Familia Păsat – bucurie împreună

IMG 20200418 WA0003

Florin și Camelia Păsat sunt împreună de 25 de ani, au doi copii și sunt o sursă de inspirație în plan personal și profesional. Interviul de azi este despre
bucurie și armonie.
 
Happy Business Moms: Florin și Camelia Păsat, bine v-am găsit! Și chiar a fost bine și inspirațional să vă “găsesc” documentându-mă mai în detaliu despre voi și activitățile voastre. Mi se pare că sunteți inspiraționali! Povestiți-ne în câteva vorbe despre voi.
Florin Păsat: Sunt inginer de profesie, cu specializare în Automatizarea Sistemelor. Însă, n-am lucrat aproape deloc în acest domeniu, pentru că după absolvirea facultății am ajuns în domeniul financiar unde am lucrat ca broker pe piața de capital. Apoi am devenit consultant de asigurări și am promovat ca trainer regional pentru acea companie. Ulterior am început o afacere în franciză în domeniul financiar, afacere pe care o știam foarte bine, pentru că o predasem ca și trainer. Aveam cunoștințele, abilitățile și atitudinea să am o afacere de succes și în primele 6 luni de la începerea afacerii am fost în TOP5 al celor care gestionau același tip de franciză. Un an mai târziu însă afacerea îmi aducea pierderi care depășeau 60.000 EUR. În acel moment am închis afacerea, dar a continuat să mă preocupe de ce am eșuat. Mi-a luat cinci ani ca să îmi dau seama că era vorba despre convingerile mele din subconștient și când am schimbat convingerile s-au schimbat spectaculos și rezultatele. Atunci am decis să îmbin această experiență de viață cu experiența de trainer și astfel am creat, la începutul anului 2012, proiectul ”Atrage Abundența în Viața Ta!”, proiect care are ca scop să prezinte tehnicile cele mai simple, cele mai eficiente și cu rezultate dovedite, cu ajutorul cărora să-ți transformi subconștientul dintr-un inamic implicit într-un aliat pe viață.
Camelia Păsat: Am absolvit Facultatea de Asistență Socială și profesez în acest domeniu de 24 de ani. De 15 ani coordonez și administrez activitatea Asociației Centrul Pentru Familie din Râmnicu Vâlcea, care are ca misiune să prevină abandonul copiilor și să sprijine copiii și familiile să-și atingă potențialul maxim.
Am reușit să găsesc timp și pentru alte activități care mă împlinesc: creez bijuterii hand-made unice din 2013 din dorința de a aduce bucurie și de a manifesta partea creativă autentică.
Florin&Camelia Păsat: suntem căsătoriți de 25 de ani și suntem părinții lui Vlad, care are 25 de ani, și ai Dariei, care are 20 de ani.
WhatsApp Image 2020 05 28 at 16.59.35 
Happy Business Moms: Așadar fiecare din voi desfășurați mai multe activități, complexe și diferite. Cum se împacă sau cum se completează părțile acestea duale?
Florin Păsat: Simplu ?. În ceea ce privește vânzările și dezvoltarea personală e nevoie atât de acțiuni în realitatea vizibilă (strategiile pentru creșterea vânzărilor) cât și de acțiuni în realitatea inaccesibilă simțurilor noastre, acea realitatea pe care o accesăm doar cu mintea (dezvoltarea personală) pentru a avea succes.
Camelia Păsat: Sunt două aspecte care mă definesc și amândouă sunt despre a contribui în viața celorlalți. Se îmbină foarte bine, pentru că este vorba despre oameni, despre modul în care îi poți ajuta, inspira, bucura.
Florin & Camelia:  La evenimentele live din țară mergem de obicei împreună (atunci când nu e pandemie ?) și tot împreună ne ocupăm de partea de organizare. Acolo, Camelia își promovează creațiile unice hand-made, iar apoi 10% din profitul net al proiectului ”Atrage Abundența în Viața Ta!” și din vânzarea de bijuterii merg către donații, cea mai mare parte a acestor donații fiind către Asociația Centrul Pentru Familie de la Rm. Vâlcea, asociație condusă de Camelia.
Happy Business Moms: ca o continuare a întrebării precedente, gândindu-mă la activitățile voastre, găsesc că trebuie să aveți o perspectivă unică asupra fiecărei probleme sau împliniri, pentru că o priviți din atât de multe și diverse perspective. Ne puteți povesti cum vă ajută diversitatea asta extraordinară în perspectiva voastră asupra lumii?
Florin Păsat: Metaforic vorbind, să ai aceeași perspectivă e ca și când ai vrea să muți o masă apucând-o împreună cu cealaltă persoană de aceeași latură. E aproape imposibil să o muți. Pe de altă parte, perspective diferite însemnă să apuci masa pe laturi opuse. Îți e foarte ușor să o muți, cu o singură condiție: să ai o direcție comună cu cealaltă persoană, altfel masa scapă din mână. Atâta timp cât avem un țel comun, subordonăm acestui țel perspectivele diferite și vedem în ce fel aceste perspective ne ajută să atingem acel obiectiv.
Camelia Păsat: suntem unici și în același timp avem potențialul de ne schimba și de a schimba lumea. Avem nevoie unii de alții pentru a ne atinge potențialul, pentru a ne împlini și pentru a ne schimba. Pentru asta e nevoie să facem bine și să ne purtăm de grijă unii altora.
Happy Business Moms: Echilibrul dintre viața profesională și cea de familie este un subiect sensibil și important pentru mulți antreprenori sau profesioniști în general. Care este perspectiva voastră asupra subiectului?
