Loredana Plumb – Beneficiara Business Mom III

Loredana Plumb

Loredana este o femeie energica, vesela, optimista si puternica. Mama singura, a renuntat la multinationala, si cu ajutorul Business Mom III – program finantat in anul 2016 de OMV Petrom prin Fundatia PACT, a ales drumul bucuriei de a fi antreprenor, organizand evenimente culinare si fiind reprezentanta unui brand-autor in bucatarie. Care a fost drumul? Vedem in cele ce urmeaza!

 

1. Care a fost motivul principal de a începe o afacere pe cont propriu?
A fi pe cont propriu a venit din interior. E parte din mine si din spiritul meu de a fi libera si neconstransa de norme, reguli si principii in care nu cred.

2. Cum ai ajuns de la idee la afacerea pusă in practica?
Pornirea afacerii a plecat de la o nevoie personala de socializare intr-un mod neconventional, intr-un spatiu intim, dar care nu este acasa. Suntem fiinte sociale, ne dorim sa iesim din case si sa ne petrecem timpul cat mai creativ si placut cu putinta alaturi de cei mai dragi noua.
Pentru mine, adunarea in jurul mesei creeaza cadrul perfect pentru deschidere, relaxare, pentru impartasirea de idei si experiente cu ceilalti participanti la masa. Insa nu iti doresti mereu sa mergi la restaurant sau in vizita, vrei un teren neutru unde sa te simti confortabil, relaxat si liber sa te exprimi. Iar gatitul este pentru multi dintre noi un mod de a exprimare a creativitatii.

3. Ce ai considerat ca poti face deosebit de ceilalți din același domeniu deja existenți pe piața?
Nu ma pun in competitie cu ceilalti, ci invat de la ei.
Insa, motivatia mea personala este entuziasmul punerii in scena de fiecare data cand creez un eveniment. Ma bucura fiecare ingredient, fiecare culoare, fiecare miros si, chiar daca pare ca fac acelasi lucru de mai multe ori, de fiecare data iese diferit. De ce? Fiindca contextul este diferit, oamenii sunt diferiti, dinamica este diferita.

4. Cum ai aflat de programul Business Mom, cum ai ajuns sa participi la el si cum te-a ajutat acest program?
In Business Mom am ajuns datorita Danei pe care o cunoscusem cu ceva timp inainte si cu a carei idee de a sprijini mamele, rezonam in mod deosebit.

5. Care parte a programului ti s-a părut mai utila? Cursurile sau mentoratul?
Ambele parti au fost utile in egala masura. In timp ce cursurile pun baza pentru a trece de la idee la punerea ei in practica, mentoratul presupune intelegerea mecanismelor functionarii unei afaceri.

6. Odată demarată afacerea, care a fost cel mai mare obstacol întâmpinat si cum l-ai depășit? (sau daca nu a fost depașit, de ce?)
Eu prefer sa numesc provocare orice situatie neprevazuta sau care ma pune, aparent, in dificultate. Iar pentru mine, orice provocare pune in actiune creativitatea deoarece presupune gasirea de solutii in beneficiul ambelor parti implicate.
De-a lungul timpului am invatat sa nu reactionez la primul impuls, sa analizez situatia in care am ajuns si sa actionez ghidata de simturi.

7. Cum iti promovezi afacerea? E suficient, sau se poate mai mult?
Promovarea afacerii a inceput inca de pe vremea cand nici nu stiam ca voi avea o afacere 🙂 si este vorba despre „promovarea” mea personala care este o activitate continua. Ies din casa, particip la evenimente in zona mea de interes, uneori fac si voluntariat, iar lucrurile se asaza de la sine, oamenii vin inspre mine pentru ca stiu deja cu ce ma ocup. Totul decurge firesc.

8. Planuri pentru viitor.
Sigur ca am planuri de viitor, unele in aceeasi sfera de activitate, altele care vin cumva ca o extensie a acesteia.
Nu dau exemple concrete pentru ca, momentan, nu e cazul insa sunt deschisa si receptiva, iar idei imi vin continuu. Mi le notez, iar, la momentul potrivit le pun in practica.

2017-10-03T12:12:21+00:00

Leave A Comment

Web Analytics