Simina Taraboanta – Creativa Si Intuitiva

Simina Taraboanta

“Mamici cu afacere proprie de peste 5 ani, dornice de a ne impartasi din propria experienta, avem?” A fost intrebarea lansata public, la care am primit un zambitor, rapid si prompt DA, de la Simina.

 

Am descoperit o femeie puternica, o mamica iubitoare si un profesionist cu suflet deschis, dispusa mereu sa ofere voluntar din cunostintele sale de specialist legate de ONG, firma, formare si fonduri structurale, o personalitate carismatica si incantatoare. Se considera a fi caracterizata de: curaj, intuitie, creativitate, corectitudine, idei, iar afacerea este bazata pe inovatie, valoare, calitate, experienta, vechime, asa cum insasi declara.

question Cum a inceput si cum a evoluat povestea antreprenoriatului tau?

Ideea initierii unei afaceri proprii mi-a venit dupa ani de munca intr-un ONG, care m-a invatat multe dar mi-a si dat curajul necesar inceperii unei afaceri pe cont propriu. A fost o hotarare de moment, mi-am urmat intuitia si dorinta de a face ceea ce imi place. Daca reusesti sa faci ceea ce iti place si evolutia va veni. Am evoluat si eu impreuna cu afacerea si am invatat ca in antreprenoriat, orice provocare trebuie acceptata si ca riscand te dezvolti.

question Ce inseamna pentru tine rolul de mama? Dar de antreprenor si presedinte ONG? Cum se impaca toate rolurile tale sau cum le imbini?

Cred ca a fi mama e o alta etapa a evolutiei mele ca persoana si e o stare fireasca a oricarei femei. Pentru mine rolul de mama e o lectie de relaxare, afectiune si fericire si nu il consider un job, ci o oaza de energie din care imi incarc bateriile. Pe de alta parte, rolul de antreprenor, desi este un job destul de obositor atat fizic cat si emotional, este cel in care ma simt bine, facand ceea ce imi place. Pentru mine este important ca fiecaruia dintre aceste roluri sa-i acord importanta pe care o merita, nefacand abuz nici de unul nici de altul.

 

question Ce ai face diferit in calitate de mama?

As mai face un copil daca as avea cu 10 ani mai putin.

question Dar in calitate de antreprenor?

Mi-as alege mai cu grija colaboratorii si as incerca sa aduc un plus valoare afacerii prin ceva unic (ceea ce este de fapt si planul meu).

question Care a fost cea mai mare realizare ca mama?

In primul rand venirea copilul a fost o reala realizare, pentru mine nefiind chiar usor si natural sa devin mama. Dar a meritat asteptarea.

 

question Dar in calitate de antreprenor?

Cred ca si pentru mine, ca si pentru multe alte afaceri, in ziua de astazi e o realizare sa mentii afacerea la un nivel satisfacator pe piata.

question Cum ai ierarhiza rolurile tale si de ce?

Nu imi place sa fac ierarhii in viata mea, fiecare are importanta lui. Poate ca intr-o zi e mai important sa fiu mama, iar in alta zi e foarte important sa fiu antreprenor in primul rand. E important sa iti asumi atatea roluri cate poti sa joci. Deja daca sunt mai multe, desi importante, rezultatele vor fi slabe. Si ajungi in situatia de a pastra in viata ta doar rolurile care intr-adevar conteaza.

 

question Ce planuri ai pentru viitor?

Ma feresc sa imi fac planuri pe termen lung si ma bucur de viata asa cum e. Imi doresc sa imi indeplinesc cu succes toate rolurile, imi doresc sa aduc un plus valoare vietii mele prin ceea ce fac atat pe plan personal cat si profesional.

question Ce le-ai transmite mamelor care doresc sa inceapa o afacere?

Sa creada in idee! Sa creada in ele! Sa o inceapa!

question Un gand despre Happy Moms?

Felicitari pentru ideea Happy Moms in primul rand, va doresc sa faceti multe mame fericite pt ca asa vor fi si copiii fericiti!

 

Simina Taraboanta are 37 ani, este mamica de Luca de 2 ani si 10 luni, este owner la Versus Project si presedinta a asociatiei AtelieR.

 

Interviu realizat de Eliza Cherulescu Biro (redactor Suntpitic.ro)

2017-10-03T11:54:26+00:00

Leave A Comment

Web Analytics