Inspirație Din Mijlocul Toamnei

Inspirație Din Mijlocul Toamnei

Un designer floral are norocul si privilegiul sa scrie o poveste multidimensionala. O poveste in culori, o poveste cu textura, forma si parfum.

O poveste care pleaca de la o idee si care pe masura ce e scrisa creste, se dezvolta si se schimba odata cu artizanul ei. Si ca in orice forma de arta, floristul isi ia ideile din ceea ce il inconjoara: uneori poate fi un sentiment pe care vrea sa il obtina, alteori poate isi propune sa te urce pe stanci cu flori de colt, sau sa te poarte pe maluri de mare printre scoici si corali.

Cand gandesc conceptul oricarei compozitii florale ma intreb intai ce emotie sau ce stil vreau sa redau. In mijloc de toamna, simt ca inspiratia vine singura. Vine firesc din bogatia de texturi si din alaturarea de culori puternice. Apoi caut elementele care sunt cele mai potrivite pentru a spune acea poveste.

In abundenta toamnei am o intreaga paleta cu care sa povestesc: mere rosii care par ca pastreaza pe coaja lor soarele bland din Septembrie, trandafiri de culoarea flacarii care cuprinde frunzele, orhidee cu reflexii de arama si de vin sangeriu. Le-am alaturat pe toate si pentru ca emotia sa fie completa le-am condimentat cu flori de bumbac. Bumbac pufos ca puloverele care au asteptat cuminti pe rafturi dimineti cu ceata si cu aroma de frunze pline de roua.

De pe poteci de padure am adus inflorescente gri ce seamana cu jnepenii si verdele albastrui al cetinilor care raman neschimbate pe fundalul ruginiu. Toate se revarsa si abunda asemenea toamnei. O toamna in care la ceas de amurg te bucuri de culori si de miros de lemn, de o carte buna si de un pahar de vin rosu.

 

Concept si design floral: Anca Ilea

P.S. Acum ca am ajuns la capatul povestii, va lamuresc intentia acestui articol: lunar va fi o bucurie si o onoare sa va spun atat in cuvinte cat si in imagini, povesti cu flori si despre flori.

Articol scris de Anca Ilea, Manager evenimente in cadrul Contessina Events

2017-10-12T05:18:57+00:00

Leave A Comment

Web Analytics