Campania Sănătatea Vine La Pachet!

Credem cu tărie că educația este poarta către dezvoltare a unei națiuni, este cheia care descuie universul minții. Este o datorie să ne implicăm în acțiuni care au finalități concrete, așa cum am procedat și anterior, rezultatele pe care le-am înregistrat în cei mai bine de 3 ani de activitate, fiind dovada determinării, implicării și dorinței de schimbare în bine, cel puțin momentan, la nivelul comunităților în care activăm.
Și dacă se poate mai mult?
Am studiat, ca de fiecare dată nevoile educaționale ale comunității, am întrebat părinți dar și copii/tineri, am cerut opinia unor leaderi care sprijină educația, ne-am consultat cu asociații și organisme care au ca misiune educația, am ajuns la concluzia că este momentul pentru a acționa.

Ca urmare inclusiv a semnalelor venite din Sibiu – unde lunar se derulează o serie de workshop-uri sub egida Ora de sănătate, în cadrul cărora medici recunoscuți din punct de vedere al profesionalismului și experienței răspund voluntar întrebărilor părinților în domenii și teme de interes precum cancerul mamar, vaccinarea, folosirea antibioticelor și altele – am decis demararea și în Brașov a unor acțiuni adresate copiilor și părinților.
Am demarat pe data de 22 aprilie, ora 16.00, împreună cu partenerii noștri, Crucea Roșie Brașov, campania de informare și conștientizare a necesității prevenției și educației pentru sănătate, adresată deopotrivă părinților și copiilor.

Campania constă într-o serie de ateliere, conferințe, dezbateri, obiectivul fiind acela al legiferării ca disciplină obligatorie în școli, a Educației pentru sănătate, cu o curriculă axată pe prevenție, cu un conținut util pentru copii, într-un limbaj agreate de toate forțele implicate în actul educațional.
Ca urmare a impactului avut de această campanie, pe data de 26 mai am fost invitate să participăm ca parte a socieății civile la dezbaterea privind legiferarea ca disciplină de studiu obligatorie a Educației pentru sănătate. Hotel Aro Palace, Sala Europa, ora 17.00. Participanții și speakerii sunt reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Inspectoratului Școlar Județeean, ai Bisericii Ortodoxe, influenceri, psihologi, directori de școli. Ne bucură și ne onorează invitația!

Sponsori Silver al campaniei

 

Sănătatea La Pachet
Sănătatea La Pachet

Dacă și tu vrei să te alături acestui demers, scrie-ne pe adresa contact@happymoms.ro !