Astăzi este despre astăzi

Mirela Retegan

Viața mea nu o să mai fie la fel după povestea asta.
Cred că trăim testul credinței, onestității, caracterului și profesionalismului.”
Un an de introspecție, o rază de optimism și o doamnă de poveste, Mirela Retegan.
Fondator Gașca Zurli, realizator si prezentator radio, antrenor de părinți, scriitoare, mamă, confirmă că visurile se îndeplinesc atunci cand îți dorești asta din tot sufletul.
Care este povestea Mirelei Retegan?
E povestea multor femei din Romania. E o poveste frumoasă, în care personajul principal urcă un deal plin de provocări. Dar știe că dacă nu renunță, atunci cand va ajunge sus, priveliștea va merita fiecare secundă de efort.
Vorbește-ne despre proiectele tale. Care îți e cel mai aproape de suflet? Ce proiect a avut cel mai mare impact în comunitate?
E ca și cum mi-ai cere să-ți vorbesc despre care copil al meu e mai important pentru mine. Le iubesc pe toate! În fiecare an facem cam șapte campanii umanitare pentru copiii aflați în diferite situații speciale și pentru mămici. 
Întotdeauna ultimul e cel mai proaspăt și mai prezent în minte, așa că o să nominalizez Ziua Eșarfelor Colorate – o campanie prin  care  ne-am dedicat ziua de naștere a proiectului Zurli, copiilor bolnavi de cancer. Oameni minunați au donat și ne-au ajutat să alungăm norii din saloanele micuților curajoși cu branule. Au pus în  acest proiect toate gandurile lor frumoase. Noi am luat energia lor și am dat-o mai departe celor care aveau atâta  nevoie.
Vom continua cu acest gen de proiecte, pentru că ne pasă!
Tot ce faci are legatură cu copiii si familia. De unde vine dragostea pentru copii?
Din familie. Părinții mei erau mari iubitori de copii. În anii 80 tata care era printre puținii oameni din cartier cu  mașină, umplea mașina de copii și îi plimba prin cartier, iar mama facea cate un lighean de pancove și le dadea tuturor copiilor de la bloc. Casa noastră a fost mereu plină de copii de la țară pentru care, să vină la noi, era ca un fel de-a merge în  tabără.
Copiii noștri sunt darul pe care îl oferim lumii. Tu ai crescut un copil echilibrat și frumos sufletește. Cum e mama Mirela Retegan? Cum ai învins teama permanentă a unui părinte, în fața posibilității de a nu lua deciziile potrivite, atunci când hotărăște pentru copilul lui?
Nu am învins frica, dar mi-am asumat-o. Am avut mereu sentimentul că joc ruleta rusească la fiecare decizie pe care am luat-o pentru Maya. Abia am așteptat să crească suficient de mare încat să decidă singură, iar eu să o susțin.
Ce este un miracol pentru tine? Ai avut parte de miracole în viață ?
Maya e primul miracol pe care l-am trăit eu. Dar pentru mine fiecare copil e un miracol. Sunt fascinată de felul în care puiul de om vine pe lume si crește. Sunt recunoscătoare pentru că am trăit acest miracol și pot să spun că nimic din tot ce mi s-a intamplat în viața asta nu egalează emoțiile și trările pe care mi le aduce experiența de mamă.
Daca ți-e dor de ceva, de ce ți-e dor? Unde-ți zboară inima?
La tata. În plecarea lui se adună toate dorurile mele.
Cum vezi tu libertatea?
Eu trăiesc libertatea. Nu depind de nimeni. Nu mă condiționează nimic. Sunt un om care respectă legea și oamenii. Le las celorlalti dreptul de a fi ei si am grijă să nu se atingă nimeni de acest drept al meu.
În contextul dilemelor contemporane, ai curajul să fii fericită ?
O daaaaa. muncesc în fiecare zi pentru asta! De la prima oră a dimineții până în miez de noapte, caut motive care să mă facă fericită. Caut oameni care mă susțin în asta, construiesc întamplări și situații care să mă facă să nu uit nicio clipa că Astăzi este despre astăzi. 

Interviu realizat de Alina Vîlcu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top