Interviu cu Flavia Hiriscau – o altfel de viziune despre… Împreună

 
Poza FlaviaRăsfoind blogul Flaviei, Noi doi și bebe, am avut o revelație. Nu doar mămicile sunt interesate de creșterea bebelușului și de evoluiția copilașului. Mamele nu trebuie să dispară ca și femei și iubite sau soții. Viața în Familie este muncă în echipă din secunda 1 a zilei și până la capăt. Mi-a plăcut enorm ideea de a avea nu doar un blog pentru mămici, ci și pentru tătici – un „dream team” format din doi oameni ce se iubesc atât de mult încât nu pot rezista fără să creeze o a treia, parte din ei. Flavia este o minte dibace, un om modest dar plin de resurse și motivație. Vă las să o descoperiți prin și printre rânduri!
Cine este Flavia? Cum te-ai descrie în câteva cuvinte și care sunt cele 3 orașe Transilvanene pe care le consideri tu..Acasă?
Sunt soţie şi mamă, femeie cu job full time şi posesoare de blog. Dacă ar fi să aprofundez, în spatele titulaturilor stă un om energic, altruist, organizat, care crede în oameni, respect şi bun simţ. Sentimentul de „acasă”, de apartenenţă, îl am în 3 oraşe diferite: Topliţa, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca. În fiecare dintre ele mi-am petrecut o parte importantă din viaţă.
 
Numele blogului este extrem de inspirațional. De obicei mămicile scriu doar despre viața de mămică, însă la acum vorbim despre… Noi doi și bebe. De ce ai gândit-o așa?
Am vrut ca blogul să fie pentru părinţi, nu doar pentru mame. Trăim în vremurile în care şi taţii sunt preocupaţi de creşterea copiilor ori îndeplinesc sarcini casnice, gătesc, de exemplu. Am vrut ca aceste lucruri să se reflecte în numele blogului, să se înţeleagă că este un blog pentru părinţi, nu doar pentru mame.
 
Consideri că multe femei uită de soț atunci când au un bebe? Cum putem vindeca asta în femeile din ziua de azi, pentru a proteja Familia?
Cred că viaţa de părinte vine la pachet cu o mulţime de provocări atât pentru mame, cât şi pentru taţi. Nu cred că este corect să punem în cârca femeii protejarea familiei şi nici să afirmăm că «uită de soţ ». Cred în comunicare. Atâta timp cât aceasta există de ambele părţi, se găsesc şi soluţii, împreună, pentru a proteja familia şi pentru ca niciunul dintre parteneri să nu se simtă « uitat » dintr-un motiv sau altul.
 
Scrii mult despre activități interesante ce le poți face împreună cu copilul tău. Care este feedback-ul? Îți scriu mămicile că au avut succes cu aceste activități în familia lor?
Cele mai multe feedback-uri le primesc pentru reţetele care ajung pe blog. În primii doi ani de viaţă ai Antoniei, m-am concentrat mai mult pe activităţi decât în ultimul an şi jumătate. Antonia a început grădiniţa, eu munca şi timpul nostru împreună nu mai este la fel de mult. Totuşi, în weekenduri, încercăm să facem şi activităţi împreună. Antoniei îi fac mare plăcere activităţile creative. Pe această temă, unul dintre articolele care a primit cele mai multe aprecieri este cel în care le propun cititorilor, din propria experienţă, 10 activităţi pentru călătoriile lungi. Le-am adunat în perioada în care făceam drumuri frecvente cu maşina, Luxembourg-România şi înapoi.
 
Care crezi că este secretul unei Familii fericite în 2018?
Cred că fiecare om are propria definiţie a fericirii. Nu cred că există un secret universal, valabil pentru toată lumea. Pentru mine, pe lângă iubire, esenţială într-o familie, este important să fim sănătoşi, să petrecem timp împreună, să comunicăm, să râdem, să fim pe aceeaşi lungime de undă (în cea mai mare parte), să ne susţinem reciproc, să avem încredere unul în celălalt.
 
Ce te motivează cel mai mult ca și blogger și scriitoare?
Nu m-aş numi scriitoare. Chiar şi blogger îmi este, uneori, dificil să mă numesc.  Cel mai mult mă motivează reacţiile cititorilor şi interacţiunea cu aceştia. Este important să ştiu dacă subiectele abordate pe blog îi ajută, dacă reţetele, de exemplu, sunt pe placul lor, ce îşi doresc să găsească pe blog, să schimbe, etc. Interacţiunea cu oamenii care mă citesc mă motivează şi mă ajută să progresez.
 
Ai menționat faptul că înainte de blog, scriai. Ce anume? Ne poți povesti? Acum mai ai și alte proiecte de #writer în afară de blog?
Am început să scriu din clasele primare, cam de când am început să deprind scrisul. Scriam poezii. După mulţi ani, undeva prin 2012, mi-am făcut primul blog. Era axat pe una dintre pasiunile mele, design-ul interior. Îmi plăcea să scriu articole documentate, dar blogul nişat pe acest domeniu mă limita. Nu puteam aborda teme generale, subiecte despre care îmi doream să scriu. Atunci m-am gândit, pentru prima oară, să-mi fac un blog personal. Trei ani mai târziu, după ce am devenit mama, am început să scriu pe noidoisibebe.ro.
În prezent, scriu doar pe blogul personal. Între un job full time şi blog ar fi greu să mai strecor un proiect de writer.
 
Ce visezi cel mai aprins, pentru viața fiicei tale, Antonia?
Ştiu că sună a clişeu dar, cel şi cel mai mult îmi doresc să îi fie bine, fizic şi emoţional. Să fie sănătoasă şi fericită, iubită şi împlinită pe toate planurile. Nici eu şi nici soţul meu nu suntem părinţii care ne imaginăm un anumit traseu al vieţii fiicei noastre. Vrem să o creştem frumos, să aibă propriile visuri, alegeri şi greşeli, să înveţe din fiecare lucru pe care îl va experimenta.
 
Care crezi că este Misiunea ta Personală vis-a-vis de comunitățile de mămici din România?
Îmi doresc să aduc mai multe informaţii care să le ajute în călătoria lor de zi cu zi, cea de mame, indiferent dacă este vorba de informaţii legate de parenting în general, reţete sănătoase ori experienţe care să le arate că nu sunt singure, că toate trecem prin perioade bune sau mai puţin bune.
 
Dacă ar fi să faci o magie, ce anume ai vrea să schimbi la Lumea în care trăim?
Mi-aş dori să văd în jurul meu mai multă toleranţă, empatie şi unitate. Nu mă împac deloc cu răutatea gratuită. Mi-aş dori să fim mai buni, mai înţelegători, să judecăm mai puţin, să fim mai puţin încrâncenaţi şi mai atenţi cu cei din jurul nostru. Asta mi-aş dori să schimb în lumea în care trăim ori măcar în comunitatea mea. Sunt de părere că schimbarea începe cu fiecare dintre noi.
 
Interviu realizat de Andra Dan, copywriter voluntar Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top