Emiliana Veres. Emotii, Imbratisari, Cuiburi De Zambete

Emiliana Veres

Cuvintele cheie pentru cea mai buna ingrijire a unui copil sunt legate de caldura, de purtare, de miscare si de nutritie. Sunt singurele conditii pe care bebelusul le stie si il linistesc. El a fost timp de noua luni cuprins in corpul cald al mamei, bine hranit si in continua miscare.

 

In spatele sling-ului Cuib sta o mama, Emiliana. Cu doi prunci. Idea sling-ului a venit dintr-o nevoie și o nemultumire fata de ce gasise pe piata, pentru purtat pruncii. Mi-a povestit ca a probat multe sisteme de purtat bebelusi, sanatoase sau mai putin sanatoase despre care nu stia si a achizitionat un sistem inadecvat, de pe un site online. A incercat sa il modifice si de aici a aparut iar nemultumirea. Prea multe detalii, prea multe curele, prea multe catarame.

 

Utilizase deja sling-ul fix pe un umar si simtea ca trage destul de tare intr-o parte. Asa a aparut si a evoluat ideea. Combinata cu pasiunea pentru geometrie descriptiva, cu informatii despre toate mijloacele de purtat, mai ales wrap-ul (esarfa aceea lunga de 5 m care se infasoara cu delicatete), toate au determinat evolutia conceptului de Cuib. Si creste in fiecare zi pe baza feedback-urilor realiste de la persoanele care il testeaza. Emiliana spune ca ii este drag faptul ca impreuna cu familia ei a cuibarit emotii si trairi in toata aceasta perioada, pe care incearca sa le impartaseasca in jur cu deschidere!

Cuibul este locul unde bebelușul are mereu ”imbratisarea mamei” (precum si a tatalui, a bunicilor, a matusilor si a unchilor, a bonelor si a prietenilor). Cu un portbebe/pouch/sling fix Cuib, mainile sunt libere, astfel incat pot fi folosite pentru a strange in brate pruncul sau pentru alte indeletniciri. Mainile sunt libere pentru a lucra, a gati, a avea grija de ceilalti frati, pentru a plimba cainele, pentru cumparaturi, pentru o vizita sau un spectacol…

A cuprinde inseamna a face Cuib, mainile cuprind cu adevarat trupurile micutilor. Exista astfel bucuria ca pruncii se simt cuprinsi, ca ii cuprindem, dar si mobilitatea unui portbebe versatil si usor de utilizat. Sling-ul Cuib e un simbol al unei calde imbratisari ori de cate ori puii sunt purtati.

2017-10-12T05:11:15+00:00

Leave A Comment

Web Analytics