Laura Ioniță – Sinceră, Emotivă, Sentimentală

Laura Ioniță

Laura Ionita este mama, antreprenor si sprijina actiunile Asociatiei Happy Moms. Maripusc, afacerea ei de suflet, este una dintre cele mai prospere (si dulci 🙂 ) in domeniu din zona Brasov. Multumim pentru sprijin, implicare si generozitate !

 

question Laura Ionita este mama, sotie, manager. Ce altceva ar fi util sa mai stim despre dumneavoastra?

Sunt brasoveanca si mi-am dorit sa raman asa (cu toate ca am terminat ASE in Bucuresti si mi-ar fi placut mult sa raman acolo).
De aproape 15 ani sunt director economic la MARIPUSC, un laborator de cofetarie-patiserie cu renume in Brasov.
Lucrez cu mare drag, cu pasiune as spune, poate si pentru ca este afacerea familiei mele.
2013 a inceput pentru mine cu schimbari majore: chiar la inceputul lunii ianuarie am decis sa-mi schimb statutul de domnisoara in cel de sotie. Si pentru ca lucrez intr-un domeniu in care am contact cu viitoare mirese, care mai de care mai sofisticate in a-si pregati nunta mult-visata, eventual cu multe luni inainte, cu multe detalii chinuitoare pentru oricine se afla in jurul lor, cu stres nefolositor nimanui, cu timp pierdut in defavoarea savurarii clipei, am decis impreuna cu sotul meu ca nunta va avea loc in 3 saptamani.
A fost usor pentru ca am stiut exact ce vrem, bazandu-ne pe simplitate, rational, idei personale, suflet mult.
Si pentru ca Dumnezeu a fost aproape de noi tot timpul, rodul dragostei noastre a venit chiar inainte sa planificam noi anul in care dorim sa devenim parinti.
Asa, spre finalul anului, in 9 noiembrie, de Sf. Nectarie, a venit pe lume baietelul nostru, Ovidiu.
Din femeia care pana nu demult stia sa munceasca mult, cu spor, cu dragoste, sa aiba putin timp pentru ea, in 2013 aceasta s-a implinit, fiind nu doar manager, ci si sotie, si mama.
Uitandu-ma acum inapoi, imi dau seama ca a fost destul de usor, deoarece ma simteam pregatita de aceste schimbari de cel putin 5-10 ani, doar ca nu sosise momentul.

question Cum a inceput povestea Maripusc si de ce?

Mama mea a pornit afacerea Maripusc in 1994. Eu eram pe atunci liceana, dar cunoasteam toate trairile si actiunile intreprinse de parintii mei pentru a demara si a creste afacerea.
Astfel incat, cu toate ca mi-am urmat rostul (liceu, facultate, master in finante-asigurari la Bucuresti), nu am fost o clipa straina de ceea ce se construia.
In 2000 m-am intors acasa si am pasit oficial in familia Maripusc.

question Care a fost cel mai greu moment din evolutia profesionala?

Bineinteles ca visam, ca multi tineri in anii 2000, sa lucrez intr-o multinationala sau cel putin intr-o banca de renume.
Am facut practica in banci, am lucrat intr-o multinationala in timpul masterului, dupa care am deschis la Brasov un birou pentru un broker de asigurari de renume mondial – AON.
In paralel lucram si la Maripusc.
A venit clipa cand a trebuit sa aleg, iar alegerea mea a fost familia, sufletul meu.

question Care a fost cel mai dificil moment al afacerii Maripusc?

Am trecut prin clipe deloc placute, cand starea de sanatate a mamei mele nu i-a mai permis sa fie trup si suflet langa noi. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, nu au fost de durata prea mare si finalul a fost fericit.
Atunci, fara voia mea, a trebuit sa fiu tare, sa preiau fraiele, sa iau decizii care ne priveau pe toti angajatii Maripusc, sa continui ceea ce mama a construit cu atata munca, cu atatea trairi.

question Ce ati schimba in traseul profesional daca ati avea sansa sa o faceti?

Am un mare noroc profesional vorbind: pot sa experimentez ceea ce imi doresc, pot sa vin cu idei si sa le punem in practica, atata timp, bineinteles, cat sunt plauzibile, corecte, fundamentate.

question Sunteti mama. Ce schimbari a adus acest statut in viata profesionala?

Pentru ca timpul de munca efectiva mi s-a fragmentat cu mult, am fost nevoita sa fiu mai organizata ca pana acum, sa incerc sa-mi eficientizez si mai bine munca, pentru ca nici una din „meseriile” mele sa nu aibe de suferit.
La modul cel mai serios, eu sunt manager-mama 24 ore din 24. Adica, nici cand ajung acasa Maripusc nu dispare, si nici cand sunt la munca efectiv gandurile mele de mama nu sunt disipate.

question Cum decurge o zi din viata dumneavoastra?

Zilele mele sunt foarte antrenante, nu cred ca multe femei ar putea sa aibe astfel de zile in continuu: de multe ori ma gasesc alergand pe strada pentru a salva timp si a rezolva cat mai multe. Insa am satisfactii pe masura: rezultate in afacere, copil care creste armonios. In plus, nu ma plang, deoarece aceasta a fost alegerea mea.

question Cum este, in 10 cuvinte, statutul de mama?

Natural (de 5 ori), mult-asteptat, ma defineste, sensibil, atragator.

question Ce planuri de viitor aveti in plan personal si profesional?

Imi doresc sa crestem pas cu pas, fara sa sarim peste etape, sa ne bucuram de tot ce ne inconjoara si sa avem aproape doar persoane dedicate noua.

question Ce ar trebui sa stie o mama care doreste sa porneasca o afacere?

Sfatul meu este sa incerce sa creasca prima data o afacere, sa ajunga cu ea la un punct de relativa maturitate, unde nu apar prea usor suisuri sau coborasuri majore. Atunci cred ca este pregatita sa devina si mama in adevarul sens. Si chiar daca sta o vreme acasa cu puiul ei, sa se asigure ca persoanele care-i preiau din atributii sunt cele potrivite.
Cele 2 meserii nu sunt usoare, de fapt nicio schimbare nu este usoara, insa tine de dorinta, de motivatie, de incredere, de sprijinul celor din jur ca acestea sa fie in armonie.

question Cum v-ati caracteriza in 5 cuvinte?

Sincera, emotiva, cu frica lui Dumnezeu, respectuoasa, sentimentala.

question Cum ati caracteriza afacerea dumneavoastra in 5 cuvinte?

Pasiune, normalitate, crestere rationala, privim clientii ca pe dragii nostri prieteni, corecta.

 

Interviu realizat de echipa Happy Moms.

2017-10-03T12:18:26+00:00

Leave A Comment

Web Analytics