Incepe Școala ! Un Nou Început…

Camara Bunicii

Incepe Școala ! Un Nou Început…

https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/09/Camara-Bunicii-199×300.jpg

Era adormită și m-a rugat s-o iau în brațe. Noroc cu orele de fitness că o mai pot ridica.
În loc s-o las pe canapea, am stat așa îmbrățișate și n-am vrut să-i mai dau drumul niciodată. Așa încolăcită, pare mică. Apoi se ridică ca o trestie frumoasă, suplă. Își scutură părul lung și-mi zâmbește iar inima mea de mama îndrăgostită se sparge în mii de fluturi colorați.

Și o am în fața ochilor… cu imagini intuite de ecograf, cu fața curioasă de venirea ei pe lume, cu milioane de zâmbete și expresii, cu primul ei “Mama”, cu primul “Te iubesc”… Și mărgăritare sărate vor să mi se adune în ochi.
Îi spun cu duioșie : “Săptămâna viitoare începe școala…”
Ea îmi răspunde : “Știu!” și o zbughește la jucării. Am un sentiment de gol…frumoasa mea e mare. S-a ridicat din brațele mele…
Mă gândesc că nu are rost să-i mai explic încă o dată ce presupune începutul școlii. Că e o nouă etapă în viața ei, atât de importantă, că programul și preocupările ei se vor schimba, că își va face noi prieteni…
I-am expus aceste aspecte și mereu a afișat o siguranță ce depășește cei nici șase anișori ai ei și, astfel, am dobândit încrederea că și acest capitol al vieții noastre va fi o aventură frumoasă.
În egală măsură, trebuie să ne pregătim noi ca părinți pentru începerea școlii…
Încerc să intuiesc dacă vor apărea probleme de adaptare, traduse prin lipsa de concentrare și atenție; dacă vor apărea probleme de comunicare cu învățătoarea și colegii; dacă am insistat suficient pe regulile de bună purtare în public care să-i asigure interacțiunea frumoasă cu copiii; dacă i-am prezentat suficient de atractiv experiența școlii și importanța noilor cunoștințe; dacă i-am cultivat îndeajuns plăcerea pentru citit… dacă… dacă… frământări și gânduri.
Până la urmă, nu pot avea garanții legate de modul în care copilul nostru va evolua la școală sau cum se va adapta la noul mediu așa că nu-mi rămâne decât să am încredere în ea, să îi fiu alături în această experiență nouă și să mă asigur că va debuta frumos în noul an școlar.
Articol scris de Dana Anghelescu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top