Carmen Varga – English First

Carmen Varga

Excelență, educație, limba engleză

Carmen Varga – English First

Carmen Varga este o femeie puternicădedicată menirii sale de dascăl, o mamă extrem de determinată în a aduce fericire copiilor ei, un profesionist cu har. Am invitat-o  ne povestească mai multe despre pasiunile sale: educația și limba engleză.

 1. Care a fost motivul principal de a începe o afacere pe cont propriu?

Mai valoroasă decât afacerea mea este drumul ce m-a condus la ea!
Aventura a început exact acum 10 ani, în aprile 2007 când, în căutare de grădiniță privată cu predare în limba engleză pentru fiul meu, nu am găsit nici o variantă care să-mi satisfacă exigențele –  grădinița ideală pentru părinții care vor ce-i mai bun pentru copilul lor, care să transforme  procesul de  învățare într-o experiență atractivă și provocatoare și să pună în valoare importanța învățării prin joc,  un mediu educațional care să stimuleze, unde copiii să se simtă în siguranță, fericiți și încrezători! Iar  toate acestea să se desfășoare în limba engleză!
https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/10/14.Carmen-Varga.jpeg

  1. Cum ai ajuns de la idee la afacerea pusă în practică?

  Decizie luată peste noapte! (știu, sună într-un mare fel, dar chiar așa s-a întâmplat!:))
  Am hotărât să nu mai predau limba engleză în instituția de stat unde profesămci la propria-mi afacere.Mi-am mutat familia din locuința proprietate a soțului ( spațiu potrivit pentru ceea ce aveam să creez și dezvolt) într-un apartament închiriat,  20000 euro împrumutați de la bancă, planuri, strategii, muncă susținută, asiduă, stres…VIS împlinit! În septembrie 2007 KIDS PARADISE își începea activitatea cu 27 copii. În decembrie, același an –capacitate maximă, listă de așteptare!

  1. Ce ai considerat că poți face deosebit de ceilalți din același domeniu, deja existenți pe piață?

  KIDS PARADISE- locul unde fiecare copil era important! Accentul se punea pe valori care să fie respectate nu prin constrângere, ci prin responsabilizare, prin determinarea comportamentului pozitiv! Predare în limba engleză, dotare de excepție,  materiale didactice achiziționate de la edituri de prestigiu Oxford, Cambridge University Press.

https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/10/Carmen-Varga.jpeg

 1. Odată demarată afacerea, care a fost cel mai mare obstacol întâmpinat și cum l-ai depășit? (sau daca nu a fost depășit, de ce?)

Cel mai mare obstacol? Hmm… uram când mi se adresau parinții copiilor cu apelativul PATROANA.| Eu eram profesor de limba engleză, devotată meseriei mele!  Făceam naveta la București, frecventam cursuri organizate de BRITISH COUNCIL , susțineam examene dificile,  desi nu puteau fi puse în practică în grădi!
Dorința mea de a crește nivelul de educație și de a  adera la standardele internaționale, de a administra examene, de a deveni examinator Cambridge au dus  treptat la desființarea KIDS PARADISE (dupa 7 ani de activitate) și inființarea ENGLISH FIRST – CAMBRIDGE PREPARATION AND EXAMINATION CENTRE

 1. Cum îți promovezi afacerea? E suficient, sau se poate mai mult?

Trebuie să recunosc că nu-mi prea promovez centrul ! Ma promovează el pe mine!  Tot mai mulți copii și tineri sunt interesați să susțină examene Cambridge deoarece sunt recunoscute la nivel național și internațional.

 1. Cum decurge o zi din viața ta?

Greu de descris! Fiecare zi este altfel!  Sunt pe terenul meu de joacă 8-9 ore zilnic. Uneori și sâmbata când administrez examene TOEFL  (doar 5 centre în România sunt acreditate să administreze astfel de examene.  ENGLISH FIRST este unul dintre ele! That’s my pride and joy!) Cand ajung acasa  dedic  timp de calitate celor doi copii.
https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/10/10.Carmen-Varga.jpeg

 1. Cum măsori succesul?

Succesul îl măsor în numărul de cursanți ce frecventează ENGLISH FIRST și în rezultate la examene pe masura așteptărilor.

 1. Ce ar trebui să știe o mamă care dorește să pornească o afacere?

THINK BIG! NOTHING IS IMPOSSIBLE! GO FOR IT!

 1. Cum ai aflat de Business Mom Club si ce beneficii ți-a adus?

Am aflat de Business Mom Club urmărind postările Oanei Guranda pe FB. Am considerat că mă identific cu ceea ce se întamplă acolo, așa că m-am autoinvitat!  Oana mi-a facilitat intrarea. Multumesc, Oana!

 1. Planuri pentru viitor?

Desigur! Îmi doresc să evoluez pe toate planurile, să-mi găsesc resursele să mă ridic deasupra altora!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top