Interviu cu Cristina Stancovici, despre prima platformă pentru cei cu profesie de coach din România

DSC 0200bPe Cristina Stancovici am cunoscut-o din întâmplare, datorită unei conjuncturi de marketing prin Facebook. La început, mi s-a părut că am întâlnit o femeie care calcă totul în picioare pentru a reuși să facă ce și-a propus, ambițioasă foc – mi-am imaginat-o în tocuri, cu privire aprigă și liste de business care trebuie bifate AZI. Dar apoi, conversând de-a lungul zilelor la telefon și în scris, am remarcat o personalitate fină, un om extrem de citit și de sensibil, modest, plin de vise și gânduri înalte pentru comunitatea din care face parte. Un om care vrea să mute munții în România dodoloață. Acolo unde oamenii s-au obișnuit numai să ia, Cristina voia să dăruiască. Să transforme. Să metamorfozeze totul, pentru că a simțit pe propria piele că se poate. Toate acestea cu o motivație de nedescris, molipsitoare.
Pe Cristina Stancovici o găsim prin intermediul platformei ei Viața viaCoaching (https://viataviacoaching.com/) și pe Vorbele Cristei, într-o abordare mai personală.
Vă provoc să vă lăsați inspirați!

  1. Cine este Cristina Stancovici și care este povestea ei?

Sunt un om cu drag de viațăsoția unui om extraordinar și mamă pentru doi copii minunați .
Copiii mei sunt cel mai mare dar pe care l-am primit de la viațăDatorită lor, toate provocările pe care le aveam înainte au pălit și m-au făcut  îmi reevaluez credințele, valorile, relațiile și  îmi doresc mai mult, pentru ei.
Au trecut puțin peste 6 ani însă am senzația  a trecut o veșnicie, nici o zi nu este  una din trecut și am învățat  îmi placă schimbarea.
Până la ei, deși nu risipeam o secundă cu gânduri deșarte, eram tot timpul în alertă sau la treabă, nu aveam nivelul de conștientizare de astăzi despre ceea ce se petrecea în jurul meu și ce impact aduceam în sistem.
Sunt inginer de profesie, și economist. Am învățat în școală  toate problemele au soluțiioricât de complexe ar fiîntotdeauna există un artificiu care  te împingă mai departe spre rezolvarea ei.
Am descoperit coaching-ul într-un moment de răscruce al vieții mele, venirea celui de-al doilea copil m-a aruncat într-o adâncă explorare a ceea ce eram, așa  a venit pentru a  ajuta  îmi pun ordine în gânduri  opresc, să  bucur de momentele prețioase din jurul meu și  onorez trecutul cu tot ceea ce mi-a adus, fiindcă nu  schimba nimic, uitându înapoi.
Odată intrată în comunitate, am simțit  am ajuns la Sursă, am găsit acea conexiune îndelung căutată cu oamenii, pe care o aduce onestitatea, am învățat despre jocurile de culise și mai ales despre limite iar mai apoi despre așteptări.
Acum, am ajuns la capitolul EU.
Am dăruit cât am putut din ce am avut, acum sunt pregătită  îmi ofer mie, visul meu: Acela de a împărtăși cu ceilalți beneficiile ascultăriiîntrebărilor și a depășirii obstacolelor prin prezență și autenticitate,  fiu mesagerul armoniei…?
2. Ce reprezintă proiectul ViațaViaCoaching?
Expresia dorinței mele de a contribui în univers, de a da un sens mai mare vieții mele, decât cea de fiicăsorăsoție și mamăcare atât de importante au stat la baza dezvoltării mele de OM.
Odată cu intrarea în comunitatea de coaching am căutat de acum mult dorita conexiune între oamenii care împărtășesc aceleași valori.
Ceea ce am găsit, m-a condus la acest proiect în care  construiesc poduri înspre și dinspre oameni către coachi.
Un limbaj comun care  înlesnească comunicarea și  promoveze alegerile conștiente – într-un cuvânt, Coaching.
3. Cui se adresează și care a fost gândul din spatele acestui concept?
Viața via Coaching se adresează fiecăruia și tuturor, suntem focalizați pe două direcții:

  1.  devenim portalul numărul 1 al antrenorilor de viață, fie  este vorba despre relații, terapie, consultanță antreprenorială sau de business
  2.  ne asumăm rolul de veriga lipsă în conexiunea dintre minte și inimă – prin promovarea beneficiilor coaching-ului în viața de zi cu zi.

