Ce Stie Ina Sa Faca: Tofu Si Lapte De Soia

Tofu Si Lapte De Soia

Tofu (branza de soia) si lapte de soia

 

Tofu (branza de soia)
Soia se lasa la inmuiat (incerc sa o las 3 zile … uneori imi iese ). Soia cruda se blenduieste urmarind proportia- soia pana la jumatea canii de blender si apa pana sus. Laptele crud astfel obtinut se strecoara bine (eu folosesc o bucata mare de perdea organza). Am facut operatiunea (umplut , blenduit, strecurat) de 2 ori si apoi am pus laptele rezultat la fiert cu sare (dupa gust). Se lasa sa fiarba 40 min – 1 h si dupa ce timpul a trecut , cand clocoteste se pune suc proaspat de lamaie. Pentru cat am avut am pus suc de la 2 lamai. Se lasa sa dea in clocot de cateva ori , pana se vede si simte la lingura ca incepe sa se inchege. Se lasa sa se linisteasca cateva minute si apoi se strecoara (aceeiasi perdea de organza) se leaga perdeaua bine si se agata la scurs pana dimineata. Se pastreaza in frigider intr-o caserola inchisa cu saramura (1 l apa 1 lingura de sare). E un deliciu !
Pofta !

 

Lapte de soia
Soia se lasa la inmuiat cel putin 24 de ore (incerc sa o las 3 zile uneori imi iese alteori nu )
Dupa inmuiere se spala si se fierbe succesiv cate 15 min in 3 ape diferite. Se strecoara si se clateste inca o data.Se pune in blender 1 cana de soia cu 4 de apa (puteti experimenta in functie de cat de gros vreti sa fie laptele) se mixeaza bine. Se strecoara (folosesc o bucata mare de organza) . Poate fi imbogatit cu curmale, banane , vanilie, miere sau ce va doriti .
E important ca soia folosita sa nu fie modificata genetic ! Sursa mea este in piata Dacia la prima taraba de mierari familiile Szanto si Baciu
Pofta buna !

Articol scris de Sorina Bascoveanu

2017-10-12T05:14:01+00:00

Leave A Comment

Web Analytics