Florin Păsat: Însăși definiția pe care o dau abundenței este ”un echilibru între bani(profesie), relație și sănătate (energia corpului fizic), peste acestea adăugându-se armonia interioară (pacea minții)”. Cunosc persoane care au foarte mulți bani dar au plătit cu relațiile sau cu sănătatea. Pe de altă parte, dacă îți iubești familia dar nu ai resursele să-i oferi un stil de viață cel puțin decent, relația va avea de suferit. Există soluții pentru a realiza acest echilibru, doar că primul pas e să conștientizezi dacă există o problemă și în care parte a vieții este.
Camelia Păsat: familia a fost și este prioritatea mea. Obiectivul nostru, ca familie, este acela de a ne susține unii pe alții, de a ne atinge potențialul și de a ne îndeplini misiunea. Poți avea succes doar atunci când ești susținut și iubit.
WhatsApp Image 2020 05 29 at 11.25.12
Happy Business Moms: În completarea activităților voastre profesionale complexe, ce faceți ca să vă relaxați? Aveți hobby-uri și activități comune sau separate?
Florin Păsat: Mă relaxez făcând sport sau bricolând.
Camelia Păsat: Mă relaxează când creez bijuterii și când mă implic pentru a contribui la bunăstarea animalelor.
Florin & Camelia: Ne plac plimbările prin natură împreună și suntem privilegiați să locuim într-o zonă cu multe peisaje frumoase. Avem în comun, de asemenea, dorința de contribui, de a aduce valoare în viața celorlalți pentru a trăi împreună o viață mai bună.
Happy Business Moms: Dacă v-ați putea relua parcursul profesional, ați reseta ceva? În ce moment/momente v-ați întoarce și ce ați schimba?
Florin Păsat: Fiecare moment din trecut a adus beneficii pe care poate atunci nu le-am conștientizat, dar care au contribuit apoi la evoluția personală. Falimentul din afacere m-a pus pe drumul evoluție personale care m-a dus în zone inimaginabil de frumoase. Fiecare experiență profesională, deși din domenii complet diferite la momentul în care a avut loc, s-a legat perfect în tabloul final care se creează acum.
Camelia Păsat: Nu. Sunt ceea ce sunt ca urmare a alegerilor făcute până acum și sunt recunoscătoare vieții că am avut șansa să fac acele alegeri.
Happy Business Moms: Ce vă inspiră și ce vă motivează? Sunt aceleași lucruri ca la începutul carierelor voastre sau au evoluat pe parcurs?
Florin Păsat: Mă inspiră și mă motivează să văd transformările miraculoase pe care le au participanții la programele mele. La începutul proiectului ”Atrage Abundența în Viața Ta!” m-a motivat mai mult partea de câștig financiar. Acum mă motivează să-i văd pe ceilalți cum își schimbă viața în bine și cum schimbă în bine și viața celor dragi lor prezentându-le informațiile pe care le primesc de la mine.
Camelia Păsat: Mă inspiră și mă motivează bunătatea și frumosul, dorința de a aduce bucurii celorlalți, dorința de a face lucrurile la un standard de excelență.
Happy Business Moms: Care este un mit din domeniile voastre de activitate pe care l-ați desființa?
Florin Păsat: Că un obicei nou se formează în 21 de zile… Se poate forma într-o zi sau îl poți exersa un an întreg și apoi să renunți la el. Sau că dacă gândești pozitiv gândurile negative vor dispărea și vei avea parte doar de lucruri bune. Dacă bagi ”sub preș” gândurile negative, la un moment dat vor exploda ca un cazan cu aburi sub presiune în care ai făcut o gaură și acea explozie îți va zdruncina serios viața.
Camelia Păsat: ”Bătaia e ruptă din rai”… Eu cred că ”Pentru a crește un copil e nevoie de tot satul”. Experiența celor 24 de ani de asistență socială mi-a arătat că în procesul de creștere al unui copil familia trebuie susținută de toată comunitatea. Beneficiul major este că atunci când copilul va deveni membru adult al comunității, va fi un membru care nu va crea probleme și pe care comunitatea se va putea baza.
Happy Business Moms: În feluri diferite, dar munca voastra a amândurora se concentrează în jurul ideei de a face lumea un loc mai bun și de a-i face pe oameni mai buni, mai competenți, mai împliniți. Dacă ați avea puterea să produceți unilateral o singura schimbare semnificativă la nivelul unei întregi comunități sau chiar al unei întregi societăți, care ar fi aceea?
Florin Păsat: Dacă aș avea o baghetă magică i-aș face pe oameni să accepte responsabilitatea de 100% pentru ceea ce experimentează. TOT ceea ce experimentăm e creat de modul în care gândi, vorbim și acționăm. În momentul în care vom accepta acest lucru ne vom schimba radical comportamentul, iar lumea se va transforma instantaneu într-un paradis.
Camelia Păsat: Dacă aș putea genera o singură schimbare la nivelul întregii societăți atunci aceasta ar fi ca părinții să fie educați în legătură cu creșterea copiilor lor. Mame fericite înseamnă copii fericiți, care vor deveni apoi adulți echilibrați, competenți, creativi, generoși, iubitori.
Happy Business Moms: În încheiere, dacă ați putea încuraja o antreprenoare Happy Business Moms la început de drum, ce i-ați spune?
Florin Păsat: Că a venit pe acest Pământ cu un har, har de care ceilalți au nevoie. Să-și găsească acest har și să-l ofere, pentru că suntem foarte mulți care îl așteptăm și suntem dispuși să plătim pentru a-l primi ?.
Camelia Păsat: Să aibă grijă de ea însăși, mai ales de nevoile emoționale, să facă lucruri care îi fac plăcere. Pentru a administra o afacere ai nevoie de echilibru, bucurie, suport. Toate aceste lucruri nu pot exista dacă nu găsești momente pentru tine însăți, în care să ai grijă de tine.
Interviu realizat de Anca Ilea – copywriter voluntar

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top