Business Kid în culise (partea a III-a) – Interviu cu Oana Luca

oanaOana Luca este voluntar în Brașov  în proiectul Business Kid, iubește copiii, educația și faptele bune. Îi mulțumim și vă invităm să o cunoașteți mai bine.
 
Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine?
Cele mai importante 3 lucruri despre mine: sunt EU (Oana Luca), sunt mamă și sunt soție.
De ce faci voluntariat?
Pentru că vreau și pentru că pot. De ce nu aș face-o? Pentru că o fac prea puțini oameni? Pentru că suntem prea ocupați? Glumesc.
Fac voluntariat deoarece este  parte din ființa mea. Nu trebuie să explic, o fac pentru că așa simt. Atunci când rezonez cu activitatea respectivă vreau să dau din timpul și cunoștințele mele și altora în măsura în care pot. Lumea s-a schimbat…am devenit mai grăbiți, mai nervoși, mai răi, mai nepăsători la cei din jur. În lumea asta nebună, nebună,orele de voluntariat aduc o oază de liniște, de fapte bune, o mică schimbare și speranță că nu e totul  pierdut….un mic gest face o diferență mare.
De când?
Dintotdeauna.
Care e motivul pentru care ai ales proiectul Business Kid?
Business Kid e unul din proiectele cu care am rezonat. Educatia financiară ar trebui făcută de la vârste cât mai fragede. Într-o oarecare măsură, genul acesta de educație îl făceam și eu acasă cu copiii mei și cu ai prietenilor noștri de familie. E important să le spunem copiilor că banii nu vin din buzunarul părinților/bunicilor și că pentru acei bani, noi parinții, muncim.
Cum crezi că va schimba acest proiect comunitatea? Dar copiii?
Știu că acest proiect va schimba mult comunitatea, în bine. Mi-aș dori să fie inclus în orele de școală,ca disciplina obligatorie. Așa cum am spus mai sus, și o să mă repet, copiii trebuie învățați că banii nu vin din buzunarul parinților/bunicilor, trebuie să știe că există diverse modalități legale de a câștiga bani, trebuie învățati diferența între nevoi și dorințe (care nu sunt neaparăt necesare), cum să-și gestioneze economiile, etc. Acest proiect se desfășoară de ceva timp și deja copiii care au participat la acest proiect văd cu alți ochi partea aceasta financiară. Părinții ne-au spus că au fost plăcut surprinși să vadă cum proprii copii își socotesc economiile, cum se interesează de alte modalități de a câștiga bani, cum nu mai vor sa le fie cumpărat orice lucru și că înainte de a cere ceva, pun în balanță dacă e ceva cu adevărat necesar sau doar un moft.
Care este cea mai frumoasă întâmplare de până acum?
Cea mai frumoasă întâmplare…….grea alegere, toate sunt frumoase dacă vezi partea plină a paharului. Fiecare experiență se poate transforma în cea mai frumoasă întâmplare. Faptul că am niște colege așa de minunate la acest proiect, că la întâlnirile pe care le avem uităm să plecăm, că am cunoscut-o pe Dana care transmite o asemenea energie, sunt niște întâmplări frumoase. Interacțiunile cu copiii fac parte din categoria întâmplărilor frumoase și minunate în același timp. Eu cred cu tărie că fiecare copil/adult e un geniu și că are o parte bună în el, mai mult sau mai putin vizibilă și că trebuie să dăm fiecăruia șansa de a înflori.
Oana spune despre ea:

„Ma numesc Oana Luca,sunt sotie, sunt mama de 3 baieti si momentan sunt in cautare de noi provocari. De profesie inginer electronist, sunt o fire onesta, ordonata, foarte corecta, ferma atunci cand se impune, dar si extrem de sensibila si atunci cand promit ceva imi tin intotdeauna promisiunea.

M-am nascut la Craiova, unde am si absolvit Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica. In acelasi oras, timp de 10ani am facut voluntariat in gradinita, desi la vremea aceea nu i se spunea voluntariat, era vazut mai degraba ca un ajutor in tot ce presupunea procesul de invatamant.

De la tata, oltean de origine, am mostenit pasiunea pentru gradinarit, pentru plimbari si bunatatea pentru oameni si nevoile lor, iar de la mama, de origine moldoveanca, am mostenit pasiunea pentru prajiturit, ambitia de a reusi in tot ce-mi propun si taria de a nu ma lasa doborata de incercarile vietii.
In copilarie imi placea sa ma cred o printesa, asa ca de-a lungul timpului mi-am creat propria lume de basm alaturi de printul meu, barbatul care-mi este alaturi de 15 ani si care m-a sustinut neconditionat in toti acesti ani. In toti anii care au trecut am cautat si acceptat tot felul de provocari, profesional si personal.
Una din marile provocari ale vietii a fost si este rolul de mama de gemeni plus cel al unui adolescent in devenire. Pentru ei sunt mama, prietena, partenerul de joaca, bucatareasa, menajera, soferul, doctorul, etc.Tot pentru ei, dar si pentru mine am ales sa ma dezvolt continuu, sa fiu cea mai buna varianta a mea prin diverse cursuri si programe educationale.
Iubirea pentru copii si importanta educatiei in procesul de dezvoltare al copiilor m-au facut sa accept provocarea de a fi voluntar in programul Business Kids derulat de Asociatia Happy Moms Brasov. Totodata, de la inceputul lui 2019 sunt voluntar si in Asociatia Salvati Copiii, filiala Brasov.
Interactiunea cu copiii este cel mai minunat si provocator lucru din lume si o recomand tuturor celor ce rezoneaza cu asta. Copiii te surprind, te provoaca, uneori ne servesc adevarate lectii de viata, iar cu putin ajutor si o indrumare corecta pot sa-si atinga potentialul maxim.”

Interviu realizat de Echipa Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top