Prin Viața viaCoaching, mi-am propus  împrietenesc lumea cu dorința de a se înțelege pe sine, fie  este prin participarea la evenimentele noastre sau prin coaching 1 la 1.
4. Cum definești termenul de coach în România și cum crezi că s-a dezvoltat în ultimii ani?
Pentru mine, un coach este un observator imparțial. Un antrenor pentru performanță, fie că este în viață sau în sport.
Este evident  a luat amploare ca profesie și în Româniase înființează noi școli de coaching, chiar recent am fost la o lansare.
Cu toate acesteaîn piață este dificil  diferențiezi ca profan, între tipuri de coaching și abilitățile de coaching pe care le are un coach.
Rămâne totuși acel scepticism în sufletele oamenilor pe care eu îmi doresc  îl transform în interes.
 5. Ce planuri de viitor ai în ceea ce privește Platforma pentru coachi?
Lucrez cu echipa la câteva programe și proiecte de a aduce publicului mai multe surse de informații, am pornit de la Executive Coachi precum Raluca Mohanu, Alina Ionescu, acum colaborăm cu Luminița Băltărețu care este psihoterapeut cu experiență de mai bine de 10 ani și lucrează cu metoda „Ascultăți corpul” care mie mi-a adus beneficii însemnate.
Am organizat evenimente în care am dezbătut teme de dezvoltare personală, psihologie și coaching.
Pregătim o serie de webinarii și cu Mihaela Stancu care este Master NLP Coach și organizează ateliere de dezvoltare personală legate de construirea stimei de sine ne va face cunoscute metode de neuro-lingvistic-programming (NLP), le vom aplica și le vom dezbate în timpul sesiunilor.
Platforma Viața viaCoaching a ființat pentru a deveni instrumentul de construire al acestei comunități.
Punem la dispoziție trei planuri de promovare în site care vor oglindi competențele fiecărui membru, vor primi suport pentru publicarea articolelor și facilita interacțiunea cu clienții finali, organizarea evenimentelor în calendar, și rețelele sociale.
Vom dezvolta programe interdisciplinare pentru a oferi clienților o experiență completă, de creștere personală accelerată.
6. Comunitatea Viața viaCoaching are parte și de sponsori, la evenimentele organizate? Cine susține aceste evenimente de coaching și în ce fel se realizează în plan real?
Viața viaCoaching este un proiect susținut de programele pe care le promovăm cât și de sponsorizări sau donațiiîn funcție de contribuție, există un set de benefiicii care pot fi acccesate.
Atunci când un profesionist decide investească într-o pagină de promovare și alege varianta premium, are acces nu doar la conținut și imagine de cea mai bună calitate ci și la sprijinul de care are nevoie pentru a transmite mesajul autentic în cea mai bună formă cu cel mai mare impact și înțelege investiția este legată de valoarea pe care o primesc în schimb.
Proiectul are de asemenea o componentă de caritate, fiecare eveniment organizat a susținut un proiect de impact social, până în luna Mai a acestui an, colectăm cărți pentru bilbliotecile școlare cu clasele 1-8 din județul Dâmbovița în colaborare cu asociația We Grow.
Ne bucurăm de asemenea de susținere din partea unei echipe de voluntari inimoși și sponsori care cred în visul nostru.
7. Din oamenii care vin la evenimentele de dezvoltare personală accelerată, ce crezi că îi motivează cel mai mult să își transforme viața?
Cred  este vorba despre sentimentul care nu le  pace (ca și mie)  „se poate mai bine”.
Îmi aduc aminte de o zicală pe care mi-o spunea soțul meu uneori „dușmanul lui bine – este foarte bine”, iar eu am auzit dintotdeauna că „ dacă stai, îți stă norocul”.
…Iar pentru cei care nu o fac încă, de ce nu îndrăznesc mai repede?
S-au obișnuit  „stea”.
Zona de confort distruge spiritul, în opinia mea. Acolo, rar se întâmplă câte ceva, iar atunci când se întâmplă, este un cataclism.
Gândindu-mă la minesunt obișnuită cu schimbarea, puține lucruri reușesc   mai surprindăparte fiindcă permit necunoașterii  co-existe cu mine, parte fiindcă le-am întâmpinat pe toate cu nerăbdare știind  dincolo de o mare de neliniște se întinde pacea în nemărginirea ei.
