Afacere cu iz de copilărie – CreioNela și teatrul de păpuși
Mamele și copiii din Sibiu o cunosc. Rezervările la spectacolele ei se fac cu săptamâni înainte. Petrecerile private fără ea, nu au farmec. Azi o prezentăm pe Cristina Damian alias CreioNela și povestea pasiunii ei transformată într-o mică afacere cu iz de copilărie.
Autor: Adina Lukacs
Cine este CreioNela și cu ce se ocupă ea?
CreioNela s-a născut într-o vară, într-un sat liniștit din Mărginimea Sibiului-Gura Râului, cu o fată de la deal- Cosmina Ciaușu și una de la vale- subsemnata, Cristina Damian, ce s-au descoperit întâi una pe alta. De îndată ce s-au aflat, împreuna au început a creiona cele mai frumoase povesti și jocuri. CreioNela se joaca printre copii, cu teatru de păpuși interactiv și de improvizație.
Cum a început pasiunea ta, Cristina, pentru teatru de păpuși?
Când eram mica îmi doream să fac tenis, și am făcut, câteva zile, căci doar atât s-a lipit de mine. Eram antitalent. Mai apoi am vrut să fiu gimnastă, dar iarăși, nu s-a potrivit. Am vrut să fac parte din cercul de arte plastice și desenam mereu prințese, dar nici aici nu am excelat. Întra-o zi, o colega m-a luat de mana și mi-a spus că are nevoie la teatrul de păpuși de încă o fată. Am fost introdusa în spectacol, fără prea multe repetiții și de atunci am știut că este pasiunea mea cea mai mare.
Ești soție și mamă a doua fetite, ce înseamnă pentru tine familia?
Fără să stau pe gânduri îți răspund că, cel mai important lucru pentru mine este familia mea. Ei sunt o inspirație continua pentru munca mea, mă susțin si îmi dau aripi.
5 cuvinte ce te caracterizează
Impulsivă, copilăroasă, inventivă, glumeața, sentimentală.
Ce reprezintă pentru tine aceasta afacere?
Pentru mine CreioNela este o provocare zilnica. Fiecare reprezentație este altfel deoarece copiii, in primul rând sunt diferiți.
Am înțeles ca faceți si teatru de improvizație pentru copii, pe lângă teatru interactiv cu păpuși, ce reprezintă acest lucru?
Creionam pe baza sugestiilor date de copii, o incursiune în lumea fascinanta a poveștilor, copiii fiind încurajați sa vorbească in public, să scape de inhibiții, să își folosească imaginația, dobândind creativitate și spontaneitate. De fapt, ei vor fi, pe rând, mici actori.
Un sfat pentru mamele care doresc să înceapă ceva pe cont propriu?
Sfatul meu este să își aleagă în primul rând pasiunea. Apoi să se înarmeze cu tărie pentru a face fața provocărilor care cu siguranța vor fi și să nu renunțe.