Business Kid în culise (partea a IV-a) – Interviu cu Maria Gastaldo

Picture1Maria Gastaldo este voluntar parte a proiectului Business Kid, în Brașov, proiect în care contribuie în mod voluntar la realizarea activităților deeducație finaniară cu copiii. Îi mulțumim și vă invităm să o cunoașteți mai bine.
Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine?
Dintre toate rolurile mele pe care le trăiesc cu drag, cel mai important este cel de mamă. Cred cu tărie că a ajuta fără să aștepți ceva în schimb și să primești fără să uiți, este forma în care se văd cel mai bine cei 7 ani de acasă. Îmi place să învăț cel puțin la fel de mult cât îmi place să transmit cunoștințele mele.
De ce faci voluntariat?
Am inceput din curiozitate și din nevoia de integrare într-o comunitate: în biblioteca școlii unde învățau copiii mei. Apoi ca formă de a mă reîndrăgosti de România și de comunitatea în care am ales să trăiesc: cu Asociația Ajungem Mari în Centrul de Servicii Sociale Măgura Codlea. În amintirea tuturor celor pe care i-am iubit și au plecat la ceruri: la Fundația Bucuria Darului. Pentru că am suferit împreună cu fiul meu cel mic într-o situație nefericită în care colegi de clasa au râs de el pentru că avea un telefon cu taste și i-am promis ca o sa îl ajut făcând lumea mai bună în jurul lui, la școală: proiectul de educație financiară.
De când?
Din 2012 în Germania timp de 3 ani și din 2017  în Brașov și împrejurimi.
Care este motivul pentru care ai ales proiectul Business Kid?
Sunt economist de profesie, asta știu cel mai bine să fac. A fi profesor a fost un vis din copilărie care m-a urmărit toată viața, și uite că s-a materializat în cel mai frumos mod posibil.
Cum crezi că va schimba acest proiect comunitatea?
Activismul meu civic m-a împins să fac ceva acolo unde simt că pot aduce un aport în dezvoltarea comunității. Educația în general este cea mai sigură formă de protecție socială. În domeniul financiar neștiința distruge destine, condamnă la sărăcie nu doar pe cei vulnerabili. Acolo unde Statul nu acoperă suficient nevoia de informare în legatură cu independența financiară, cineva trebuie să o facă.
Dar copiii?
O mare dorință a acestui proiect este să ridicăm niște întrebări atât în rândul părinților cât mai ales în rândul copiilor. Întrebări legate de valori, de responsabilitate față de mediu și față de comunitate. Valoarea este dată de muncă în primul rând. Resursele nu sunt infinite, avem obligația să nu facem risipă de resurse. Ne dorim să sensibilizăm copiii asupra diferenței între nevoi și dorințe astfel pregătim terenul pentru mentalitatea de economie durabilă.
Care este cea mai frumoasă întâmplare de până acum?
Cea mai mare surpriză de până acum a fost să descopăr copii cu abilități nebănuite de comunicare, de negociere, de organizare. Copii curajoși, corecți și idealiști. E înduioșător să îi asculți cum vorbesc despre pasiunile lor, să îi vezi cum se comportă cu cei dragi lor. Le-am câștigat respectul și le suntem recunoscătoare. Cred că Târgul antreprenorial a fost o experiență de neuitat. Și exercițiul de economisire făcut cu fiul meu cel mic și care a fost costisitor pentru mine ? dar am descoperit că puștiul e tenace, știe să negocieze și să își aprecieze munca.
Maria este economist specializat în evaluări de proprietăți imobiliare și bunuri mobile de 10 ani, mamă de 3 prunci de aproape 15 ani, soție, fiică și soră, prietenă, colegă, voluntar din drag de copii.
Interviu realizat de Echipa Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top