Silvian Duica – Pasiune, Dragoste, Carisma

Silvian Duica

Silvian este un actor talentat, carismatic, un tatic implicat, un partener de nadejde.

question Cum si cand ai decis ca vei fi actor?

Am stiut ca voi fi actor in clipa cand am picat primul sub linie la examenul de arta teatrala de la Targu Mures in 1994. A fost o mare lovitura, nu ma asteptam ; eram ca si sigur ca intru, dar soarta a decis sa fiu de fapt marele picat. Daca intram atunci as fi fost coleg de clasa cu Ada Milea. Au urmat alte 3 incercari de a intra la teatru si am reusit in final. Intrasem ultimul cu cea mai mica medie…dar intrasem. Cu Ada am avut ocazia sa jucam pe scena Nationalului targumuresean si la Teatrul Studio ( sala de spectacole a Universitatii de Arta Teatrala Targu Mures).
Provocarea mai mare e a fost cand am iesit din facultate ( cu nota maxima ca sef de promotie)

question Care este cea mai mare realizare in domeniul profesional?

Asta voi sti cand voi termina cu actoria, teatrul si filmul. Consider ca drumul e sinuos , presarat cu multe provocari dar si satisfactii care ma ajuta sa merg mai departe. Uitandu-ma putin inapoi ( nu cu manie :)) as putea spune ca o mare realizare este participarea in filmul Cold Mountain sau participarea la un festival de teatru international din Croatia.asta pe forte proprii!!

question Care este cel mai mare vis al tau ca actor?

Daca as spune Hollywood, ar trebui deja sa fiu acolo. Daca as spune scena Nationalului bucurestean, ar trebui deja sa fiu acolo…Dar cred ca ar fi suficient sa visez sa imi vad numele intr-o distributie cu actori valorosi.

question In afara de teatru, mai ai vreo pasiune?

Da sigur. Muzica, rock-ul ca atitudine, motocicleta mea, natura, fotografia, arta culinara…

p-1010546

question Esti tatic. Ce s-a schimbat in viata ta dupa venirea pe lume a fetitei tale? Dar dupa ce a aparut si al doilea copil?

S-a schimbat in multe. La a gandi ca pe o responsabilitate, de a darui mai multa dragoste si afectiune, de a intelege, de rabda, de a sti sa treci mai departe. Iar de cand a venit Gruia, bebelusul nostru, responsabilitatea de tatic a devenit majora, bucuriile fiind pe masura. Si uite  asa ne dam seama de sensul vietii 🙂

question Cum este meseria de parinte?

O meserie care se invata pe parcurs. Plina de satisfactii, dragoste, nopti nedormite ( mai mult Ioana!) dar in final totul se uita pentru ca notiunea de familie e mai puternica.

question Care este cea mai mare provocare ca parinte de pana acum?

Nu stiu. Habar nu am. A fi parinte nu este o provocare. E o stare de fapt, daca esti in pozitia aceea. Si atat.

question 5 cuvinte care te caracterizeaza ca tata. dar ca actor?

Blandete, Tandrete, Dragoste, Critica, Flexibilitate
Pasiune, Dragoste, Simt Critic, Autodidact, Carisma

2017-09-25T18:55:00+00:00

Leave A Comment

Web Analytics