Inspirație Din Mijlocul Toamnei

Inspirație Din Mijlocul Toamnei

Inspirație Din Mijlocul Toamnei

https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/09/Inspirație-Din-Mijlocul-Toamnei.jpg

Un designer floral are norocul și privilegiul  scrie o poveste multidimensională. O poveste în culori, o poveste cu texturăformă și parfum.

poveste care pleacă de la o idee și care pe măsură ce e scrisă creștese dezvoltă și se schimbă odată cu artizanul ei. Și  în orice formă de artă, floristul își ia ideile din ceea ce îl înconjoară: uneori poate fi un sentiment pe care vrea  îl obțină, alteori poate își propune  te urce pe stânci cu flori de colțsau  te poarte pe maluri de mare printre scoici și corali.
Când gândesc conceptul oricărei compoziții florale  întreb întâi ce emoție sau ce stil vreau  redau. În mijloc de toamnăsimt  inspirația vine singurăVine firesc din bogăția de texturi și din alăturarea de culori puternice. Apoi caut elementele care sunt cele mai potrivite pentru a spune acea poveste.
În abundența toamnei am o întreagă paletă cu care  povestesc: mere roșii care par  păstrează pe coajă lor soarele blând din Septembrie, trandafiri de culoarea flăcării care cuprinde frunzele, orhidee cu reflexii de aramă și de vin sângeriu. Le-am alăturat pe toate și pentru  emoția  fie completă le-am condimentat cu flori de bumbac. Bumbac pufos  puloverele care au așteptat cuminți pe rafturi dimineți cu ceață și cu aromă de frunze pline de rouă.
De pe poteci de pădure am adus inflorescente gri ce seamănă cu jnepenii și verdele albăstrui al cetinilor care rămân neschimbate pe fundalul ruginiu. Toate se revarsă și abundă asemenea toamnei. O toamnă în care la ceas de amurg te bucuri de culori și de miros de lemn, de o carte bună și de un pahar de vin roșu.
Concept și design floral: Anca Ilea
P.S. Acum  am ajuns la capătul poveștiiva lămuresc intenția acestui articol: lunar va fi o bucurie și o onoare  va spun atât în cuvinte cât și în imagini, povești cu flori și despre flori.
Articol scris de Anca Ilea, Manager evenimente în cadrul Contessina Events

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top