Ia Noastra Cea De Toate Zilele

Ia Noastra Cea De Toate Zilele

Primavara aduce cu ea parfum de traditii, arome de cer senin si bucuria imensa de a fi din nou impreuna cu natura. Am fost fascinata mereu de tot ce este frumos, traditional si unic.

 

Doua maini de mama pot face atat de multe pentru si impreuna cu pruncii…pot face amintiri. Din dorinta nestavilita de a avea o ie doar a mea, am descoperit o doamna, o bunica priceputa, care aseaza rosul si negrul mestesugit pe panza alba, in modele mestesugite si frumos oranduite. Punctele curg rauri, trandafirii cad a parfum, iar apele se involbura si se linistesc a pricepere si mestesug.

Coase ii brodate manual, iar fiica ei, Irina Matei, a aceepta sa ne-o caracterizeze: “Mama a invatat sa coasa de la mama ei, angajata la Arta Casnica, singura organizatie la care lucrau toate femeile din Breaza. Bunica mea cosea tot felul de ii, una mai frumoasa ca alta. Mama o ajuta mereu.
Acum mama este pensionara si marea majoritate a timpului o petrece cosind ii. Nu exista model sa nu-l stie coase, pe toate le imbogateaste si le tranforma. Fiecare ie este unica si deosebita.”

Talentul si rabdarea doamnei Liliana aduc a bunica cea din tinda, aduc a sat si candoare, pasiunea pentru cusut naste seninatate in priviri si liniste in ganduri. Coase cu drag, coase minutele, orele si tainele negandite si nestiute, coase cu dor de vremurile cand mamele se adunau la claca.

Coase a mama si bunica priceputa. Coase. Ii brodate manual.

Echipa Happy Moms

2017-10-12T05:09:13+00:00

Leave A Comment

Web Analytics