Interviu cu Daniela Irimia, inspirație în asertivitate și dezvoltare personală

daniela irimia femeiaindependenta.ro
Daniela Irimia – o femeie independentă, dar și o mamă puternică, iscusită și plină de gânduri înalte pentru următorii ani. Dornică să inspire, să ajute femeile să ajungă la cea mai frumoasă și veritabilă variantă a lor, a creat multe programe dedicate de dezvoltare personală. Provocările întâmpinate au condus-o la schimbări și reorganizări de priorități, înțelegând că anumite elemente de cultură din România țin mereu oamenii în loc, indiferent cât de înalte le sunt scopurile. Înainte de a vă dezvălui care sunt toate acestea, vă invit și pe site-ul oficial al Danielei Irimia, unde puteți să aflați totul despre viziunea sa și despre cursurile pregătite femeilor minunate din România și nu numai.

Femeia Independentă – 

1. Cine este Daniela Irimia? Descrie-te în câteva cuvinte care să ne lase pe gânduri.
Sunt doar un om. O femeie a căror valori principale sunt libertatea și dezvoltarea, și toată viață am făcut alegeri în funcție de ele. Așa am ajuns  la 24 de ani mi lansez prima afacere, iar la 28 de ani  devin trainer pentru dezvoltare personală.
Azi, la 34 de ani sunt o femeie independentămamă și soție, antreprenor și trainer, autor de articole inspiraționale și carte de dezvoltare personală, fondatoarea proiectului  și revista gândește-pozitiv.ro
2. Care este Decalogul Femeii Independente? Ai putea să ne rezumi pe scurt?
Practic de la acest Decalog am dezvoltat întreg proiectul Femeia Independentă. Am sintetizat ce înțeleg eu prin dezvoltare personală la feminin și cum este femeia independentă:
1. se cunoaște pe ea însăși
2. se iubește în primul rând, pe ea
3. are încredere în sine
4. cultivă intenții pozitive
5. are relații armonioase
6. își exprimă cu eleganță părerile și își argumentează ideile
7. ia decizii pentru viața ei
8. are visuri și acționează pentru a le transforma în realitate
9. are grijă de sănătatea ei și de aspectul fizic
10. este independentă financiar
3. Observând că ești pasionată de asertivitate și comunicarea asertivă, ne dorim să aflăm ce înseamnă pentru tine asertivitatea în afaceri, dar și în familie.
Dasusțin enorm ! Asertivitatea este o abilitate, un comportament, o stare de a fi pe care o învățăm. Noi ca oameni avem 2 variante automate de răspuns în fața provocărilorlupta sau fugaAdică fie reacționăm agresiv fie submisiv, luăm rolul de victimă și suntem incapabili  schimbăm ceva în viața noastră.
Asertivitatea vine însă prin exercițiu, prin dezvoltare personală și conștientizarea pozițiilor pe care le avem, pe de o parte față de propria persoanăși pe de altă parte, față de interlocutorii noștri.
Eu nu văd nici o diferența între felul în care îmi manifest asertivitatea la locul de muncă sau în viața privatăCând îmi cunosc nevoile și drepturile, când  valorizez ca om, pot  îmi comunic deschis, elegant și ferm în același timp, ideile și nevoile. Apoi, este la fel de important  ofer încredere valorizez oamenii cu care intru în contact și  fiu atentă și la nevoile lor.
Practic asertivitatea apare în punctul în care nevoile mele se intersectează cu nevoile tale. Și facem astfel încât interacțiunea dintre noi  fie win- win. Cu alte cuvinte ne raportăm unul la celălalt din poziție Eu sunt Ok- Tu ești OK.
4. Cum răspund oamenii la ? Care e problema nr.1 pe care o au oamenii legat de finanțe în 2018?
Sincer, spre uimirea și dezamăgirea mea, nu prea răspund așteptam  fie foarte bine primit,  devină repede cel mai cumpărat cursul online, însă nu este așa. Am vrut -l organizez în sistem deschisîn București în luna septembrie însă interesul scăzut m-a determinat -l anulez.
Cred  problema numărul 1 nu doar legat de finanțe, este lipsa de educație, a culturii  pentru a câștiga ceva, este nevoie  investești altceva. Nimic de valoare nu primești gratuit. Noi românii încă visam asta. Vrem mai mulți bani însă nu suntem dispuși  facem nimic pentru asta. Nici  muncim mai mult, nici  ne dezvoltăm noi abilități, nici  investim bani….
Deși sunt mulți bani în piață, mall-urile sunt pline și călătorim mai mult  oricând, ne plângem  nu avem bani/ timp pentru cărți, pentru cursuri, pentru a economisi și cu atât mai puțin, pentru a face invesțiii. Uite așa….deși câștigăm mai mulți bani, nu devenim mai bogați.
5. Prima impresie chiar contează?
DA. Contează enorm pentru  ea da tonul interacțiunilor următoare. Creierul nostru reacționează la toate semnalele pe care le primește în primele 2-3 minute de interacțiune cu cineva, chiar dacă noi nu suntem pe deplin conștienți de asta. Este un subiect vast de discutat, motiv pentru care am un întreg curs doar despre asta : Cum creăm o bună primă impresie.
6. Stima de sine, este ea baza dezvoltării personale? Ce anume ar mai fi nevoie să punem în prim plan când vine vorba de acest aspect sau de misiunea personală?
Iubirea de sine este baza dezvoltării personale. Iar iubirea de sine precede stima de sine. Când învățăm să ne iubim pe noi, așa cum suntem, putem iubi pe oricine altcineva. Când ne iubim pe noi, vrem să evoluăm, să ne cunoaștem mai bine ….și de aici începe dezvoltarea personală.
7. Dacă ar fi să faci o Schimbare în viața tuturor oamenilor, ca prin magie, care ar fi ea?
Să se iubească pe ei înșiși și să fie blânzi cu ei!
8. Cum te vezi peste 10 ani în carieră? Dar în timpul liber?
Peste 10 ani ….Uite  atât de departe nu prea m-am gândit însă e un exercițiu bun! Voi avea 43 de ani, cam la mijlocul vieții mele. Mamă de adolescent ….asta da provocare!
Vom locui în Spania, pe malul mării ( asta este chiar în următorii 5 ani) , voi scrie, voi continua  inspir femeile  trăiască conform propriilor lor valori,  aleagă  fie fericite! Voi continuă  țin cursuri și evenimente în toate țările unde au imigrat atât de mulți români, pentru  îmi doresc ca mesajul meu  ajungă la cei care au avut curajul  își caute fericirea și prosperitatea, ieșind din zona de confort.
Interviu realizat de către Andra Dan, copywriter Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top