Cum poti sa iti imbunatatesti timpul petrecut cu copilul ca mama care sta acasa?

Cum poti sa iti imbunatatesti timpul petrecut cu copilul ca mama care sta acasa?

bebeSe stie ca timpul petrecut cu copilul in primii 2 ani este cel mai important pentru dezvoltarea sa atat fizica dar mai ales afectiva, spirituala. Insa realitatea economica sau alti diversi factori ne impiedica de multe ori sa ne dedicam in totalitate timpul copilului si de aici pot aparea frustrarile, sentimentul de vina, stresul ca pierdem ce e mai important din dezvoltarea copilului, grija pentru copilul lasat cu altcineva si multe alte sentimente negative.
Pe de alta parte de multe ori, atat in viata reala cat si in cea virtuala, intervin adevarate razboaie intre mamele care au optat sa stea cu copilul cel putin un an si mamele care s-au intors la serviciu inainte.
Intr-adevar alegerea de a sta acasa cu copilul in primii doi ani este cea mai potrivita, au aratat inclusiv cercetarile stintifice.
Insa din pacate nu intotdeauna a sta acasa inseamna timp de calitate petrecut cu copilul. Sunt mame care au ales sa stea in concediu de ingrijire copil dar nu sunt impacate cu alegerea lor, tanjesc dupa serviciu, colegi, isi invidiaza prietenele care au reluat munca, se simt inactive intelectual si inutile.
Sau mame care sunt coplesite de grijile casei, spalat, gatit, “tinut casa-luna” si care nu stiu cum sa faca slalom printre indatoririle gospodaresti astfel incat se simt mereu obosite, frustrate ca nu reusesc sa faca tot ce si-au propus, critice fata de bebelus, copil ca e “prea agitat, rasfatat, nu doarme destul, nu le lasa sa faca treaba in casa”.
Aceste situatii nu fac bine nici mamei nici copilului, desigur.
Cum poti sa iti imbunatatesti timpul petrecut cu copilul ca mama care sta acasa?
Timp pentru tine. Daca esti in situatia in care tanjesti dupa serviciu sau timp pentru tine insati, rezerva-ti timp si pentru aceste lucruri. Incearca sa-ti gasesti ceva de lucru de acasa, rezerva-ti timp pentru un hobby, apeleaza la ajutor de incredere care sa stea un timp cu copilul pana iti iei o gura de respiro fara sa te simti vinovata pentru acest lucru.
Citeste mai departe pe clubulbebelusilor.ro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top