Andrata Tudor

Andrata Tudor

Andrata Tudor. Optimista, Implicata, Determinata

https://happymoms.ro/wp-content/uploads/2017/09/Andrata-Tudor.jpg

Spune despre ea însăși că este serioasă, optimistă, implicată, determinată, cu umor. Am cunoscut-o de curand, însă energia pozitivă și entuziasmul m-au determinat să îmi doresc să aflu mai multe.

 

question Andrata Tudor este…
Andrata Ioana Tudor este o femeie norocoasă. Sunt înconjurată de copii mai mereu, așa încât trăiesc viața ca un copil. Profesia mea este de profesoară de limba germană și de limba engleză; am lucrat în învățămîntul de stat 10 ani. Am debutat la 14 ani meditând copii de grădiniță și de atunci lucrez cu copii. În ultimul an de liceu cand am fost întrebată ce îmi doresc să devin, am răspuns simplu: Mamă!
question Te rog să ne povestești despre “Speranță pentru copii”
Asociația Speranța pentru Copii, este o asociație care promovează drepturile copilului și voluntariatul. S-a născut în 2005 și încă din primele zile le-a oferit copiiilor singuri bucurii. Împreună cu voluntarii și cu oamenii frumoși, desfășurăm acțiuni de strîngere de fonduri prin distribuirea de cărți poștale umanitare, tabere la mare pentru copiii singuri, am renovat 5 saloane din Spitalele de Copii (4 la Spitalul Clinic de Copii din Brasov si o sala de tratament la Spitalul Titan din Bucuresti), organizăm periodic workshopuri si evenimente educativ-recreeative, am renovat CTF Buburuza din Budila și acum suntem în curs de modernizare a CTF Arlechin din Târlungeni și atunci cînd avem posibilitatea financiară sprijinim și copilași bolnavi.
question Am remarcat faptul că ești nedespărțită de copiii tai. Ce rol joacă familia în viata ta?
Copiii mei sunt mai mereu cu mine, cu noi părinții lor. Împreună ne implicăm și îi implicăm în activitățile zilnice cât și în activitățile asociației. Ei sunt voluntari de la vîrste fragede, ajută și muncesc pentru că bunătatea naște bunătate. Cum am mai menționat sunt o femeie norocoasă, deoarece am o familie frumoasă. Familia este piatra de temelie pe care se constriuește o viață de om și fără de care eu nu m-aș putea defini.
 
question Ce înseamnă a fi mamă pentru tine?
A fi mamă pentru mine este cel mai frumos dar de la Dumnezeu. Mă minunez și îi sunt recunoscătoare că mi-a oferit copiii mei și copiii de la Speranța pentru Copii.
question Care este secretul pentru a avea timp să faci tot ce iți propui?
Secretul meu pentru a putea face tot ce fac…..uneori nu reușesc să fac tot ce îmi propun, dar de cele mai multe ori sunt tare mîndră că reușesc. Cum? Imi place ceea ce fac și lucrez cu drag și dăruire.
question Care este cel mai frumos moment din viața ta de mamă?
Cele mai frumoase momente din viața mea de mamă, sunt acelea în care pot răspunde atunci când unul dintre copiii mei strigă: Mami?!?
 
question Dar din povestea ta cu “Speranță pentru copii”?
Copiii singuri din centrele de plasament sunt deseori mutați și din această cauză, cunosc mulți copilași defavorizați. Cele mai frumoase momente sunt acelea în care copiii necunoscuți îmi zîmbesc și li se poate citi în ochișori bucuria și mulțumirea.
question Care este cea mai importantă trasatură a unei mame în viziunea ta și de ce?
Cea mai importanta trăsătură a unei mame este cea de empatie. Empatia este conform definiției din DEX, forma de identificare, prin trăire cu alte persoane. O mamă trăiește pentru copiii ei și simte alături de ei viața lor.
question Care sunt cele mai importante trei caracteristici ale unei femei?
Cele mai importante trei caracteristici ale unei femei sunt : înțelepciunea; o femeie trebuie să știe când să fie femeie și când să fie mamă, când să fie profesionistă, doctor, sfătuitoare, gospodină, șef de șantier și prietenă, și câte alte roluri există, numai noi femeile știm, bunătatea; o femeie trebuie să fie bună, până aproape de renunțarea la sine cochetăria; o femeie trebuie să fie cochetă și șă le facă viața frumoasă celor din jurul ei.
 
question Ce planuri de viitor ai în calitate de mamă? Dar în calitate de mămică implicată într-un ONG?
Ce planuri am? Când Dumnezeu vrea să râdă de oameni îi lasă să își facă planuri. Proiecte frumoase am multe la asociție: sper ca întro bună zi să le pot oferii copiiilor singuri același acces la educație pe care îl au copiii din familii.
Andrata Tudor este mămică a doi copii, Ada – de 11 ani și 9 luni – și Cezar 7ani și 11 luni, consideră asociația Speranța pentru Copii ca fiind: inovatoare (cărți poștale umanitare, mărțișoare umanitare), implicată, dedicată copiilor, specială, cu principii sănătoase.
Echipa Happy Moms

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Postări recente

Gabriela Brașoveanu – Din iubire pentru oameni

Cine este Gabi?  Inevitabil, cel mai ușor îmi vine să spun cine nu sunt. Dar voi spune cine sunt în …

Citește mai mult

Mădălina Popescu Duport – Iubesc oamenii și-mi iubesc muuult viața

Cine este Mădălina și care este povestea ta? În primul rând, mă bucur mult să ne cunoaștem, și sunt onorată că …

Citește mai mult

Dora Mache, Ioana Grigore și atelierele online

În plină pandemie, Dora și Ioana, au lansat ateliereonline.ro , o platformă de tip marketplace care oferă o selecție de ateliere online, …

Citește mai mult
Shopping Cart
Scroll to Top