Interviurile Happy Moms aduc lalolaltă cele mai valoroase femei ale României care, prin dăruire și devotament, au ajuns să inspire sute și mii de alte femei la început de drum și nu numai. Cine este din Brașov, vorbește cu admirație despre AFAFCI.

Dar ce înseamnă acest acronim?

Asociatia Femeilor de Afaceri și a Femeilor Conducatoare de Întreprinderi – Brașov

Avem onoarea să putem povesti astăzi cu președinta acestei Asociații, pentru a afla mai multe despre viziunea ei și despre ceea ce o motivează să fie la cârma unui astfel de concept grandios.

Cine este Carmen Mezei? Cu ce se ocupa ea in AFAFCI?

Carmen Mezei, sunt o femei obișnuită de 53 de ani, ingineră, absolventa a Facultății de Mecanică Fină (cunoscuta acum ca Mecatronică) Brașov, în 1991 am făcut SRL1 la Cluj, am revenit în 1993 la Brasov și am continuat cu SRL2 și SRL 3… în 2007 am intrat în AFAFCI iar în februarie 2018 am fost aleasă președinta AFAFCI.

 

Care este primul tău gând când te afli in fata multor oameni (poate chiar in Asociatie) sau cand stii ca ceea ce faci/spui/scrii ar putea influenta o comunitate?

 Când vorbesc oamenilor îmi doresc  le împărtășesc ceea ce gândesc și ceea ce sunt!

Ce alte afaceri mai gestionezi sau ai gestionat in trecut? Ne poti povesti despre ele?

Cum spuneam mai sus au existat:

SRL1 – în Cluj cu distribuție la domiciliu de produse lactate.

SRL2 – în Brașovreprezentanta SAFI – administrator al Fondului Mutual al Oamenolor de Afaceri

SRL3 – comerț

SRL4 – turism, Paloma: pensiune + agenție de turism, TeCo: ceainărie și locație de ateliere, seminarii, petreceri

Care sunt subiectele care crezi că le fascineză pe femeile de afaceri din 2018?

Subiecte care FASCINEAZĂ femei de afaceri? Subiecte care trezesc interesul femeilor de afaceri sunt legate aproape în egală măsură de dezvoltarea businessurilor (creșterea vizibilitățîi, a numărului de clienți, a satisfacției clienților, extinderea afacerilor, vinderea afacerilor, etc) de dezvoltare personală (fie  este vorba despre intelect sau despre fizic), de copii și familie…

Ce te motivează cel mai mult?

Și pe mine  „mână în lupta” situațiile clasice, adică visele, dorința de „a face”și  recunoaștem și de „a avea”, bucuria de „a dărui”, și o mare nevoie de „a evolua”.

Ce ne poți spune despre tine mai aparte, mai puțin general?

Cred  sunt, pentru generația din care fac partemai nonconformistă decât media, mai independentă decât majoritatea , mai prietenă cu riscul decât s-ar cuveni, mai empatică decât se poartă.

Care sunt 3 lucruri pe care le-ai luat cu tine pe un munte? Ca să nu fie insulă pustie…

Dacă este vorba despre un munte izolat/pustiu atunci  reacționa practic,  lua cu mine apă, symbicort (sufăr de astm) și pături călduroasedacă este vorba de munte  loc de relaxare, atunci niște ceai de fructe și cărți.

Ce înseamnă pentru tine Normalitatea?

Normalitatea – este o capcanăastăzi. Pentru fiecare dintre noi normalitatea înseamnă altceva, are miliarde de fațete.

Pentru mine Normalitatea înseamnă Respect, pentru fiecare om, DAR respect reciproc!

Cum te vezi peste 5 ani din punct de vedere profesional?

Mi-ar place  împărtășesc din experiența mea în domeniul turismului,  fac consultanță în domeniul hotelăriei – a businessului ospitalității.

Dacă ar fi să faci o singură magie pentru această Lume, ce ai alege să faci?

Când  rog lui Dumnezeu, îi cer  îmi dea sănătate și înțelepciune, cred  dacă omenirea ar fi Înțeleaptă, Terra ar fi un loc minunat pentru noi toți locuitorii ei. Da alege  îi fac pe Oameni Înțelepți!

Interviu realizat de Andra Dan, copywriter voluntar Happy Moms