Aniela Petreanu

Aniela Petreanu

Aniela Petreanu – Plină De Viață, Puternică, Talentată

https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/09/Aniela-Petreanu.jpg

Pe Aniela o știam de la Serviciul Român de Comedie. Ne-am întâlnit în vară și i-am propus  fie speaker la conferință M.A.M.A. Instantaneu, cu entuziam, mi-a răspuns DA, apoi a acceptat  ne răspundă și la câteva întrebări. Ce a ieșit va lăsăm  descoperiți.

question Cine este Aniela Petreanu?

O femeie tânara, simpatică, carismatică, plină de viață, puternică, luminoasă, populară, talentată, încrezătoare, curajoasă, volubilă, cu un zâmbet senin, simplă, naturală, modestă :))))
question Cum ai ales teatrul?

Am fost dirijată foarte sârguincios către teatru de foarte de mică de către mama. Partea bună este că mi s-a și potrivit. Ea ar fi trebuit să fie actriță. Și-a împlinit o pasiune a ei prin mine. În formula în care activez acum (la tv ma refer), nu ma regăsesc. Sper la o relansare pe scândură (așa zic cei din lumea teatrului când se referă la scenă) cu greutate, chiar și pe la 40 de ani. Nu-mi ia nimeni talentul, iar pana la 40 de ani mai am 7 ani, deci puțin.
question De ce ești voluntar „Naște așa cum simți” ?

Sunt voluntară a campaniei „Îndrăznesc așa cum vreau” a Lion Mentor Association și voi naște cu moașa care deține domeniul www.Nasteasacumsimti.org. M-a făcut să zâmbesc întrebarea ta. Aceste două proiecte au același scop. Ai nimerit-o!
Sunt voluntară pentru că îmi doresc să nu mai fie conduse și duse de nas femeile către cezariană. Parcă sunt orbite de albul halatului medicilor obstreticieni. Obstetrica (din latina obstetrix, -icis = moaşă, de la ob = în faţa + stare = a sta) este o ramură a medicinei care se ocupă cu studiul şi asistenţa medicală specializată a femeii pe perioada sarcinii, naşterii şi lăuziei. Deci, oamenii ăștia (medicii obstreticieni) depășesc măsura, iși ies din rol. Iată care e adevarata lor menire de sub parafa. Să ne ASISTE! Să stea în față, să privească, sa urmărească, nu să ne taie!!!! Dar e nevoie de o completare care în secolul vitezei și al banului e necesară. CU RĂBDARE și considerație față de femeie și actul nașterii. Și atunci, dacă ei nu au grijă și răbdare, sunt dispusă să le învăț eu pe femei sa-și ceară aceste drepturi, sa aibă răbdare cu ele, să se respecte, să se informeze, să le mărturisesc experiența mea, să nu fușărească acest moment înălțător din viața lor și să își acorde o naștere împlinitoare.
question Cum este să fii mamă?
Sublim! Am prin genți pene, învelișuri de castane care (îl citez pe fiul meu) „parcă sunt arici de mare”, mașinuțe și animăluțe. Copleșitor de emoționant sau copleșitor și emoționant. Muncă, nene! Full time job! Muncă, cu tine și muncă să faci educație să-l faci pe pui Om. Dragostea primită de la copilul meu mă face să uit de parametrii timpului. Îți umple sufletul și reverși la rândul tău dragoste. E un schimb care merită tot efortul.
question Care este cel mai important moment din viața ta de pana acum?
Trezirea la realitate pe care am revelat-o când mi-am întâlnit duhovnicul și m-am întors cu fața la Dumnezeu și cu picioarele pe pământ. Acum 3 ani. Nu s-a produs instantaneu după prima întâlnire. S-a întâmplat treptat. În 6 luni m-am deșteptat ireversibil! :))
question Ce ai schimba în viața personală și profesională, din trecut, dacă ai putea?
Sunt curioasă ce aș fi ales eu devin. Dar pot afla și de acum încolo. Adică sa privesc o nouă zi ca pe începutul restului de viață. Mai am vreme. Nu vreau să am regrete pentru ca aș intra în depresie și ce rost are sa trăiesc în trecut când sensul e altul?
question Care este cel mai mare vis al tau?
Să devin trainer hypnobirthing.
Și mai am un vis: acela de a face un atelier sau să organizez niște întâlniri cu tătici biologici, adoptivi, de-al doilea (nu-mi place cuvântul „vitreg”) să-i ajut să învețe să aibă deschidere să se conecteze realmente cu copiii lor. Să conștientizeze că educația se face prin adaptabilitate și nu prin rigoare, cu blândețe, calm, și nu prin corijare. Bărbații pot fi ca niște polițai care amendează fiecare abatere a unui copilaș. Bărbații își simt supremația, orgoliul amenințate și uită să se coboare la nivelul lor și să îi învețe înainte de a-i mustra.
question Dar cea mai mare implinire?
Tihna pe care am dobândit-o, bucuria autentică pe care o trăiesc, liniștea fiului meu.
question Ce planuri de viitor ai?
Să nasc acasă asistată de moașă (peste două luni) în maximă intimitate și confort. În primele două ore după naștere, femeia eliberează cea mai mare cantitate de oxitocina (hormonul iubirii) de care este capabilă și de aceea vreau să experimentez aceste trăiri unice, intense și profunde care la prima naștere mi-au fost furate. „A iubi şi a fi iubit este suficient. Nu mai pretindeţi nimic! În schimbările misterioase ale vieţii nu mai este nicio perlă de găsit”, zice Victor Hugo care ne asigură că „cea mai mare bucurie a vieţii este să fii convins că eşti iubit.”
Altfel, sunt un om care nu își face planuri, dar permit să vina către mine lucrurile bune și frumoase care mi se potrivesc. Nu forțez nimic, aștept, am răbdare să văd cum se așează lucrurile.
question De ce ai acceptat să fii speaker la conferința M.A.M.A.?
Pentru că sunt o tânară mamă care simte că încă nu si-a găsit rostul. Pentru că am pasiuni, altele decât ceea ce profesez, deși, înainte de a fi mamă, profesia mea era cel mai mare deziderat. Îmi doresc să reușesc să pun cap la cap tot ceea ce am acumulat în acești 5 ani de când l-am născut pe Carol (cursuri de doula, cu specialiști in parenting, hypnobirthing, introducere în Lamaze, conferințe pe tema alăptării, module de CNV) și … să iasă ceva. Să fac ceva de ajutor pentru părinți sau viitori părinți.
 
Interviu realizat de echipa Happy Moms.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top