Interviu cu Cristina Lorincz, profa de română antreprenor de suflete

32460638 1691663030888737 2211806525628874752 n
O cunosc pe Cristina Lorincz de câțiva ani și nu mă satur să o descopăr în detaliile cele mai sensibile. Este un om profund, pătimaș, dar care își trăiește focul în liniște, precum focul din sobă, de Crăciun. Este totodată emoție pe palme, are o bucurie copilărească de a gestiona viața și un entuziasm nativ care o diferențiază de toată lumea într-o mulțime. Cristina este profesor de limba română la Liceul de Arte Plastice din Brașov și se implică în tare multe proiecte independente ce țin de dezvoltarea armonioasă a copiilor. Un antreprenor de suflete, în adevăratul sens al cuvântului. Mi-a dezvăluit cu modestie că acesta este primul ei interviu. Mi-a părut rău, dându-mi seama că oamenii ca ea ar trebui să fie în frunte, inspirație pentru alții, întrucât ea muncește la detaliile comunității din care face parte zi de zi, fără să se afișeze pe ecrane că face asta. Dar mi-a părut bine – avem în exclusivitate primul interviu cu Cristina Lorincz, la Happy Moms.
Cum a început povestea ta în/cu Happy Moms?
Povestea mea… povestea mea începe așa cum încep toate poveștile frumoase: cu un timp imemorial în care trebuia să depășesc niște probe pentru a trece la un alt nivel și cu un om care a insistat sa fac asta pentru că aveam nevoie. Dana Lupșa a fost cea care a avut încredere și care a văzut în mine ceea ce nici eu nu știam ca există.
Ești un suflet nobil care se implică în tare multe proiecte din Brașov. Ne poți enumera câteva dintre ele, cele mai dragi ție?
Îmi amintesc cu plăcere de taberele din seria Incubatorul de talente, aproape de suflet am și conferințele Happy Moms în cadrul cărora am avut șansa de a cunoaște oameni valoroși, dar și atelierele la care așteptam cu sufletul la gură întalnirea cu sclipirile din ochii copiilor curioși.

Proiectul Gramexpert, organizat de către Cristina Lorinz 12963732 1012097418845305 3511026417565129413 n

Ce înseamnă pentru tine un dascăl de succes?
Am avut întăi tendința să înșir o sumedenie de calități, dar de fapt, cred că totul se rezumă la empatie.
Care sunt subiectele pe care oamenii nu le discută prea mult, însă dacă le-ar discuta, poate că ceva s-ar schimba la comunitatea în care trăiești?
Cred că tocmai asta ar trebui să facem: să încetăm să discutăm, să începem să facem.
Ce te motivează cel mai mult?
Contactul cu oamenii îmi este vital și de aici îmi iau energia de a căuta noi răspunsuri la întrebări care nu știam că există.
Ce ne poți spune despre tine mai aparte, mai puțin general?
Nu îmi plac interviurile… dar îmi place de tine așa că îți pot spune ceva ce am descoperit vara asta: am jucat teatru, teatru playback ( neapărat să aprofundați tema) și am descoperit că e fantastic. În rest, planific multe călătorii, învăț de la copiii mei tot ce pot și mă bucur de viață.
Care sunt 3 lucruri pe care le-ai luat cu tine pe un munte? Ca să nu fie insulă pustie…
Aș lua lucruri vitale pentru supraviețuire: apă, lumină, cuțit ( nu am vazut prea multe emisiuni de supraviețuire în medii ostile, dar m-aș documenta înainte) pentru că am prea atât de multe de făcut aici încât trebuie să ma întorc în siguranță.
Ce înseamnă pentru tine Normalitatea?
Normalitatea, care tinde din ce în ce mai mult să devină un arhaism înseamnă să îți creezi un ritm în care să faci bine ceea ce faci, în care să ai sprijinul necondiționat al familiei și gândul bun al prietenilor.
Cum te vezi peste 5 ani din punct de vedere profesional?
Evident că voi continua să predau dar voi avea mult mai multe experiențe din care să împărtășesc tinerilor.
Dacă ar fi să faci o singură magie pentru această Lume, ce ai alege să faci?
Aș face ca toți oamenii să fie buni, buni cu ei și buni unii cu alții.
Interviu realizat de Andra Dan, voluntar copywriter Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top