Tomiță – motanul corporatist și băcănia lui

81446105 10156427230836213 3390195197731143680 o

Sunt Alina Tomescu, mama lui Daviduț de 2 ani și 3 luni. Fost corporatist cu o carieră frumoasă în resurse umane. Reprezint Băcănia lui Tomiţă și sunt un antreprenor la început de drum, cu planuri mărețe.

Cum a fost pentru tine schimbarea?

Deși schimbarea a fost gândită încă de la începutul sarcinii, am început să o simt abia acum. De multe ori simt lipsa pauzei de cafea între 2 analize salariale și regulile clare după care știam că trebuie să lucrez.
Cum ai luat decizia? A fost greu, a fost ușor? A fost așa cum te-ai așteptat? Cu ce provocări te-ai confruntat?
Pentru mine, decizia de a renunța la o cariera construită încă din timpul facultății a fost destul de grea, cea mai grea. Au fost nopți în care nu am putut dormi și nu din cauza lui David.️ Să renunți la un venit fix, la o stabilitate financiară, la un confort, in favoarea unui vis, scris pe o hârtie, de multe ori poate fi fatal… atât pe plan personal dar și profesional. Însă am avut și am susținerea soțului meu, Ionuț, alături de care am și pus bazele băcăniei noastre, fără de care nu aș fi reușit.
A fi antreprenor fără pic de experiență într-o țară ca a noastră, unde instabilitatea politică, economică, legislativă, sunt constante, poate fi considerată în top 5 provocări. Foarte puțin din planul nostru de afaceri a putut fi pus în practică, asta și din cauza lipsei noastre de viziune, dar și din lipsă de transparență a informațiilor furnizate de instituțiile statului.
Care a fost cel mai greu moment de pană acum? Dar cel mai frumos?

Cel mai greu moment pentru mine a fost perioada de început a afacerii, începând cu deschiderea băcăniei, mai exact. David avea atunci 8 luni și era mai mereu cu mine in băcănie; mai ales că a fost și alăptat până la un an; de cele mai multe ori el în cărucior, iar eu printre rafturi, cu clienții, vorbind despre povestea din spatele produsului. Am pierdut momente din viața puiului meu, însă profit la maxim de timpul pe care îl petrecem împreună.
Am învățat că orice afacere, indiferent de dimensiunea ei, se construiește cu multe sacrificii.
Iar cel mai frumos moment, a fost când fetița unei cliente m-a sunat să vorbească cu Tomiţă. Atunci am înțeles că suntem pe drumul cel bun și că trebuie să continuăm, că facem bine ceea ce facem.️
Așteptările și planurile inițiale coincid cu cele de acum?
Din păcate, am plecat la drum cu așteptări poate cam mari, ca doi tineri antreprenori la început (plin de vise mărețe). Dar, am avut posibilitatea să ascultăm clienții și să reușim să ne reorientăm spre nevoie lor.
Ce sfaturi ai pentru alte mame care vor să înceapă o afacere pe cont propriu?
-Investește în tine! Participă la cat mai multe evenimente de dezvoltare personala, de comunicare dar mai ales de socializare. Te vei dezvolta frumos și vei avea mai multă încredere în tine.
-Fii curajoasă, crede în visul tău și îndrăznește! Noi ne-am vândut locuința, stăm încă în chirie, însă nu am renunțat la visul nostru!
-Mergi la cursuri de antreprenoriat! Dar practice, nu cu oameni care citesc din cărți, ci cu oameni care au experiență, care sunt antreprenori, dispuși să își spună povestea, pentru ca alți să aibă de unde învăța.
-Alege un contabil bun. El este oglinda afacerii tale!
– Și poate cel mai important, nu uita sa fii mamă pentru copilul tau!
Succes!

Interviu realizat de Echipa Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top