M-am dat pe mine ca exemplu pentru  până la urmă nu suntem atât de diferiți
8. În 2019, cu toții avem acces la foarte multe cărți, evenimente, webminarii. Ce diferențiază dezvoltarea personală de coaching? 
Fie  este vorba despre sesiuni de coach-client sau self-coaching toate sunt menite  catalizeze transformarea.
Coaching-ul propriu zis, oferă un suport solid în dezvoltarea personală fiind ca un colac de salvare dacă vreți.
Atunci când ai început  mergi pe drumul dezvoltării personale, te vei confruntă cu multe lucruri iar coaching-ul te va ajuta  te menții în flux și va oferi suportul de care este nevoie pentru o transformare optimă.
9. Ai defini evoluția noastră este o alianță de pace sau o luptă dârză? De ce?
Luptada, o avem în ADN și este musai  onorăm asta, ne-a dat reziliența de care aveam nevoie  razbim mai departe, nu predând armele, ci transformându-le în ceva benefic, cu care  câștige toată lumeacând este vorba despre interacțiunea în societate.
Cred totușidacă vorbim de OM și Sinea lui, este altă poveste.
Sunt opinii care spun  nu trebuie  suferi, în viață dacă este greu, e bine  faci cumva sau altfel…
Voi lua exemplul păsării phoenix, care renaște din propria cenușă, nu din câteva pene jumulite…
Pentru a te recrea, e nevoie de transformare, și asta doare, daCând reușești, te ridici deasupra propriei condiții iar lumea o vei simți altfel, vei descoperi compasiunea față de ține, vei cultiva empatia față de alții și vei genera armonie în jurul tău.
10. Ce este Coaching HUB România și în ce fel vine în întâmpinarea coachilor? Dar Coaching Express România?
Coaching Express se adresează tuturor celor interesați de subiectul dezvoltării personale, iar Coaching HUB este special creat pentru coachi.
Coaching HUB și-a propus  fie puntea de legăturăimparțială dintre coachi cu diverse formări. Să formeze un cadru informal de schimb de experiență, metode, instrumente și să faciliteze dezvoltarea continuă de care este atâta nevoie pentru a ajunge la un nivel de exceptie a practicarii acestei profesii.
Se face în piață o distincție între coachii extaordinari și coachi pur și simplu.
Din ceea ce văd eu, un coach extraordinar, este o persoană care reușește  îi ofere clientului prezența necesară conțină și  faciliteze transformarea clientului. Cineva cu o intuiție extraordinară, care a trecut prin viață, a trăit și a reușit  devină însăși o resursă valoroasă pentru client.
Coaching Express este un grup de dezvoltare a abilităților de comunicare, ascultare, relaționare, într-un cuvânt, Coaching, pentru cei ce știu deja că merită să trăiască la superlativ. Așa cum sportul este dus la rang de artă prin antrenament progresiv, noi ne-am propus să antrenam pentru viată împărtășind resurse, metode, programe, idei, concluzii, legate de beneficiile pe care le aduce coaching-ul și felul în care acesta lucrează la nivel individual.
11. Care ar fi 3 sfaturi puternice pe care le-ai putea da unui tânăr care visează la o carieră în coaching?
Trăiește
Greșește
Si trăiește din nou
12. Ce înseamnă pentru tine Normalitatea?
Normalitatea mea este de ceva vreme pacea pe care am găsit-o după multe căutări.
Familia mea admir frumusețea naturii umane în ființele cele mai proaspete și dragi mine învăț din nou   joc din jocul lor, și  râd din râsul lor.
 fiu autentică în fiece împrejurare fiindcă sunt înconjurată de oameni minunați și autentici la rândul lor.
  bucur de razele soarelui, de răcoarea dimineții, de o ninsoare liniștită sau un viscol, stand în căldura căminului meu.
 plâng și  râd de fericire, de durere, de bucurie  sunt și mi-a fost dat  simt.
13. Dacă ar fi să faci o singură magie pentru a schimba lumea, care ar fi aceasta?
 face  dispară orgoliul, încă nu am aflat la ce folosește în zilele noastre și consider  este cea mai solidă barieră în dezvoltarea relațiilor autentice.

Interviu realizat de către Andra Dan, copywriter voluntar Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top