Dana Anghelescu – Modesta, Puternica, Inspirata

Dana Anghelescu

Dana este un talent scriitoricesc innascut, o mama si o sotie implinita, un profesionist implicat, o femeie de afaceri de succes. Am decis sa ii iau un interviu, de fapt sa ii smulg niste confesiuni, asa cum ea insasi a numit ceea ce urmeaza.

 

“Dorind să mă alătur echipei Happy Moms, Dana Lupsa mi-a spus că va urma să răspund unui interviu ca să mă prezint celorlalte mame care nu mă cunosc. Interesant este că nu am primit întrebări ci începuturi de fraze ca să le pot dezvolta. Prin urmare, nu pot numi aceste rânduri răspunsuri, ci, mai degrabă, Confesiuni….”

question Dana este….

Un om fericit! În general, ma descriu prin sentimente si trairi … În completare: mama a doi copii minunati, Sofia si Luca; sotie împlinita; jurist de profesie, în echipa Libris Brasov de peste zece ani si co-fondator Contessina Events. Un om cu activitati complexe pentru minte, trup si suflet!

 

question Când eram copil, visam sa….

Visam mult! Am avut mereu imaginatie bogata si spirit creativ. Visam la dragoste, la armonie, la o cariera importanta, la locuri pitoresti si lucruri deosebite. Multe dintre visele mele s-au împlinit caci am crezut în ele.
În continuare am aspiratii frumoase si ma dedic acestor dorinte pentru a avea o viata împlinita. Visele nefinalizate (psihologia, dansul, designul vestimentar, Curtea Suprema etc) s-au redefinit în pasiuni sau preocupari constante.

 

question Ca businesswoman sunt….

diferita de Camelia Șucu cea careia i se potriveste acest termen. Pentru mine este o eticheta pretentioasa. As spune, mai degraba, ca sunt un om întreprinzator. Am, pâna la urma, si statut de angajat dar, simtind nevoia de a ma exprima creativ, am început acum sapte ani sa creez aranjamente florale si decoruri de evenimente, în special pentru nunti. Astfel pasiunea pentru flori si frumos s-a transformat într-o activitate de succes.
Am avut parte de mari satisfactii pe plan profesional, în toate proiectele în care am fost si sunt implicata, deoarece am pus mult suflet, alaturi de aportul de cunostinte si competente. Cum spune sotul meu…”tu nu creezi evenimente, ci oferi emotii”.

 

question iar ca mama….

Sunt o mama îndragostita de copiii mei! Sunt o mama activa, cu preocupari diverse însa în centrul vietii mele sta familia. Tot ceea ce fac este inspirat si dedicat bunastarii si armoniei familiei mele. Familia este “angajatorul” meu permanent si fac eforturi ca balanta între viata profesionala si cea de familie sa fie echilibrata.
Ma straduiesc sa fiu o mama demna de copiii mei. Eu cred ca am fost aleasa sa le fiu mama cu un scop precis si încerc sa nu-i dezamagesc. Ma informez, ma dezvolt, ma adaptez, ma organizez ca sa fiu o mama cât mai buna.

question Scriu pentru ca….

simt, gândesc si doresc sa exprim toate acestea. Am început timid cu gânduri, minirecenzii, articole însa energia creatoare va fi canalizata spre scrierea unui roman. Este un proiect pe care mi l-am propus sa-l realizez în urmatorii doi ani. De asemenea, doresc ca lansez un site dedicat preocuparilor feminine.

Multi dintre prietenii mei îmi spun ca le fac diminetile frumoase cu gândurile împartasite, mai ales pe pagina de facebook Utopia, dar sunt si oameni, pe care nu-i cunosc personal, si care se bucura, în egala masura, de rândurile mele. Nu sunt scutita de critica, venita mai ales din partea barbatilor, care si-ar dori sa scriu mai putin romantat.
Important este ca eu sa continui aceste exercitii literare pâna sa ajung la o forma de exprimare cu adevarat valoroasa.

 

question Cariera inseamna pentru…

Cariera profesionala este o componenta esentiala a vietii mele însa nu cea mai importanta. Eu muncesc foarte mult, fara limita orara, însa toate realizarile mele sunt mai putin relevante comparativ cu satisfactia maternitatii si a iubirii. Nu cred ca poti excela în ambele componente ale vietii de femeie iar eu am ales sa fac performanta în cariera de mama. Profesia nu ma iubeste, nu ma tine în brate, nu-mi alina durerile si nu-mi va fi alaturi la batrânete.

question Familia este…

mai presus de orice. De la mama mea am învatat puterea de sacrificiu si dedicarea în slujba copiilor si a familiei ca celula de baza. Mi-as fi dorit sa am o familie numeroasa, sa-mi fi cunoscut bunicii însa, ca o compensare divina, am fost mereu înconjurata de oameni buni pe care mi i-am apropiat afectiv poate mult mai mult decât as fi facut-o cu fratii sau surorile de sânge.
Sunt fericita deoarece copiii mei au un tata extraordinar, au în „slujba” lor toti bunicii si un unchi iubitor si, de asemenea, îi au aproape pe toti prietenii nostri si pe copiii lor.

 

question O zi din viata mea se desfasoara….

foarte organizat! Rutina este clar stabilita, agenda completata în avans. Este singura metoda care ma ajuta sa realizez atât de multe lucruri. Din pacate, nu-mi permit spontaneitati dar mi-am asumat acest ritm de viata. Dupa parerea mea, nu exista lipsa de timp, ci doar o proasta organizare.
Eu ma definesc usor autoironic ca fiind o persoana cu preocupari renascentiste asa ca am foarte multe lucruri de studiat, lecturat, aprofundat si finalizat. Uneori, uit usor de mine si de nevoile organismului meu dar ma refac cu energia binelui din jurul meu, cu suportul sotului meu, Mihu, si cu zâmbetele si îmbratisarile copiilor.

 

question Cea mai mare realizare a mea este…

Realizarile mele cele mai mari sunt: cei doi copii; casnicia; evolutia mea umana; relatiile de prietenie cu oameni minunati; rezultatele profesionale avute la Libris; sutele de mirese pe care le-am bucurat cu buchetele si decorurile mele.
Realizarile materiale sunt doar o consecinta a dedicarii mele si nu un criteriu de evaluare caci nu ma definesc ca om: apartamentul în care locuiesc, hainele pe care le îmbrac, locurile vizitate în concedii, masina pe care o conduc sau gadgeturile pe care le detin.

 

question Cel mai mare regret înseamna… 

probabil sa nu fi iubit niciodata. Eu nu am regrete, Nu sunt paseista .

question Pentru viitor, imi doresc…

Ca toata familia si cei dragi mie sa fie sanatosi. Si…o casa cocheta, cu o gradina secreta, un atelier de creatie, un ciobanesc german si un motan cu numele “Figaro”.

Dana este mamica a doi copii, manager Contessina Events si jurist la Libris Brasov.

 

Interviu realizat de echipa Happy Moms.

2017-10-03T12:01:40+00:00

Leave A Comment

Web Analytics