani în aria dezvoltării personale,  susțin în a aborda cu claritate și ușurință descoperirea vocației pentru tineri.

  1. Bine pentru Tine – un proiect de referință pentru dumneavoastră. Ne puteți povesti mai multe despre el? Vrem și noi să ne fie bine și…să aflăm cum!

 spune  acest proiect a fost creat inițial pentru a putea   înțeleg, accept și echilibrez pe mine alături de ceilalțiConsider  din relații avem cel mai mult de învățatrelațiile fiind cele care ne ridică și ne provoacă. Astfel, acest proiect a avut  intenție găsirea echilibrului individual, a stării de bine. M-am străduit cu multă iubire și dedicare  fac ateliere non-formale în zona dezvoltării personale și spirituale, iar prin taberele pe care le țin anual ( anul acesta am 3), am putut  dăruiesc din experiența și cunoașterea mea într-un mod holistic (minte, trup și suflet).
Starea de bine vine atunci când te raportezi în mod echilibrat prin ceea ce faci, manifeștiatât față de corpul tău cât și față de mintea ta (elimini gândurile negative, schimbi programe mentale limitative), dar și față de suflet ( relația ta cu Divinitatea).

  1. Ce părere aveți despre deschiderea adolescenților către consilieri vocaționali sau career coaches? Cum îi putem susține în astfel de relaționare?

Pot spune ce fac eu începând cu luna martie 2019, merg în licee și le explic liceenilor- și chiar studenților intenționez– ce este un career coach, ce poate face un consilier vocațional pentru ei și va exista și o latură practică a acestor întâlniri.

  1. Care sunt avantajele unei sesiuni sau mai multor sesiuni de Career Coaching? Ce nu știe lumea despre această meserie? Haideți să o punem pe podium așa cum merită!

În primul rând am observat  cei mai mulți clienți  întreabă ce fac eu de fapt. Am  amintesc câteva dintre aspectele foarte importante de care țin cont în sesiunile mele:
– identificare aptitudini
– identificare valori
– identificare trăsături de personalitate
– identificare aptitudini de comunicare verbală și non-verbală
– identificarea intereselor profesionale
– simulare de interviu ( În Limba RomânăFranceză sau Engleză)
– simulări de interviu
– ținuta la interviu în funcție de domeniul în care aplică fiecare client
– evaluare încredere în sine
– evaluare nivel de limbă ( acolo unde este cazul, de exemplu pentru un interviu în străinătate)
 

  1. Cât de mult puneți preț pe Intuiție, cât de mult pe Auto-educare? Cum le îmbinăm pe cele două, ca să ajungem la Echilibru?

În ultima vreme la loc de cinste este intuiția, dar în lumea în care trăim este necesară și auto-educarea. Ca urmare a experienței, am constatat  intuiția nu înșeală. Pentru a ajunge la echilibru este benefic  ne facem din când în când evaluări ale propriilor experiențe și  tragem învățăminte din propriile greșeli. A nu repeta aceeași greșealăîți garantează un rezultat diferit față de o experiență similară din trecut.

  1. Vă ocupați și de evaluarea talentelor, în cadrul ședințelor de coaching cu copii și adolescenți. Cum decurge o astfel de evaluare?

Sunt pe de-o parte teste specifice, dar și instrumente pe care le-am creat ca urmare a lucrului cu câteva mii de oameni și unele inspirate din cercetările și studiile mele. Rezultatele testelor, dar și a unor discuții bine structurate duc către un profil profesional individual.

  1. Care sunt pasiunile dumneavoastră cele mai dragi, în afară de coaching?

Autovindecarea, Shamanismul, Channelingul, Călătoriile inițiatice, psihogenealogia, fotografia.

  1. Care credeți că sunt cele mai mari provocări atunci când ne decidem să ne schimbăm cariera? Care ar fi lucrurile de care să ținem cont, cel mai mult?

primă provocare este  descoperim către ce ne vom îndrepta și care ar fi etapele pentru  reconversia  se facă lin și cu claritate.
Cel mai important consider  este  ne cunoaștem foarte bine,  avem încredere în noi înșine/însene,  învățăm  cerem sprijinul ș să nu uităm  dacă investim în câteva ședințe de coaching,    investim în noi, ceea ce este cea mai importantă investiție din viața noastră.

  1. Ce înseamnă pentru dumneavoastră Normalitatea?

întrebare de notă 10! Undeva la un anumit nivel toți avem în noi anumite nevoi, cum ar fi nevoia de apartenență la un grup, nevoia de a fi acceptați așa cum suntem, fără a ne forța în vreun fel, nevoia de a fi iubiți, nevoia de afecțiune sub toate formele ei, nevoia de atingere și așa mai departe…Consider firești aceste nevoi, le consider normale, dar mai presus de orice consider  fiecare se raportează la normalitate în funcție de propria cunoaștereexperiențăînțelegere. Deci ceea ce este normal pentru mine, nu este în mod obligatoriu normal pentru toată lumea. Este exact ca o lege care e normală și se aplică într-o țară, dar într-o alta nici măcar nu existăDepinde la ce raportăm această Normalitate.

  1. Dacă ar fi să faceți o singură magie pentru a schimba lumea, care ar fi aceasta?

Aș integra Iubirea la toate nivelele și în toate structurile omului!
 

Interviu realizat de Andra Dan, copywriter voluntar Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top