Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

  1. Cine este Gabi? 

Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt.

Dar voi spune cine sunt în acest moment în care răspund interviului. Pentru că simt că de la o zi la alta sunt aspecte în schimbare ce definesc personalitatea mea. Cred cu tărie că sunt suma experiențelor trăite alături de oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții, oameni care au ales să plece, să rămână sau pur și simplu doar să îmi treacă pentru câteva minute prin viață. Și am avut parte, în fiecare etapă a vieții, de figuri puternice și extrem de benefice, care m-au inspirat.

Rădăcinile mele sunt solide și bine ancorate în familia în care m-am născut. Sunt într-un moment al vieții în care simt că sunt cea mai autentică variantă de-ale mele, mă simt completă și binecuvântată.

Am 42 de ani, sunt mama unui adolescent de aproape 18 ani, sunt o femeie iubită care iubește.

  1. Care e cel mai important aspect profesional pe care trebuie sa îl știm?

Că iubesc oamenii. Și am făcut din asta o profesie. De fapt am făcut două profesii, pentru că, în acest moment ele coexistă și chiar se contopesc. Rolurile mele profesionale se îmbină într-un mod fericit și au în mijlocul lor oamenii. Până să ajung la acestea două, care au devenit și pasiuni, am schimbat alte trei profesii care m-au condus aici și au contribuit la formarea mea. Acum sunt copywriter, creator de conținut, business coach si business storyteller și mă bucur de un portofoliu de clienți lângă care am crescut și care îmi aduc multe satisfacții, companii bine poziționate pe piața locală sau națională. Pentru ce-a de-a doua profesie am început să mă pregătesc, din punct de vedere academic, formal, în urma cu aproape 4 ani. Non formal cred că mă pregătesc din adolescență. Sunt psihodramatist în psihodramă clasică, în formare, facilitator dezvoltare personală acreditat internațional (individual și grup) și consilier în formare în psihogenealogie și model transgenerațional, manager coordonator de proiect al Centrului Internațional de Psihogenealogie. Și, voi anunța aici, în premieră, faptul că am dezvoltat o metodă proprie de lucru care se numește ”In-Out Development” și voi povesti mai multe despre ea pe site-ul propriu, care e în construcție.

Par multe și poate prețios exprimate (nu găsesc echivalent acceptabil în română), dar cred că cel mai important aspect este că la sfârșitul unei zile de muncă mă uit cu recunoștință la misiunea pe care am primit-o de a lucra cu oameni și pentru oameni. Faptul că oamenii au încredere să îmi încredințeze bucăți din sufletul lor, pentru a căpăta puțină ghidare și a reuși să își activeze resursele interioare, toate acestea pe mine mă fac să fiu smerită și recunoscătoare și extrem de responsabilă.

gabriela brasoveanu 1092
  1. Dar personal ?

În acest moment din viață mă simt extrem de iubită, protejată și sprijinită. Am un partener de viață care reușește să fie combustibil pentru sufletul meu și datorită relației pe care zi de zi o construim reușim să ținem la lumină cele mai bune părți ale noastre și să ne motivăm continuu.

  1. Cea mai frumoasa întâmplare din viata ta profesionala este…

Pornisem pe drumul facilitatorul de dezvoltare personală și era pentru prima dată când susțineam un workshop într-un grup real, în afara școlii de formare. Aveam emoții foarte mari, tema era destul de delicată și dinamica unui grup poate aduce multe momente neprevăzute ce trebuie gestionate cu delicatețe, conținere, profesionalism și responsabilitate. Ceea ce s-a și întâmplat. Emoțiile mele nu s-au simțit și atunci mi-am spus: sunt pe calea mea, este misiunea mea și nu are cum știința și sufletul să mă conducă greșit. La final, una dintre participante a venit să îmi mulțumească pentru conținere și felul în care am gestionat emoțiile grupului, spunându-mi că ”se vede că am experiență”. A fost emoționant și frumos!

  1. Dacă ar fi sa spui 5 atribute care sa te descrie, care ar fi?

Senină, organizată, devotată, intuitivă, iubitoare.

  1. Sa zicem ca ai 90 de ani și faci o retrospectiva a vieții tale. Ce ai spune despre perioada 40 – 50 de ani?

Acum am puțin peste 40, dar întâmplarea face ca anul 2021, cand am și împlinit 41 de ani să fie cel mai bun an al vieții mele. Viața mea s-a schimbat la 180 de grade pe toate planurile și am crescut în acest an, profesional și personal, precum Făt Frumos.Cu siguranță semințele au fost plantate cu multă vreme în urmă, dar nu mă așteptam să culeg toate roadele odată. Uitându-mă în spate, aș spune că am fost o femeie împlinită, frumoasă și iubită. Că am avut șansa de a avea lângă mine oameni minunați și șansa de a simți, din nou, ce înseamnă familia. Aș zâmbi cu recunoștință pentru relația specială avută cu fiul adolescent și pentru mulțumirea avută în suflet de a vedea un tânăr cu o inteligență emoțională fantastică, principial și loial celor din jur, dar mai ales lui însuși. Aș fi foarte recunoscătoare pentru cea mai frumoasă vârstă și perioadă.

  1. Ce ar fi potrivit sa știe despre antreprenoriat doamnele care își doresc acest rol, prin prisma percepției și experienței tale?

Să nu aștepte acel moment numit ”momentul potrivit”. Cred că este exact ca rolul de mamă. Parcă niciodată nu ești suficient de pregătită. O decizie proastă e mai bună decât nicio decizie. Totul se poate ajusta din mers. Și aș mai spune să țină lângă ele oameni care cred în ideile lor, care nu le dezarmează și nu le caută nod în papură. Să își asculte vocea interioară și dacă deciziile lor le aduc liniște, înseamnă că sunt cele bune. Și tot din experiența mea, le-aș spune să accepte că fiecare om are propriul ritm de a acționa, fără să existe un standard. Cred că la început de drum de antreprenoriat, doamnele ar trebui, în primul rând, să identifice care sunt primele cinci valori personale, iar ideea de afacere să fie parte din cel puțin una dintre valori, prin acțiunile ce o susțin.Doar așa energia va fi benefic canalizată și cu rezultate.

  1. Un gând pentru noi?

Doar un gând? Dar un pic de suflet și un pic din inimă se acceptă? Aveți o misiune nobilă și faptul că dați mai departe din harul și din darurile voastre, toate acestea pe mine mă fac să mă înclin. În primul rând pentru energia pe care o puneți în tot ceea ce clădiți și în al doilea rând pentru eforturile de timp, documentare, mentorat, voluntariat. Un pic mai bine în lumea noastră este și datorită vouă!

Echipa Happy Moms

Sursa foto: Fotogarage Olteanu Calin

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult

Romina Pescaru și pasiunea ei pentru oameni

Romina este din Cluj, iar pasiunea ei pentru binele oamenilor a ajuns și la noi. Azi v-o prezentăm, cu drag, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top