Daniela Irimia – o femeie independentă, dar și o mamă puternică, iscusită și plină de gânduri înalte pentru următorii ani. Dornică să inspire, să ajute femeile să ajungă la cea mai frumoasă și veritabilă variantă a lor, a creat multe programe dedicate de dezvoltare personală. Provocările întâmpinate au condus-o la schimbări și reorganizări de priorități, înțelegând că anumite elemente de cultură din România țin mereu oamenii în loc, indiferent cât de înalte le sunt scopurile. Înainte de a vă dezvălui care sunt toate acestea, vă invit și pe site-ul oficial al Danielei Irimia, unde puteți să aflați totul despre viziunea sa și despre cursurile pregătite femeilor minunate din România și nu numai.
Femeia Independentă –
1. Cine este Daniela Irimia? Descrie-te în câteva cuvinte care să ne lase pe gânduri.
Sunt doar un om. O femeie a căror valori principale sunt libertatea și dezvoltarea, și toată viață am făcut alegeri în funcție de ele. Așa am ajuns că la 24 de ani să–mi lansez prima afacere, iar la 28 de ani să devin trainer pentru dezvoltare personală.
Azi, la 34 de ani sunt o femeie independentă, mamă și soție, antreprenor și trainer, autor de articole inspiraționale și carte de dezvoltare personală, fondatoarea proiectului și revista gândește-pozitiv.ro
2. Care este Decalogul Femeii Independente? Ai putea să ne rezumi pe scurt?
Practic de la acest Decalog am dezvoltat întreg proiectul Femeia Independentă. Am sintetizat ce înțeleg eu prin dezvoltare personală la feminin și cum este femeia independentă:
1. se cunoaște pe ea însăși
2. se iubește în primul rând, pe ea
3. are încredere în sine
4. cultivă intenții pozitive
5. are relații armonioase
6. își exprimă cu eleganță părerile și își argumentează ideile
7. ia decizii pentru viața ei
8. are visuri și acționează pentru a le transforma în realitate
9. are grijă de sănătatea ei și de aspectul fizic
10. este independentă financiar
3. Observând că ești pasionată de asertivitate și comunicarea asertivă, ne dorim să aflăm ce înseamnă pentru tine asertivitatea în afaceri, dar și în familie.
Da, susțin enorm ! Asertivitatea este o abilitate, un comportament, o stare de a fi pe care o învățăm. Noi ca oameni avem 2 variante automate de răspuns în fața provocărilor: lupta sau fuga. Adică fie reacționăm agresiv fie submisiv, luăm rolul de victimă și suntem incapabili să schimbăm ceva în viața noastră.
Asertivitatea vine însă prin exercițiu, prin dezvoltare personală și conștientizarea pozițiilor pe care le avem, pe de o parte față de propria persoană, și pe de altă parte, față de interlocutorii noștri.
Eu nu văd nici o diferența între felul în care îmi manifest asertivitatea la locul de muncă sau în viața privată. Când îmi cunosc nevoile și drepturile, când mă valorizez ca om, pot să îmi comunic deschis, elegant și ferm în același timp, ideile și nevoile. Apoi, este la fel de important să ofer încredere, să valorizez oamenii cu care intru în contact și să fiu atentă și la nevoile lor.
Practic asertivitatea apare în punctul în care nevoile mele se intersectează cu nevoile tale. Și facem astfel încât interacțiunea dintre noi să fie win- win. Cu alte cuvinte, să ne raportăm unul la celălalt din poziție Eu sunt Ok- Tu ești OK.
4. Cum răspund oamenii la ? Care e problema nr.1 pe care o au oamenii legat de finanțe în 2018?
Sincer, spre uimirea și dezamăgirea mea, nu prea răspund. Mă așteptam să fie foarte bine primit, să devină repede cel mai cumpărat cursul online, însă nu este așa. Am vrut să-l organizez în sistem deschis, în București în luna septembrie însă interesul scăzut m-a determinat să-l anulez.
Cred că problema numărul 1 nu doar legat de finanțe, este lipsa de educație, a culturii că pentru a câștiga ceva, este nevoie să investești altceva. Nimic de valoare nu primești gratuit. Noi românii încă visam asta. Vrem mai mulți bani însă nu suntem dispuși să facem nimic pentru asta. Nici să muncim mai mult, nici să ne dezvoltăm noi abilități, nici să investim bani….
Deși sunt mulți bani în piață, mall-urile sunt pline și călătorim mai mult că oricând, ne plângem că nu avem bani/ timp pentru cărți, pentru cursuri, pentru a economisi și cu atât mai puțin, pentru a face invesțiii. Uite așa….deși câștigăm mai mulți bani, nu devenim mai bogați.
5. Prima impresie chiar contează?
DA. Contează enorm pentru că ea da tonul interacțiunilor următoare. Creierul nostru reacționează la toate semnalele pe care le primește în primele 2-3 minute de interacțiune cu cineva, chiar dacă noi nu suntem pe deplin conștienți de asta. Este un subiect vast de discutat, motiv pentru care am un întreg curs doar despre asta : Cum creăm o bună primă impresie.
6. Stima de sine, este ea baza dezvoltării personale? Ce anume ar mai fi nevoie să punem în prim plan când vine vorba de acest aspect sau de misiunea personală?
Iubirea de sine este baza dezvoltării personale. Iar iubirea de sine precede stima de sine. Când învățăm să ne iubim pe noi, așa cum suntem, putem iubi pe oricine altcineva. Când ne iubim pe noi, vrem să evoluăm, să ne cunoaștem mai bine ….și de aici începe dezvoltarea personală.
7. Dacă ar fi să faci o Schimbare în viața tuturor oamenilor, ca prin magie, care ar fi ea?
Să se iubească pe ei înșiși și să fie blânzi cu ei!
8. Cum te vezi peste 10 ani în carieră? Dar în timpul liber?
Peste 10 ani ….Uite că atât de departe nu prea m-am gândit însă e un exercițiu bun! Voi avea 43 de ani, cam la mijlocul vieții mele. Mamă de adolescent ….asta da provocare!
Vom locui în Spania, pe malul mării ( asta este chiar în următorii 5 ani) , voi scrie, voi continua să inspir femeile să trăiască conform propriilor lor valori, să aleagă să fie fericite! Voi continuă să țin cursuri și evenimente în toate țările unde au imigrat atât de mulți români, pentru că îmi doresc ca mesajul meu să ajungă la cei care au avut curajul să își caute fericirea și prosperitatea, ieșind din zona de confort.
Interviu realizat de către Andra Dan, copywriter Happy Moms