Laura Avram – Perseverenta Si Sensibila

Laura Avram

Am descoperit-o pe Laura in postura de mama si femeie de afaceri, am rugat-o sa ne povestasca despre ea, despre afacere. A decis ca este cazul sa conduca si sa organzieze singura totul. Si ne-a si povestit cum.

question Esti mamica. Ce reprezinta pentru tine copilul tau?

Pentru mine, copilul meu este aproape totul, este gura mea de aer proaspat, mandria mea, este cel mai de pret pentru mine si sotul meu, motivul care ma binedispune mereu, este acel “ceva”pentru care femeia de afaceri din mine isi ia liber. Ii multumesc mereu ca m-a ales pe mine sa ii fiu mama. Ne intelegem foarte bine, sunt mandra de evolutia lui de pana acum, consider ca am evoluat cu el. Cand am fost insarcinata lucram foarte mult, odata cu venirea lui pe lume, Raul a fost pe locul I in mintea si in inima mea. Copilul meu este cel care ne-a invatat sa fim uniti, sa petrecem timp in familie, sa radem, sa ne distram, sa ne prostim, sa fim familie.

 

question Ce reprezinta pentru tine afacerea?

Afacere mea, a fost momentul in care eu am luat viata in piept. Aveam 23 de ani, un chef de munca teribil, abia terminasem facultatea, specializare marketing, lucram ca manechin si agent de asigurari. Foarte repede, afacerea a devenit principala ocupatie, si singura pentru ca imi ocupa tot timpul. Este ceea ce imi place sa fac, ce i-am invatat si pe altii sa faca, locul de intalnire cu prietenii, locul in care imi petrec timpul. Toti 3 ne simtim foarte bine la Vanilla.

Totul a inceput in 2008, pregatisem totul de prin noiembrie, dar “marea deschidere”a avut loc in data de 5.12.2008. Se numea “Vanilla Night”, numele ales de mine. Investitia de inceput a fost facuta cu fonduri minime, efect maxim. Dupa un an, m-am cunoscut cu sotul meu, impreuna am adus mesele de biliard si ping-pong, iar in decembrie 2011, pe 26, am deschis “Vanilla Loungee&Games”, un proiect de amploare, cu o investitie semnificativa. La inceput, in 2008, eu ma ocupam singura de absolut tot: contabilitate primara, aprovizionare, program, la inceput am avut barmani calificati, apoi am angajat personal, pe care l-am invatat cum sa servesca, cum sa prepare, tot ce trebuia. Intre timp, s-a calificat toata lumea, si cei vechi ii invata pe cei noi, mai ales ca s-a marit firma. Acum lucram cu o firma de contabilitate, de aprovizionare tot noi ne ocupam.

 

question Iti amintesti prima zi ca femeie de afaceri?

Imi aduc vag aminte, eram obosita dupa amenajare, deschidere. 🙂 … inca de la inceput am lucrat si eu in bar, ca barman, sau ospatar, in functie de nevoi.

question Cum reusesti sa imbini calitatea de mama cu cea de femeie de afaceri?
Sa fii mama, chiar este o calitate, sa fii femeie de afaceri, la fel, dar satisfactiile nu se pot compara, satisfactiile sunt complementare. Spre norocul meu, cel mic are un program de somn, asa ca pana la somnul de pranz petrecem timpul impreuna la Vanilla. Incerc pe cat posibil, sa fiu prezenta in firma, fara ca Raul sa simta ca mami are afacere.

question Care a fost cea mai dificila experienta in calitate de mamica?

Din fericire, am avut foarte putine momente dificile ca mamica. Pe primul loc este prima data cand am plecat fara Raul din tara. Eram extenuati dupa sarbatorile de iarna, noi avem numai 3 zile libere pe an, si am plecat intr-o mini- vacanta in Germania si Italia. Am stat 8 zile, au fost printre cele mai lungi zile. Numai la Raul m-am gandit si numai despre el am vorbit, norocul nostru ca eram in concediu cu persoane foarte dragi.

question Dar in calitate de femeie de afaceri?
Cel mai dificil a fost la inceput, cand m-am trezit singura, cu multe pe cap, chirii, salarii, furnizori, dar incasari ca la inceput, usor micute. Am trecut repede peste, absolut tot profitul, oricat de mic, il foloseam pentru imbunatatiri, investitii in afacere, reclame, produse promotionale…

question Ai un sfat practic pentru mamicile care cocheteaza cu ideea de a deschide o afacere?
Eu le-as sfatui sa fie sigure pe ele, sa se decida exact ce si cum vor face, sa fie increzatoare in fortele proprii. In momentul in care iti deschizi o afacere, se triaza si prietenii, iar sustinerea de care au nevoie, trebuie sa vina din partea partenerului de viata. Cel mai bun sfat primit de mine: Cea mai buna parte a unui sfat este ca sfatul poti sa il urmezi sau nu, de aceea este sfat!

question Ai un sfat pentru membrele comunitatii Happy Moms?
Sunt mandra ca fac parte din aceasta comunitate! Le-as spune mamicilor sa isi urmeze visele! Cel mai important lucru: Sa fie ele insele!

 

Laura Avram

Varsta: 27 ani
Copil: Raul
Varsta copil : 2 ani
Afacere in domeniul: Restaurante si baruri
Investitie initiala: 15000 euro
5 cuvinte cheie: perseverenta, copilaroasa, sensibila, rezistenta, pozitiva
5 cuvinte pentru afacere: idee, distractie, organizare, dedicatie, relaxare

 

Interviu realizat de Eliza Cherulescu Biro (editor Suntpitic)

2017-10-03T11:49:33+00:00

Leave A Comment

Web Analytics