Estera – Joaca. Bucurie.

Estera - Joaca. Bucurie.

Culori si forme incantatoare, talent si copilarie. Aflasem de ceva vreme despre Estera, apoi un sir de intamplari si oameni, un intreg univers, ne-a adus in final in acelasi loc. Din nou. Am pedalat, am povestit cate ceva despre copii si apoi am convins-o sa devoalam cate ceva din spatele tablourilor zglobii. Am aflat o mamica artist plina de iubire pentru frumos si copii, vesela si plina de emotii pozitive. Un interviu cu forme si culori.

 

question Cine este Estera ?

Estera este o fetita care a „crescut mare” dar care iubeste copiii, jocul, muzica, dansul, lumina, si culorile.
Un om care incearca in permanenta sa se cunoasca pe sine si sa evolueze.
Este copil, mama, iubita, sora, prietena si artista.

question De cand pictezi?

In clasele 1-4 am studiat vioara. In clasa a 5-a mi-am rugat parintii insistent sa vanda vioara si sa ma transfere la sectia Arte Plastice. Am continuat apoi Liceul de Arta, sectia Grafica.
Mai tarziu, am terminat Imagine Film si o mare perioada de timp m-am dedicat graficii publicitare si apoi animatiei 3D.
Dupa 9 ani de lucru pe calculator m-am reintors de unde am plecat: la hartie, panza si culori, dar cu totul schimbata. O alta EU. Stilul mi-a fost influentat de lumea animatiei: personaje de basm, lumi fantastice si culori puternice.

question Ai sau ai avut vreun mentor?

Mentor? Nu cred. Dar au fost tot timpul fiinte care m-au inspirat. Oameni, locuri, momente…

question Cum a inceput pasiunea pentru pictura?

Cand lucram in domeniul animatiei 3D, mi-am dat seama ca SIMT foarte bine culorile, ca pot sa lucrez usor cu ele (desi in liceu eram convinsa ca sunt grafician si ca nu ma priep la pictura, la lucrul in culoare). Mi-am descoperit parca o chemare demult uitata.
In momentele in care schitez un tablou, personaje de basm se contopesc cu trairi din copilarie, si formeaza scenele care sunt sustinute de culoare. In aceste scene ma regasesc.
Personajele din jurul meu sunt cuminti, echilibrate, meditative, ajunse in punctul in care sunt conectate cu Universul

question Ce ai fi facut daca nu ai fi pictat?

E foarte greu sa raspund la intrebare pentru ca in continuare ma simt atrasa de multe alte aplicatii ale artei. Mi-ar fi placut sa fac scenografie, design interior, sau arhitectura, sau machiaj, sau… sau.

question Cate ore are ziua ta?  De ce?

Nu sunt o persoana matinala. NUUUU. Rolul de mamica a zdruncinat bine de tot programul meu boem, dar in continuare nu imi place sa ma trezesc prea devreme. Sunt destul de activa in restul zilei si cateodata imi este greu ma opresc noaptea.

question Care a fost cel mai simpatic proiect pe care l-ai realizat?

Cand eram insarcinata cu primul copil (Luca), acum 5 ani si jumatate, am avut o comanda, o pictura de 2 m /2 m pentru un cabinet de avocatura din Bucuresti. Noi ne mutasem de curand in Brasov. Mi-am comandat panza (sasiul) de la Bucuresti, dar cand sa bag panza in casa (unde urma sa o pictez) … nu a incaput pe usa de la intrare.
Ne-am dus repede la magazin sa cumparam un cort de gradina, pentru ca ploaia dadea semne sa apara. Ne-am cumparat cortul, am instalat panza in gradina, in cort…si acolo am pictat-o. Aveam o burta imensa.
A fost cu peripetii si mai tarzu, cu transportul ei la Bucuresti. Dar, in final a ajuns cu bine in sala de conferinta a avocatilor si toata lumea fost multumita 🙂

question Cum reusesti sa imparti timpul intre pictura si familie?

Am avut o pauza mareeee. Avem doi copii, nascuti la interval de 1,9 ani.
Primii 4 ani de cand sunt in rolul de mamica au fost dedicati exclusiv copiilor. Am inceput sa pictez din nou in 2013 pentru noua expozitie – Art for Kids, unde am creeat tablouri pentru camere de copii.

 

.question Cum si cand iti reincarci bateriile?

Sunt recunoascatoare pentru tot ce am si multumesc Universului pentru toate darurile pe care le primesc zilnic.
Meditez, ma rog, stau cu picioarele desculta pe pamant. Simt ca natura este magica. Acolo ma incarc.
Dar, nu sunt 100% zen…asadar, adesea evadez cu oameni dragi la cafea sau la dans 🙂

 

question Cum este Estera ca mama?

Imi doresc sa fiu o mama echilibrata si inteleapta.
Sunt o mama care isi doreste sa fie din ce in ce mai buna pentru copiii ei. Incercam sa avem un stil de viata sanatos si asta se extinde in mai multe zone: alimentatie, parenting, activitati, program zilnic. Cred ca iubirea neconditionata si rabdarea este tot ce au nevoie copiii sa creasca frumos si armonios. Incerc sa nu imi stresez copiii cu reguli absurde, sa ii las sa experimenteze o gramada de lucruri (chiar daca fac mizerie sau explodeaza bucataria) si incerc sa pun limite atunci cand este imporant. Nu vreau sa ii ‘formatez’, nu vreau sa ii cresc intr-u tipar. Imi doresc copii liberi si fericiti.
Cred in copii. Cred in magia lor… si de multe ori incerc doar sa nu ii stric.

question 5 cuvinte care te caratcerizeaza, 5 cuvinte care caracterizeaza ce faci

Joaca. Bucurie. Libertate. Culoare. Copilarie.

 

Interviu realizat de echipa Happy Moms.

 

2017-10-03T11:59:42+00:00

Leave A Comment

Web Analytics