Grup De Dezvoltare Personală

Grup De Dezvoltare Personala

Grup De Dezvoltare Personala Pentru Mame

CUM SCHIMBĂ EXPERIENȚA MATERNITĂȚII VIAȚA UNEI FEMEI – O ABORDARE PSIHODRAMATICĂ

Trăim într-o societate cu un ritm extrem de alert, o societate care nu mai lasă timp, parcă, pentru analize sufletești și în care timpul pare să nu ne mai ajungă pentru a realiza tot ce ne-am propus. În aceste vremuri, de multe ori uităm cine suntem și care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață. Odată cu apariția familiei, a soțului și a copiilor, multe dintre femei au tendința de a se pune pe locul doi și de a pune nevoile, dorințele și necesitățile celorlalți înaintea celor ale lor.

A fi mamă este o meserie de 24 ore, 7 zile din 7. Fără pauze, fără momente în care să ne permitem să uităm de răspunderea de a fi părinte. Cum putem face acest lucru fără ca rolul de mamă să acapareze toate celelalte aspecte ale vieții noastre? Cum găsim echilibrul între “femeie” și “mamă”?… Mamă și femeie! Două roluri cu care jonglăm zi de zi, încercând să le îmbinăm, combinăm și echilibrăm. De puține ori, însă, facem acest lucru conștient, cel mai adesea trecem ambele roluri pe “pilot automat” și răspundem la ele în funcție de priorități.
Ce urmăresc: vreau să aduc puțină claritate și încredere că o femeie poate îmbina armonios toate rolurile pe care viața i le așterne în față (ea însăși, iubită, soție, mamă, femeie de afaceri/profesionistă) și că își poate găsi resursele în a-și gestiona emoțiile, sentimentele sau nevoile personale în funcție de toate aceste roluri.
Cum voi face acest lucru: prin terapie de grup, având la bază metoda psihodramei.
Cui se adresează activitatea: tuturor femeilor pentru care dezvoltarea personală le este o prioritate în viață și care sunt interesate de experiența maternității, fie că trăiesc această experiență de ceva vreme, fie că urmează să o trăiască, fie că nu au avut prilejul, dar și-o doresc foarte mult.
Alte informații:

  • Frecvența întâlnirilor: 1 ședință/săptămână
  • Durata întâlnirii: 2 ore
  • Locația: va fi transmisă ulterior, celor înscriși
  • Înscrieri: e-mail: contact@happymoms.rostef12ania@yahoo.com, tel. 0744.34.65.41
  • Taxa de participare: o sumă modică, pe care o vom stabili ulterior, care să acopere cheltuielile stricte ale ședințelor
  • Datorită caracterului interactiv al activității, numărul de participanți este limitat la 12 persoane, iar înscrierea se face pe baza unui acord ferm. Numărul minim de participanți este de 8 persoane.

Feminista franceză Elisabeth Badinter scrie în cartea ”Mamă sau femeie? O polemică despre maternitate ca o nouă formă de sclavie”: „Unele femei găsesc în sarcină o fericire, un câştig identitar de neînlocuit, altele reuşesc să concilieze cât de cât exigenţele contradictorii şi, în fine, altele nu vor mărturisi niciodată că nu reuşesc nicicum şi că experienţa lor maternă este un eşec”. Astfel s-ar rezuma felul în care femeile din ziua de azi privesc experienţa maternităţii. În spatele imaginii edulcorate a maternităţii, intens promovate, se ascund nu doar clipe de fericire şi iubire ci şi de frustrare, epuizare, singurătate, culpabilizare, pe care multe mame se simt forţate să le treacă sub tăcere, pentru a nu intra în conflict cu modelul de mamă bună în vogă.
VĂ AȘTEPTĂM ȘI VĂ MULȚUMIM CĂ AVEȚI CURAJUL DE A CĂUTA NEÎNCETAT CEA MAI BUNĂ VARIANTĂ A VOASTRĂ !
Stefania DAVID
Stefania David
www.psihologbrasov.wordpress.com
www.psihologbrasov.blogspot.ro
www.metodedeactiune.wordpress.com
www.despresuflet.ro/cabinete-psihologice/brasov/cabinet-individual-de-psihologie-stefania-comanescu-brasov–744
www.consultanta-psihologica.com/cabinet-individual-de-psihologie-stefania-comanescu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top