Ce este educatia financiara si de ce avem nevoie de ea

Educatia financiara este procesul prin care dobandim cunostinte, aptitudini si abilitati care ne permit sa luam decizii mai bune in ceea ce priveste gestionarea resurselor noastre, sa facem analize pe baza informatiilor corecte si sa stim cui sa cerem  ajutor si sfaturi pentru a obtine mai multe beneficii din banii nostri .

Educatia financiara ne ajuta sa mentinem un echilibru financiar, ne invata cum sa gestionam veniturile noastre si sa cheltuim mai putin, cum sa facem economii pentru situatii neprevazute, cum sa strangem avere sau sa economisim pentru diverse obiective din viata de zi si zi.

In ziua de azi trebuie sa fim bine informati despre instrumentele financiare pe care le folosim sau pe care diverse institutii bancare incearca sa ni le vanda. Pentru a utiliza aceste servicii, avem nevoie sa intelegem in ce masura satisfac nevoile noastre si ce obligatii avem in calitate de clienti. Astazi avem la dispozitie o gama larga de servicii financiare care ne pot usura viata si in acelasi timp ne ajuta sa ne atingem obiectivele. Asta daca le intelegem pe fiecare in parte si stim sa le folosim in avantajul nostru.

Primul pas in educatia financiara este acela de a intelege cum sa castigam bani , sa avem mai multe surse de venit astfel incat sa nu fim 100% dependenti de un salariu.

Citeste articolul integral pe gandeste-pozitiv.ro